Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

zabaewa 23:28, 28 kwi 2015

Posiałam Gosiu - koperek, szczypiorek, burak liściowy. Dosadzę jeszcze pietruszkę, bazylię, majeranek i co się da np. Nasturcję, ogórecznik, może tymianek. Co się nawinie pod rękę

Te 10 stopni dzisiaj to jakaś przesada była. Koszmar... Deszcz był suer, tyo daczego tak zimno ?
MirellaB 13:07, 05 maj 2015

Ewo dziękuję Ci za informację o złotokapie.
No niestety będę musiała zrezygnować,bo mam małe dziecko i dwa psy.
zabaewa 23:26, 05 maj 2015

Leżę sobie w łóżku i przez otwarte okno słucham pięknego śpkewu słowika. Śpiewa tak blisko domu - jakby raptem kilka metrów ode mnie. Coś wspaniałego. Aż nie hce się spać
nebel 00:12, 09 maj 2015

Ewo, dziękuję.
Lubię tu zaglądać i czytać to co piszesz.
Gardener27 00:34, 09 maj 2015

O tej porze roku po zimie nasze zmysły są bardziej czułe na otaczające nas dźwięki dzięki ciszy jaka daje noc Wczesnym rankiem gdy wychodzę do pracy też lubię posłuchać śpiewu ptaków
Napia 01:06, 09 maj 2015

Ewka, gdybyś potrzebowała jakieś ziółka, to się odezwij, bo jutro i pojutrze planujemy z M. zrobić porządek w zielniku i wyrzucić to, co za bardzo się rozrosło
zabaewa 00:16, 10 maj 2015

Pada podlewa Zdążyłam dzisiaj skosić cały trawnik
Na giełdzi kupiłam dzisiaj begonie na paletowy kwietnik - różowe. Na dole w korycie są fuksje a wyżj begonie. Muszę jakieś fotki porobić. Kurczę - nadal nie mam czym...
Wyściółkowałam wypielone tuskawki słomą i inne takie tam prace...w warzywniku i nie tylko.
Złookap kwitnie, róże mają pąki, piwonie też, irysy już zaczęły kwitnąć, azalie i rh też już zaczynają pokazywać kolorki. Wisterie powiedziały mi, że w tym oku pauzują. Kwitną moje lilaki na pniu. Nooo i piękne się robi
Gardener27 00:23, 10 maj 2015

A co dopiero pytałem u siebie o dzisiejsze zakupy Z begonii będziesz bardzo zadowolona Ja przez ubiegłe lata sadziłem w skrzynkach na płocie i niestrudzenie kwitły do pierwszych przymrozków
Nigdy nie miałem fuksji One na patelni dadzą sobie radę ? Nie mam pomysłu na moje wieszaki na ścianie
Ubolewam nad brakiem sprzętu do fotografowania Tak ładnie opowiadasz o wiosennym ogrodzie
zabaewa 00:26, 10 maj 2015

Fuksje do cienia trzeba dać. Nie lubią patelni.
zabaewa 00:29, 10 maj 2015

Jutro mam w planach ręczne wycinanie trawy wokół roślin - tam gdzie kosiarką nie dojeżdżam i czyszczenie oczka z glonów bo opnowują cała przestrzeń a jeszcze nie mam pływjących czyścicili, bo jest za zimno.