Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 07:44, 14 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kitek.. za rok tych krokusów będziesz mieć 5 razy tyle .. widzę, że maja dobrą ziemie i są zadbane. Pilnuj tylko by za szybko nie ścinać liści... Wiem co mówię

trzymam za słowo na jesień planuję dokupić, jak pooglądałam Wasze łany krokusów pięknie to wygląda i u siebie też tak chcę
pozdrawiam :*
AgnieszkaW 07:50, 14 mar 2014

Kasiu, mnie nawet pojedyncze krokusiki cieszą, a one mają to do siebie, że się rozrastają. Ja nigdy nie sadziłam po 100 czy 300 sztuk, bo...nie stać mnie na to, sadzę po 15, 20 i to też mi wystarczy...Pozdrawiam ciepło
kitek81 08:01, 14 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, mnie nawet pojedyncze krokusiki cieszą, a one mają to do siebie, że się rozrastają. Ja nigdy nie sadziłam po 100 czy 300 sztuk, bo...nie stać mnie na to, sadzę po 15, 20 i to też mi wystarczy...Pozdrawiam ciepło

jak piszecie, że one się szybko rozrastają, to może faktycznie nie ma co kupować takich ilości i szastać kasą, która na wszystko potrzebna mnie też każdy kwiatuszek cieszy, z resztą to widać na zdjęciach, że każdym się chwalę
pozdrawiam serdecznie :*
kasiek 10:31, 14 mar 2014

No prosze i fiołki i cebulice juz zakwitły ! piekne klejnociki, masz rację że takie małe a cieszy
Milka 11:13, 14 mar 2014

kitek81 napisał(a)

jak chcę mieć na potem troszkę roślinek, to teraz muszę się postarać, bo na jednoroczne ze sklepu będzie mi żal kaski
pozdrawiam :*

Mądre podejście
A ja też wczoraj przycięłam cisy i szybciutko dłuższe kawałki w ukorzeniacz i do ziemi, potem podlałam Substralem dla roślin, które mają się ukorzenić, może się uda
kitek81 12:46, 14 mar 2014

kasiek napisał(a)
No prosze i fiołki i cebulice juz zakwitły ! piekne klejnociki, masz rację że takie małe a cieszy

nie są to takie ilości, jak u niektórych, ale i tak cieszą
pozdrawiam
kitek81 12:48, 14 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Mądre podejście
A ja też wczoraj przycięłam cisy i szybciutko dłuższe kawałki w ukorzeniacz i do ziemi, potem podlałam Substralem dla roślin, które mają się ukorzenić, może się uda

dzięki muszę jakoś kombinować, bo potem też chcę się pochwalić kwitnącymi
i dobrze, nic to nie kosztuje, a możesz mieć nowe roślinki-życzę pełnego sukcesu w ukorzenianiu
buziaczki :*
an_tre 12:52, 14 mar 2014

Kasiu pojedyncze sztuki ale cieszą jak cale łany, i jakże różnorodne, w przyszłym roku będzie już ich więcej
pozdrawiam i miłego dnia życzę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 12:54, 14 mar 2014

Ania ma rację dostałam od niej wilczomlecz, było w pierwszym roku niewiele, a teraz wielkie kępy w wielu miejscach
kitek81 12:57, 14 mar 2014

an_tre napisał(a)
Kasiu pojedyncze sztuki ale cieszą jak cale łany, i jakże różnorodne, w przyszłym roku będzie już ich więcej
pozdrawiam i miłego dnia życzę

ja pisałam u Ciebie, Ty u mnie
jestem ciekawa, jak roślinki od Ciebie się rozrosną w tym roku
pozdrawiam