Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Pszczelarnia 13:29, 11 paź 2013

Basiu, co to za kwiatki (przeklejam pytanie)?:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3888-bury-court?page=4#post_6
barbara_kraj... 18:50, 11 paź 2013

Pszczółko, zdjęcie widziałam. Jeśli to goździk, to może być goździk kartuzek (Dianthus carthusianorum).
Popatrz tu: http://www.kul.pl/art_24017.html
i tu:http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Dianthus_carthusianorum.htm
Bogdzia 18:56, 11 paź 2013

Sporo pięknych kwiatów jeszcze u Ciebie a u mnie te malinowe marcinki nawet zmarzły, coś tam kwitną ale to całkiem co innego niż powinno byc.Pozdrówka Basiu.
ewsyg 19:56, 11 paź 2013

Dzisiaj 12 maślaków zebrałam w moim lasku
barbara_kraj... 20:49, 11 paź 2013

ewsyg napisał(a)
Dzisiaj 12 maślaków zebrałam w moim lasku

Mikoryzowanie opłaciło się! Myślę, że nazbierasz jeszcze wiele
Ja już zrezygnowalam z wypraw do lasu. Nasuszyłam z 80 dag, zamroziłam mieszankę i maślaki, zamarynowałam opieńki.
U nas na targu w mojej okolicy i w centrum jest pełno grzybów! Ceny różne, prawe nawet po 30 zł za kg.
Wyjątkowo grzybny rok!
barbara_kraj... 21:04, 11 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Sporo pięknych kwiatów jeszcze u Ciebie a u mnie te malinowe marcinki nawet zmarzły, coś tam kwitną ale to całkiem co innego niż powinno byc.Pozdrówka Basiu.

To resztki, Bogdziu! A malinowe marcinki dopiero się rozwijają. Niebieskie już dawno to zrobiły, ale mam ich niewiele, bo sporo wywaliłam. Czekam jeszcze na niziutkie, nawet nie mam pojęcia, jakie będą kwiaty, bo pączki zamknięte.

Bogdziu, mam nasiona kosmosu siarkowego! Zebrałam niewiele, bo chyba z osiem nasionek z jednego kwiatka /reszta zmarzła/, ale znalazłam torebkę z resztą, których nie wysiałam. Tak więc nie przysyłaj, może ktoś inny skorzysta
viva 22:57, 11 paź 2013

Basiu, widzę, że Twój ogród mróz oszczędza. Masz jeszcze kolorowo.
Roku grzybnego zazdroszczę, u nas straszna susza i grzybów brak
Kasiek 23:35, 11 paź 2013

Basienko, kolorowo u Ciebie, pieknie U mnie jest niesamowity wysyp grzybow, ale czasu malo Moze jeszcze zdaze,moze w niedziele wybiore sie do lasu, bo snieg mnie goni Pozdrawiam najserdeczniej
weronika77 20:44, 12 paź 2013

Basiu, prosiłaś o przypomnienie koloru niższego marcinka. Oto zdj. z ub. roku. Jak odleżę swoje przeziębienie zamieszczę aktualne zdjęcia. Masz rację, że słonko i podlewanie im służy. Pozdrawiam.

Bogdzia 22:14, 12 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)

To resztki, Bogdziu! A malinowe marcinki dopiero się rozwijają. Niebieskie już dawno to zrobiły, ale mam ich niewiele, bo sporo wywaliłam. Czekam jeszcze na niziutkie, nawet nie mam pojęcia, jakie będą kwiaty, bo pączki zamknięte.

Bogdziu, mam nasiona kosmosu siarkowego! Zebrałam niewiele, bo chyba z osiem nasionek z jednego kwiatka /reszta zmarzła/, ale znalazłam torebkę z resztą, których nie wysiałam. Tak więc nie przysyłaj, może ktoś inny skorzysta

Właśnie miałam Cie o to zapytac. Zapisywałam sobie komu mam wysłac i kartka sie zapodziała muszę jutro poszukac. Pozdrówka Basiu.