Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 17:04, 25 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Bajeczne te dekoracje zrobiłaś. Nie mogę się napatrzeć na nie

Ewa.. ja też się napatrzeć nie mogę..
Gardener27 17:07, 25 wrz 2015

Sprawdziłem Jest w Krakowie jeden Nie po drodze mi do niego ale z czystej ciekawości zawsze mogę podjechać
AgataBC 17:16, 25 wrz 2015

Jeśli jest jeden na cały Kraków to wątpię czy jakieś cebulki jeszcze będą ale z ciekawości jedź. Lukaj w gazetki tego marketu bo czasem mają też fajne roślinki lub jakieś akcesoria ogrodowe lubię tam wchodzić bo ludzi tam nie ma.
Gardener27 17:23, 25 wrz 2015

Całkiem możliwe że już pozamiatane ale podjadę
Odnośnie zakupów to mam podobnie Im mniej ludzi tym lepiej Przed świętami to ja jestem chory jak mam iść do sklepu
Filomena 08:37, 26 wrz 2015

Witaj Agatko
dzięki Twoim odwiedzinom u mnie trafiłam do Ciebie i cieszę się z tego faktu niezmiernie. Jesteś wg mnie wybrańcem losu bo mieszkasz w raju! Taka jak u Ciebie bliskość lasu i to jeszcze jakiego?! sosnowego! to moje ciche marzenie. Tęsknię bardzo za takim spokojem, bliskością natury zaglądającą zza płotu i skrawkiem ziemi pod swoje wizje estetyczne. Tak jak u Ciebie...
Jestem w tej chwili na etapie, mimo pracy zawodowej, podporządkowania się dzieciom i ich potrzebom: bliskości do szkół, ich przyjaciół. Mieszkanie pod samym miastem to konieczność współuczestniczenia w życiu sąsiadów za płotem, cierpliwego znoszenia odmiennych upodobań i kurtuazyjnych wymian pozdrowień w imię dobrosąsiedzkich stosunków. A mnie brakuje po prostu szczerości i takiej zwykłej ludzkiej życzliwości. Wszyscy gdzieś pędzą: po lepszy samochód, nową fryzurę na łbie lub z dziećmi na setne zajęcia pozalekcyjne albo... robią wszystko, by koniecznie mieć więcej od Ciebie.
Patrząc na Twoje talenty uzmysławiam sobie, że to ich wykorzystanie daje nam poczucie spełnienia i szczęścia. Ja np. 10 lat temu kładłam samodzielnie bruk z kocich łbów- będąc w ciąży i krótko po i nie ma dla mnie znaczenia czy innym się to podoba czy nie. Ma natomiast dla mnie znaczenie, że własną pracą i pomysłem mam to co mam.
Cieszę się, że mam okazję poznać bratnią duszę, twórz Agatko, Twórz ławeczki, obeliski, leżaczki, rabatki.... twórz swój raj!
Dziękuję Ci, że mogłam Cię poznać

Aj, i kto to przeczyta? takie długie wypociny!
anabuko1 08:57, 26 wrz 2015

Piękne jesienne dekoracje stworzyłaś.Brawo!!
Fajna na ta balia
I kociulka, jaki fajniisi,,
Jeszcze młody, suuper
Katkak 12:57, 26 wrz 2015

Filomena napisał(a)
Witaj Agatko
dzięki Twoim odwiedzinom u mnie trafiłam do Ciebie i cieszę się z tego faktu niezmiernie. Jesteś wg mnie wybrańcem losu bo mieszkasz w raju! Taka jak u Ciebie bliskość lasu i to jeszcze jakiego?! sosnowego! to moje ciche marzenie. Tęsknię bardzo za takim spokojem, bliskością natury zaglądającą zza płotu i skrawkiem ziemi pod swoje wizje estetyczne. Tak jak u Ciebie...
Jestem w tej chwili na etapie, mimo pracy zawodowej, podporządkowania się dzieciom i ich potrzebom: bliskości do szkół, ich przyjaciół. Mieszkanie pod samym miastem to konieczność współuczestniczenia w życiu sąsiadów za płotem, cierpliwego znoszenia odmiennych upodobań i kurtuazyjnych wymian pozdrowień w imię dobrosąsiedzkich stosunków. A mnie brakuje po prostu szczerości i takiej zwykłej ludzkiej życzliwości. Wszyscy gdzieś pędzą: po lepszy samochód, nową fryzurę na łbie lub z dziećmi na setne zajęcia pozalekcyjne albo... robią wszystko, by koniecznie mieć więcej od Ciebie.
Patrząc na Twoje talenty uzmysławiam sobie, że to ich wykorzystanie daje nam poczucie spełnienia i szczęścia. Ja np. 10 lat temu kładłam samodzielnie bruk z kocich łbów- będąc w ciąży i krótko po i nie ma dla mnie znaczenia czy innym się to podoba czy nie. Ma natomiast dla mnie znaczenie, że własną pracą i pomysłem mam to co mam.
Cieszę się, że mam okazję poznać bratnią duszę, twórz Agatko, Twórz ławeczki, obeliski, leżaczki, rabatki.... twórz swój raj!
Dziękuję Ci, że mogłam Cię poznać

Ja przeczytałam .
AgataBC 20:01, 26 wrz 2015

Filomena napisał(a)
(...)

Oprócz Kasi i ja przeczytałam. Do raju jeszcze duuużo brakuje, czekam na niego z utęsknieniem, a póki co cieszę się tym co mam. Dziękuję za Twoją szczerą wypowiedź, i taką otwartą. Na wsiach ludzie też pędzą, życie jest tylko tyle wolniejsze ile sobie każdy wykupi czasu; ja nie mam sąsiadów, najbliżsi dość daleko więc żyjemy na szczęście jak w pustelni.
Wielu ludzi nie poznaje tego miejsca, w którym mieszkamy i pochwalają zmiany. Ja mam trochę wolnego czasu więc mogę się w jakimś stopniu realizować. Gdybym musiała wróciłabym do miasta, póki nie- we dwoje cieszymy się każdym dniem. Las jest piękny choć w tym roku bardzo suchy.
Jeśli będziesz miała ochotę zapraszam do podglądania częściej
AgataBC 20:03, 26 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)
Piękne jesienne dekoracje stworzyłaś.Brawo!!
Fajna na ta balia
I kociulka, jaki fajniisi,,
Jeszcze młody, suuper

Dziękuję Aniu że zawitałaś do mnie i że się spodobały moje kompozycje
Kociulek po przejściach ale się wylizuje.
Pozdrawiam serdecznie!
AgataBC 20:08, 26 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Całkiem możliwe że już pozamiatane ale podjadę
Odnośnie zakupów to mam podobnie Im mniej ludzi tym lepiej Przed świętami to ja jestem chory jak mam iść do sklepu

Byłam dziś w Łodzi-kupiłam trochę bylin, z ciekawości liczyłam i wiesz co wyszło? na jednej ulicy połączonej z drugą były cztery Aldi zwariowali!!

No to już napiszę, że kupiłam bodziszki, irysy, lobelie, rozchodniki, rdesty, jarzmianki, smagliczki i dziewannę
i kupiłam w końcu czarną bejcę więc będzie czarno.
Nie ominęłam ogrodu botanicznego. Jak się ogarnę to wstawię kilka zdjęć.