Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Gardener27 00:35, 10 maj 2015

Coś mi się wydaje że w tym roku na moich wieszakach zamiast donic z roślinami zawisną lampki ogrodowe z Ikea Nic tam nie chce rosnąć w takim słońcu
zabaewa 00:41, 10 maj 2015

A lawenda ?
Ja na południowym parapecie co roku sadzdę pelargonie - i dają radę.
Gardener27 00:56, 10 maj 2015

Wieszaki są zamontowane na ścianie dość wysoko więc to co ma być w donicach musi się przewieszać by było widoczne Co roku sadziłem tam pelargonie bluszczolistne i były piękne ale nie w tamtym roku Trzy razy zmieniałem w doniczkach nasadzenia i wszystko padło Szkoda pieniędzy wyrzucać w błoto Lampki są na energie słoneczną więc w nocy będą świecić przynajmniej
iwonadm 07:12, 10 maj 2015

U nas też w nocy była pompa i ładnie podlało. Mam nadzieję, że szybko będziemy mogli obejrzeć przepiękne kadry, którymi nas raczysz. Pozdarwiam
Napia 20:15, 10 maj 2015

Ewa, w zielniku nie mam za wiele - oregano, szałwię, miętę, lubczyk, melisę, szczypiorek pietruszkę. Dosadzę jeszcze majeranek i rozmaryn, bo one jednoroczne, ale najpierw wszystko wywalę, nasypię świeżej ziemi i włożę na powrót. Muszę ograniczyć miętę, bo zaczyna się rozłazić po ogrodzie

Bardzo żałuję, że Twój aparat niesprawny, bardzo

Ja chyba mieszam na odległej północy, bo u mnie bzy dopiero w pąkach a róże dopiero liście wypuściły, ech...
Napia 20:15, 10 maj 2015

Sorry, dubel Chyba mój komputer dziś się buntuje, bo to już drugi dubelek dzisiaj
Pozdrówka
Mysza 21:24, 10 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Pada podlewa Zdążyłam dzisiaj skosić cały trawnik
Na giełdzi kupiłam dzisiaj begonie na paletowy kwietnik - różowe. Na dole w korycie są fuksje a wyżj begonie. Muszę jakieś fotki porobić. Kurczę - nadal nie mam czym...
Wyściółkowałam wypielone tuskawki słomą i inne takie tam prace...w warzywniku i nie tylko.
Złookap kwitnie, róże mają pąki, piwonie też, irysy już zaczęły kwitnąć, azalie i rh też już zaczynają pokazywać kolorki. Wisterie powiedziały mi, że w tym oku pauzują. Kwitną moje lilaki na pniu. Nooo i piękne się robi

Ewuś my podczas wczorajszej burzy sadziliśmy cisy na froncie.
Koniecznie musisz mieć zdjęcia.Pewnie masz piękne kolorki w ogrodzie
Może po komunii wybiorę się w Twoje strony hi hi.Daleko mamy co....Ach ten brak czasu.
zabaewa 23:03, 10 maj 2015

Mysza napisał(a)

Ewuś my podczas wczorajszej burzy sadziliśmy cisy na froncie.
Koniecznie musisz mieć zdjęcia.Pewnie masz piękne kolorki w ogrodzie
Może po komunii wybiorę się w Twoje strony hi hi.Daleko mamy co....Ach ten brak czasu.

No właśnie... za siedmioma polami.. Koniecznie przyda Ci się spacer i odsapnięcie od codziennych spraw
zabaewa 23:10, 10 maj 2015

Napia napisał(a)
Ewa, w zielniku nie mam za wiele - oregano, szałwię, miętę, lubczyk, melisę, szczypiorek pietruszkę. Dosadzę jeszcze majeranek i rozmaryn, bo one jednoroczne, ale najpierw wszystko wywalę, nasypię świeżej ziemi i włożę na powrót. Muszę ograniczyć miętę, bo zaczyna się rozłazić po ogrodzie

Bardzo żałuję, że Twój aparat niesprawny, bardzo

Ja chyba mieszam na odległej północy, bo u mnie bzy dopiero w pąkach a róże dopiero liście wypuściły, ech...

To mamy to samo Na miętę są dwa patenty. Pierwszy to sadzić w obciętej dużej donicy - jest szansa, że nie ylezie, pod warunkiem że nie pozwoli się jej zakwitnąć i wysiać. Drugi to ją polubić wszędzie gdzie jest i rozdawać innym ykopując spomiędzy kwiatków, co ja osobiście czynię (mam ją wszędzke - nawet między płytami tarasowymi, co ma swoje zalety - wystarczy z krzesła sięgnąć dłonią )
Zresztą oregano też już znajduję nawet na skalniaku hi hi.
wietrzyk 09:13, 12 maj 2015

Ewka,
zajrzałam, żeby wybadać, czy już aparat masz zrobiony, ale widzę, że jeszcze nie

melduję, że u mnie też się glony pojawiły. Jakie roślinki sadzisz w wodzie? Ja wybieram się do sadzawki.pl Można przez internet, ale jak pojadę to zawsze się czegoś dowiem. Mam to oczko w pełnym słońcu (póki co) i koniecznie muszę coś we wodzie nasadzić. O jakich trzcinach niewysokich myślę, lub coś takiego.