Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Gabriela 23:12, 18 lut 2014

Moje brzoskwinie sadziłam zawsze wiosną, bo to są jednak delikatne drzewa i lepiej żeby się ukorzeniły dobrze w ciepłym sezonie przed zimą. Faktycznie są kapryśne, łapią tę nieszczęsną kędzierzawość - właśnie teraz trzeba popryskać Miedzianem, żeby nie było źle, bo potem to już musztarda po obiedzie.
A co do przemarzania kwiatów - powinny rosnąć w zacisznym, osłoniętym miejscu, gdzieś blisko muru.
Podzielam Basiu Twoją radość z końca zimy. I to nie jest pierwsza byle jaka zima w moim życiu, byle jaka czyli ciepła. No i w końcu za zeszłoroczną, która trwała do 20 kwietnia, coś nam się od natury należy, nie?
barbara_kraj... 17:35, 19 lut 2014

Gabriela napisał(a)
Moje brzoskwinie sadziłam zawsze wiosną, bo to są jednak delikatne drzewa i lepiej żeby się ukorzeniły dobrze w ciepłym sezonie przed zimą. Faktycznie są kapryśne, łapią tę nieszczęsną kędzierzawość - właśnie teraz trzeba popryskać Miedzianem, żeby nie było źle, bo potem to już musztarda po obiedzie.
A co do przemarzania kwiatów - powinny rosnąć w zacisznym, osłoniętym miejscu, gdzieś blisko muru.
Podzielam Basiu Twoją radość z końca zimy. I to nie jest pierwsza byle jaka zima w moim życiu, byle jaka czyli ciepła. No i w końcu za zeszłoroczną, która trwała do 20 kwietnia, coś nam się od natury należy, nie?

Właśnie wiosną sadownicy zalecają sadzić brzoskwinie i trzeba im zaufać.
Gabrysiu, masz rację, natura powinna dzielić ciepełko sprawiedliwie.
boguslawa_ma... 17:58, 19 lut 2014

Basiu czym opryskujesz brzoskwinie,i czy odrazu opryskujesz inne drzewa
Ja kupiłam silit
barbara_kraj... 17:59, 19 lut 2014

Po krótkim odpoczynku zaczynają kwitnąć moje storczyki. Pozostałe na razie w paczkach

jotka 18:02, 19 lut 2014

Basiu, śliczne storczyki
U mnie też troszkę mają przestoju.
A jednemu z kwitnących ułamałam wczoraj niechcący pęd kwiatowy Włożyłam do wazonu, ale jednak zal ...
barbara_kraj... 18:13, 19 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu czym opryskujesz brzoskwinie,i czy od razu opryskujesz inne drzewa
Ja kupiłam silit

To zależy co mam. Można sylitem albo miedzianem. Jak preparatu zostanie, to wykorzystujemy do spryskania wiśni. Wczoraj użyty był miedzian, ale wiosną lepszy jest sylit
Inne drzewa pryskamy później, to zależy od rodzaju drzew. Tu jest fajny zestaw co, czym i kiedy pryskać:
http://ogrody-talarczyk.pl/terminarz/owocowe_1.html
barbara_kraj... 18:16, 19 lut 2014

jotka napisał(a)
Basiu, śliczne storczyki
U mnie też troszkę mają przestoju.
A jednemu z kwitnących ułamałam wczoraj niechcący pęd kwiatowy Włożyłam do wazonu, ale jednak zal ...

O żal! To samo i mnie się zdarzyło, ledwo wyszedł, to zawadziłam i sam czubek ułamałam, ale wypuścił z najwyższego oczka i rośnie, ma już z sześć centymetrów
barbara_kraj... 18:19, 19 lut 2014

Dzisiaj upiekłam babkę ziemniaczaną. Nawet nie przypuszczałam, że ona taka sycąca Emowi też smakowała. To był mój debiut!

agata19762 18:41, 19 lut 2014

mniaaaaaaaaaaaaaaam ale pojadłam
kolacja jak marzenie ....

storczyki też bardzo lubię

Celina 22:02, 19 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj upiekłam babkę ziemniaczaną. Nawet nie przypuszczałam, że ona taka sycąca Emowi też smakowała. To był mój debiut!

Basiu szał babek ziemniaczanych na O.!! Ja też upiekłam pierwszy raz i została wchłonięta

Dzisiaj u mnie deszczowo i przerwa w pierwszych pracach ogrodowych. Może i dobrze, bo jeszcze czas, tylko my ogrodniczki tak pośpieszamy.