Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 20:02, 17 kwi 2016

paniprzyroda napisał(a)
Toffam Twoje klimaty, mimo iż rzadko się odzywam. Mistrzowskie karmniki - chylę czoła, bo wymagały niemałej pracy. No i pozostała wiosna zachwyca. Bogaty masz ryneczek, że takie cudeńka roślinne kupujesz. Ja bezskutecznie szukałam wczoraj jarmużu, nasion w ogrodniczych nie widzę i pewnie obejdę się smakiem. W miarę możliwości wrzucaj fotki, cudnie pokazujesz nam swój świat

no ja też podglądam u Ciebie po cichutku szafirkowa obwódko-rzeczka coś pięknego.
Nasion jarmużu nakupiłam bo byłam pewna, że na bazarku nie będzie szans. A jeszcze ten odmianowy "Scarlet" to już wogóle. To też jak zobaczyłam to brałam i szkoda, że mogłam tylko tyle. Mam jeszcze do wysiania ten "Nero di Toscana". Kilkadziesiąt kilometrów od domu mam sklep ogrodniczy z takimi cudeńkami. Żebym wiedziała to bym kupiła i Ci wysłała.
W miarę możliwości będę wstawiać zdjęcia.
Gardener27 21:36, 17 kwi 2016

Widzę że skrzynie w warzywniku już obsadzone a w szklarni też masz coś posadzone ? Mój szklany domek niestety w tym roku nie do osiągnięcia, inne wydatki
Cieszę się że tiarella tak ładnie Ci się rozrosła Wiedziałem że u Ciebie będzie miało dobrze U mnie powoli zbiera się do kwitnienia
Na zdjęciach widzę liście kamasji Ciekaw jestem jak u mnie zakwitną bo to ich pierwszy rok Trochę zadeptali je fachowcy od dachu ale jeszcze dychają
We wtorek postaram się wysłać paczkę Na ten sam adres co ostatnio ?
ren133 12:31, 18 kwi 2016

Agcia napisał(a)

nie widziałam się z tą kobietą jesienią więc nie wiem co było. Mam w planach kupić 3 stożki i 4 mniejsze kulki. Myślę, że coś zostanie, dam znać Skąd jesteś? Masz blisko?

Ze Zduńskiej Woli
AgataBC 22:42, 18 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)
Widzę że skrzynie w warzywniku już obsadzone a w szklarni też masz coś posadzone ? Mój szklany domek niestety w tym roku nie do osiągnięcia, inne wydatki
Cieszę się że tiarella tak ładnie Ci się rozrosła Wiedziałem że u Ciebie będzie miało dobrze U mnie powoli zbiera się do kwitnienia
Na zdjęciach widzę liście kamasji Ciekaw jestem jak u mnie zakwitną bo to ich pierwszy rok Trochę zadeptali je fachowcy od dachu ale jeszcze dychają
We wtorek postaram się wysłać paczkę Na ten sam adres co ostatnio ?

Tak. Ten sam adres . W szklarni jest teraz jedno wielkie kiełkowanie nasion fenkuły,kopry, kwiatuszki, nawet ta rozplenica od Ciebie na próbę. Kamasje u mnie też pierwszy raz. Piękna i kolorowa wiosna u Ciebie.
AgataBC 22:44, 18 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Ze Zduńskiej Woli

Łoo to kawałek jest ale czego się nie robi dla bukszpanów
Anda 15:01, 23 kwi 2016

Agciu, wkurzyłam się i wysialam orliki jeszcze raz. Na rabacie je zmyło i śladu po nich nie ma, dlatego teraz wysiałam do doniczek ale na dworze. Mam nadzieje, ze wzejdą, bo jak nie, to się chyba pokroję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 20:24, 23 kwi 2016

Ewa obyś nie musiała się kroić Mrówki czasem nasionka sobie zabierają, a może jeszcze wzejdą, może ciut dalej gdzie się nie spodziewasz. Nasionek będę mieć znowu więc ewentualnie posiadanie ich odciągnie Ci się w czasie. Myślę, że te w pojemnikach ładnie wykiełkują tylko dbaj o wilgoć.
Anda 16:25, 24 kwi 2016

Agcia napisał(a)
Ewa obyś nie musiała się kroić Mrówki czasem nasionka sobie zabierają, a może jeszcze wzejdą, może ciut dalej gdzie się nie spodziewasz. Nasionek będę mieć znowu więc ewentualnie posiadanie ich odciągnie Ci się w czasie. Myślę, że te w pojemnikach ładnie wykiełkują tylko dbaj o wilgoć.

Czyli szansę na orliki mam Tak jest, dbam o wilgoć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 20:31, 24 kwi 2016

Piękne foteczki mimo pogodyW skrzyniach to kapusty? jeśli tak to chyba za blisko , ale fotka może przekłamuje odległości. Na oko co drugą trzeba by usunąć , żeby miały miejsce. Chyba, że to coś innego
AgataBC 13:41, 25 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne foteczki mimo pogodyW skrzyniach to kapusty? jeśli tak to chyba za blisko , ale fotka może przekłamuje odległości. Na oko co drugą trzeba by usunąć , żeby miały miejsce. Chyba, że to coś innego

W skrzyniach są sałaty liściowe. Są skubane więc za bardzo się nie rozrosną. Odległości są w miarę ok. Tylko jarmuże są za blisko siebie. Ale to też zamierzone.
Miło, że zajrzałaśjestem u Ciebie na bieżąco choć nieraz to trudne bo tyyle się u Was dzieje. Bardzo lubię takie pracowite wątki