Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 18:25, 19 lut 2015

Joaska napisał(a)
Kasiu widzę że nasionek pokupowałaś już całą masę!!! i kwiatki i warzywka ... ja jeszcze nic ... no poza torebeczką stipy ... którą nota bene muszę wysiać
Wg ciebie najlepiej doniczki zostawić w chłodnym pomieszczeniu do kiełkowania, czy lepiej w domu w ciepełku??

Kochana, stipe siałam pierwszy raz, więc doświadczenia z tą rośliną nie mam. Ale tak jak pozostałe doniczki trzymam na południowym parapecie nad kaloryferem
Joaska 20:14, 19 lut 2015

No to cieplarniane warunki im zapewnisz.... Jutro sianie stipy... Tylko ze ja kaloryferów nie mam.... Tylko południowe okno mam
Milka 20:36, 19 lut 2015

kitek81 napisał(a)

Tak, sezon w weekend ostatni rozpoczęłam i cieszę się z tego bardzo
Pelargonie fajne wychodzą własne, więc ja bym próbowała! Jak chcesz to spróbuj z 1 paczuszką, tam jest 10 nasionek, więc z 10 sadzonkami dasz im gdzieś miejsce w ogrodzie lub tarasie, balkonie

Jak kupowalam do obsadzenia skrzyn, to az 40, wiec moze faktycznie spróbuje, wyjatkowo lobelia mi sie udala rok temu, ale sialam do gruntu bezposrednio, pozno byla ale kwitla do listopada
kitek81 03:45, 20 lut 2015

Joaska napisał(a)
No to cieplarniane warunki im zapewnisz.... Jutro sianie stipy... Tylko ze ja kaloryferów nie mam.... Tylko południowe okno mam

Też musi wystarczyć miłego siania i szybkich, licznych wschodów życzę
kitek81 03:48, 20 lut 2015

Milka napisał(a)

Jak kupowalam do obsadzenia skrzyn, to az 40, wiec moze faktycznie spróbuje, wyjatkowo lobelia mi sie udala rok temu, ale sialam do gruntu bezposrednio, pozno byla ale kwitla do listopada

Ja mam swoich teraz z nasionek 3 paczki, czyli 30 roślinek będzie coś mi tam przeżyło z zeszłego roku, to też porobię nowych sadzonek
Lobelii nie siałam nigdy, a kiedy siałaś do gruntu?
Mirka 06:57, 20 lut 2015

kitek81 napisał(a)

Ja mam swoich teraz z nasionek 3 paczki, czyli 30 roślinek będzie coś mi tam przeżyło z zeszłego roku, to też porobię nowych sadzonek
Lobelii nie siałam nigdy, a kiedy siałaś do gruntu?
O matulu spać nie mogłaś czy w pracy byłaś bo ja na drugi bok się łaśnie przekręcałam:Zajrzę poczytać o pelaśkach Miłego dnia
kitek81 07:06, 20 lut 2015

Mirka napisał(a)
O matulu spać nie mogłaś czy w pracy byłaś bo ja na drugi bok się łaśnie przekręcałam:Zajrzę poczytać o pelaśkach Miłego dnia

Na służbie jestem, jeszcze z 2godz mi zostało! A potem jade do obi po nasionka stipy, jeszcze sobie dosieję, a co i weekend
Zapraszam do czytania, jak coś, to pytaj
Mirka 07:38, 20 lut 2015

OK.Ja też już do pracy się zbieram
kitek81 07:53, 20 lut 2015

Mirka napisał(a)
OK.Ja też już do pracy się zbieram

To miłego, spokojnego dnia życzę i do popisania później
kitek81 20:33, 20 lut 2015

Stipę w obi kupiłam, wzięłam 2 opakowania ale dziś podglądając jak przez dobę roślinki mi urosły chyba jedną wykiełkowaną Ewową stipę już mam pelaśki też poszły znacząco w górę zaraz dodam zdjęcia bo mam na komórce!

a jeszcze takie sadownicze pytanko? czym i na jakie drzewka można teraz dać oprysk? potraktować miedzianem wszystkie drzewka owocowe i porzeczki i agresty? jeszcze można by było troszkę podciąć drzewka, ale w tym temacie to jestem zielona