Tak Kasiu stanęła w sobotę. Mały przesłodki cukiereczek-czekam aż się stopi z otoczeniem. Ale jeszcze sporo pracy przed nami. Widziałam u Ciebie placyk -też na nudę nie narzekasz
Widzę że spawarka nie próżnowała Obeliski superanckie Nie zawiodłaś mnie
A co ja tu widzę na drugim planie !!!! Tak cichaczem nowiusieńka szklarnia ??? No nie ... tak się nie godzi Zdjęcia proszę
Szklarenka faktycznie wygląda jak słodki cukiereczek . Zazdroszczę Ci, że masz miejsce i na ozdobne rabaty i na ogródek użytkowy. Obelisk śliczny, tylko przez czarny kolor jest trochę mało widoczny. Ja penie bym go zrobiła na biało lub jasno-niebieski kolor. Zaznaczam, że to nie krytyka z mojej strony. Każdy z nas ma swoje "po mojemu" i dlatego jest tak fajnie i różnorodnie . Cudnie Agatko masz. A szklarenka - sama nie będę się mogła doczekać aż zacznie żyć własnym życiem No i warzywka będziesz miała szybciej i mniej narażone na choróbska .
Bardzo się z niej cieszę, bałam się, że mi wizje zepsuje ale oczami wyobraźni widzę, że się wpasuje. Jest malutka i narazie nocą robi za gigantyczny lampion-zapalamy w nim świece i robi się romantycznie
Aż tak praktyczna nie będzie- póki co planuje w niej raczej rozmnażać to co mam i rozdawać, może trochę kwiatów i dwa krzaczki pomidorów koktailowych.
Bardzo mi się podobają niebieskie obeliski np. jak u Przemka, wiele rzeczy się podoba ale nie wszystko widzę u siebie-rozumiem Cię doskonale
Generalnie dodatki planuje w szaro-czarnych kolorach. Drewniane elementy maluję czarną bejcą.
Coś mnie wzięło na ten kolor. Chyba dlatego, że szklarnia też miała taka być(konstrukcje malowałam bo była czysto aluminiowa).
Obeliski są cztery- będzie jeszcze kilka mniejszych-wychodzą bardzo tanio-metr pręta kosztuje 1zł. Na jeden taki jak mam potrzeba 8 metrów. Dodać farbę i dowolne wykończenie-u mnie to daszek kantówki i voilà Każdy dostał różę pnącą i powojnik.
Ale się rozpisałam..
Okazało się, że jeszcze kilka się przyda więc Panowie w hurtowni znowu się będą zastanawiać co ta kobieta tu robi ?!
Cichaczem?? pisałam o niej od kąd zrodził się plan na te zmiany To maleństwo ma niepełne 5m2 jest aluminiowa a szkło to crystal poliwęglan. Pomalowałam ramę na czarny-mat.
A zdjęć narazie nie dostaniesz.. roboty za dużo, chyba, że jakoś ładnie w nią słoneczko zaświeci.
Kupiłam kilka powojników i dwie wisterie. Wogóle zaczęły się zakupy roślinne..i sporo się już uzbierało.. nie mam kiedy o tym pisać.
Wczoraj zrobiłam furtkę, dzisiaj idę malować.
Miłego dnia dla zaglądających !