Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 10:58, 21 lut 2015

as226 napisał(a)

pytałaś o przycinanie drzew owocowych masz odpowiedź Alinki, wpis pod koniec strony

A to widzisz, ślepa jestem! Muszę jeszcze raz tam zajrzeć dzięki :*
Mirka 13:16, 21 lut 2015

Kasiu odwiedziłam dziś ogrodniczy oczywiscie z myslą o pelaskach kupiłam lawendę i hyzotop i co baba mnie tak zagadała że o pelaśkach zapomniałam kupię s następnym tygodniu.Napisz mi jak siałaś lawendę i czy chłodziłaś nasionka
kitek81 18:01, 21 lut 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu odwiedziłam dziś ogrodniczy oczywiscie z myslą o pelaskach kupiłam lawendę i hyzotop i co baba mnie tak zagadała że o pelaśkach zapomniałam kupię s następnym tygodniu.Napisz mi jak siałaś lawendę i czy chłodziłaś nasionka

Szkoda, że zapomniałaś, tak to by już rosły ale chociaż w tyg będziesz miała pretekst, żeby odwiedzić skle ogrodniczy
Ja właśnie przed chwilą zrobiłam sobie sadzonki z zeszłorocznych pelasiek

Jak piszę o pelaśkach, to mi się przypomina, jak Tata do mnie wołał "Kaśka-Pelaśka"

Co do nasionek lawendy, to moje się już od tyg mrożą, w zeszłym roku też mroziłam ale nie w piasku, tylko normalnie w paczuszce leżą sobie na półeczce w zamrażarce
kitek81 18:05, 21 lut 2015

Ewuś, stipa od Ciebie w końcu się pojawiła w sumie szybko, bo po 6 dniach

A napiszcie mi jeszcze, czy jedne źdzbło, to jedna sadzonka? Bo jak siałam trawe pampasową w zeszłym roku, to pikowałam kępki! A teraz jak mam robić?
GorAna 18:13, 21 lut 2015

Kasiu, ale masz ogrodowe przedszkole....ja dopiero posiałam we wtorek stipę...pierwszy raz....ciekawe co mi wyrośnie?
Pozdrawiam
kitek81 18:14, 21 lut 2015

Petunie też się ruszyły, mało co widać, ale nasionka już popękały i puściły korzonki
kitek81 18:16, 21 lut 2015

GorAna napisał(a)
Kasiu, ale masz ogrodowe przedszkole....ja dopiero posiałam we wtorek stipę...pierwszy raz....ciekawe co mi wyrośnie?
Pozdrawiam

Ze stipą to w tym roku też mój debiut! Uda nam się i będziemy miały ładne swoje roślinki
Pozdrawiam
kitek81 18:19, 21 lut 2015

Dzisiejszy spacer po ogrodzie
Szafirki

Bez

Róża

Rozchodnik
Mirka 18:20, 21 lut 2015

kitek81 napisał(a)
Ewuś, stipa od Ciebie w końcu się pojawiła w sumie szybko, bo po 6 dniach

A napiszcie mi jeszcze, czy jedne źdzbło, to jedna sadzonka? Bo jak siałam trawe pampasową w zeszłym roku, to pikowałam kępki! A teraz jak mam robić?
Kasiu pikujemy pojedyńczo jak kazdej siewki będą wychodzić 2 i giełki . Moje są większe to pokaże jak będę pikowała Pelaśki kupię na pewno mu Tydzień temu zrobiłam sadzonki z przechowywanej fuksji tak urosła że moglam sadzonki zrobić.Fotkę usunę
kitek81 18:22, 21 lut 2015

I cebulowe