Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 20:32, 11 mar 2014

Dzisiaj M kupił ziemię, będą siewy. Zacznę od ożanki, powojnika mandżurskiego i werbeny. Pod koniec marca posieję kleome i szałwię muszkatołową. I to chyba będzie koniec z doniczkowym siewem. Resztę, t.j. aksamitki, cynie, kosmosy siać będę wprost do gruntu. Mam nadzieję, że szałwia trójbarwna rozsiała się sama
Dziś po wczorajszych pracach regenerowałam siły
monteverde 20:39, 11 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj M kupił ziemię, będą siewy. Zacznę od ożanki, powojnika mandżurskiego i werbeny. Pod koniec marca posieję kleome i szałwię muszkatołową. I to chyba będzie koniec z doniczkowym siewem. Resztę, t.j. aksamitki, cynie, kosmosy siać będę wprost do gruntu. Mam nadzieję, że szałwia trójbarwna rozsiała się sama
Dziś po wczorajszych pracach regenerowałam siły

A ja po dzisiejszych stękam, a może po trzydniowce Basiu posiałam kosmosy od An_tre i strasznie mi wybujały aż się pokładły, także Twoja decyzja aby do ogrodu bardzo słuszna pozdrówka
barbara_kraj... 20:48, 11 mar 2014

monteverde napisał(a)

A ja po dzisiejszych stękam, a może po trzydniowce Basiu posiałam kosmosy od An_tre i strasznie mi wybujały aż się pokładły, także Twoja decyzja aby do ogrodu bardzo słuszna pozdrówka

W ub.roku też do gruntu siałam i zdążyły zakwitnąć we właściwym czasie. Tak więc z pozostałymi nie spiesz się, nie da się tego wszystkiego w mieszkaniu trzymać.
Dla mnie kleome jest ważną. Z myślą o niej przywiozłam od córki trochę dobrej ziemi i liczę, że dorodniejsza będzie. Marzy mi się łan kleome
monteverde 21:25, 11 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)

W ub.roku też do gruntu siałam i zdążyły zakwitnąć we właściwym czasie. Tak więc z pozostałymi nie spiesz się, nie da się tego wszystkiego w mieszkaniu trzymać.
Dla mnie kleome jest ważną. Z myślą o niej przywiozłam od córki trochę dobrej ziemi i liczę, że dorodniejsza będzie. Marzy mi się łan kleome

a ja w tym roku nie mam ani 1 cleome tylko kobee już mi wschodzą zagapilam się już sobie zapisuję i jutro mus kupić
paniprzyroda 21:38, 11 mar 2014

Pozdrawiam Basiu, widzę, że jednoroczne planujesz do gruntu, będę robić podobnie, jak od lat i mam wrażenie, że cynie to nawet ładniejsze są, niż te pikowane, aksamitki wysiewam gęsto i w miarę wcześnie do gruntu, a potem jeszcze przesadzam w wybrane miejsca
barbara_kraj... 23:30, 11 mar 2014

monteverde napisał(a)

a ja w tym roku nie mam ani 1 cleome tylko kobee już mi wschodzą zagapilam się już sobie zapisuję i jutro mus kupić

Szkoda że nie powiedziałaś, że nie masz. Miałam sporo nasion kleome, ale już rozesłałam

Myślę, że w końcu kwietnia przyślę Ci coś u mnie zamówiła
barbara_kraj... 23:33, 11 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Pozdrawiam Basiu, widzę, że jednoroczne planujesz do gruntu, będę robić podobnie, jak od lat i mam wrażenie, że cynie to nawet ładniejsze są, niż te pikowane, aksamitki wysiewam gęsto i w miarę wcześnie do gruntu, a potem jeszcze przesadzam w wybrane miejsca

Odnośnie cynii masz rację i chyba pozostałe rośliny są jakieś mocniejsze niż te z wcześniejszego na parapety siewu.
Chyba że wschody są długie, to ma sens. Żeleźniaka jutro sieję
Kasiek 00:05, 12 mar 2014

Widze ze i tu wiosenne ,, pomysly´´juz w toku Az milo sie czyta
barbara_kraj... 00:10, 12 mar 2014

Kasiu, właśnie od Ciebie wróciłam. Zaintrygowała mnie Twoja praca domowa O wołkach wiem tyle, że to szkodniki zbożowe...
Kasiek 00:12, 12 mar 2014

Tak ale opuchlaki to...szkodniki mojego ogrodu Odkrylam je w 2013, troche powalczylam z nadzieja ze to juz walka wygrana,ale.....mysle ze jeszcze sa, one tak latwo sie nie poddaja