Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Nallar 17:34, 06 lis 2014

Agcia napisał(a)

Dziękuję bardzo za tyyle miodku co takiego Cię powaliło? zwykłe stare graty? Mam słabość do takich widoków.. niedługo nie będę już mieć miejsca..

Torebki na nasiona to poprostu torebki śniadaniowe 50szt.za 1,50zł., przepuszczone przez maszynę do pisania i obstemplowane i dziurkacz ze sznurkiem. Jak ktoś ma sporo nasion lub wydaje to polecam-to proste.

Pozdrawiam

Zwykłe stare graty którym dałaś duszę. Co mnie powaliło? Wszystko...a najbardziej pomysłowość.
AgataBC 17:35, 06 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ajajaj - jak wyrazić zachwyt?!!!!!!!!! Cuda i cudeńka. Niesamowity klimat jesieni pomarańczowej. Robi się jaśniej i cieplej. I pracownia z pomysłami.
Ja też lubię stare szuflady. Świetne koperty na nasiona. I beczka z ziemą ogrodową pod stołem.

Bardzo mi miło z powodu Twoich odwiedzin
Cieszę się, że się aż tak podoba.. mi też od razu cieplej na te kolory. Fajnie, że jest więcej takich szalonych osób, wielu ludzi nie docenia staroci.
Beczka to była donica u teściów, ale się rozlatywała więc przygarnęłam. Wyłożyłam folią, dekiel mam z wychodka. Zawsze te walające się worki z ziemią mnie denerwowały. Chciałabym jeszcze taką głęboką dużą szufladę- na ziemię kompostową.

Pozdrawiam serdecznie
AgataBC 17:38, 06 lis 2014

iwonadm napisał(a)
Ale piękna u Ciebie ognista jesień
pozdrawiam

Szkoda, że słonka brakło do zdjęć, ale nie sądziłam, że jest jeszcze co fotografować.. a tu taaki ogień
Pozdrawiam z wzajemnością!
AgataBC 17:44, 06 lis 2014

Nallar napisał(a)

Zwykłe stare graty którym dałaś duszę. Co mnie powaliło? Wszystko...a najbardziej pomysłowość.

Wielu z nas ma podobne pomysły tylko chyba brak czasu na ich realizację.. lubię to uczucie widzieć do przodu jak coś może wyglądać. Wyobraźnia to wspaniała rzecz
Jak coś jeszcze stworzę to się podzielę.
Gardener27 17:53, 06 lis 2014

Monty nie ma tak pięknej pracowni jak Twoja Jego jest ciemna i zimna a Twoja kipi kolorami i posiada niepowtarzalny klimat Stolnice o jakich wspominasz na ziemię to bardzo stary patent wykorzystywany od lat przez ogrodników Perlit zawsze trzymam w suchym i ciepłym miejscu bo wchłania wilgoć i robi się kamień Poproś męża o zrobieni szafki na półki i będziesz trzymać tam nasiona w pięknych torebkach
AgataBC 18:15, 06 lis 2014

Gardener27 napisał(a)
Monty nie ma tak pięknej pracowni jak Twoja Jego jest ciemna i zimna a Twoja kipi kolorami i posiada niepowtarzalny klimat Stolnice o jakich wspominasz na ziemię to bardzo stary patent wykorzystywany od lat przez ogrodników Perlit zawsze trzymam w suchym i ciepłym miejscu bo wchłania wilgoć i robi się kamień Poproś męża o zrobieni szafki na półki i będziesz trzymać tam nasiona w pięknych torebkach

Powiedział co wiedział ja chyba jednak nie umiem przyjmować komplementów.. Fakt że jego jest zimna i ciemna.. moja też była dlatego zamontowałam cztery okna. Mój M. od rana do nocy pracuje a ja jestem niecierpliwa więc szybko się biorę za robotę, nauczył mnie używać wszystkie narzędzia i sobie radzę. Pracownia, tarasy i płoty wokół domu to 100% moja robota. Chyba coraz wprawniej mi idzie. Dzięki za wskazówki co do perlitu. Narazie mam w workach.. tylko trochę przesypałam do szufladki. Już chyba mam pomysł jaką szafkę zrobić do tych szufladek Dzięki za dobre słowo i odwiedziny
AgataBC 17:45, 08 lis 2014

Byłam w graciarni. Kupiłam karton doniczek i trochę różności za całe 15zł.

AgataBC 17:52, 08 lis 2014

Światło w moim ogrodzie..
dziś w końcu zamontowałam dwa duże lampiony na tarasie.

mira 17:56, 08 lis 2014

Agcia napisał(a)
Kupiłam też dwa metry siatki - będę robić hotele owadzie i klatki na rośliny i ptaszki Mam też ostatnio fazę na szuflady- trzymam w nich ziemię do roślin i perlitem i keramzytem.

oj zostaję tu na długie godziny uwielbiam takie cudeńka , a torebeczki na nasiona rewelacja - z jakiego papieru robiłaś
ach szybko wracam i oszystko oglądam - gratuluję pracowitości i pomysłu
AgataBC 17:59, 08 lis 2014