Ostatnio kupuję rośliny takie, które mogę wykorzystać w bukietach..będzie ich pewnie sporo w tym sezonie. Jest kogo obdarowywać a i dla siebie lubię.
u Ciebie też widziałam piękne łąki.
To jeszcze jedno ujęcie tych stokrotek z pozdrowieniami!
Sylwia u Ciebie to dopiero kwiecia.. podglądam na bieżąco.
Donia u Ciebie świeże zdjęcia orlików też widziałam.. i apropo mody ogrodowej to też kiedyś wywalałam to co dziś kupuję. Jednak trzeba określić swój styl a nie iść za tłumem. To taniej wychodzi i jest się zadowolonym
Justyna ten fenkuł właśnie kupiłam w Poznaniu-był taaki czerwony.. a te purpurowe u mnie w ogrodzie są zielono-brązowe. Ciekawa jestem czy to ta sama odmiana. Aminki mi chyba padły.. eh.. może uda Ci się zebrać nasionka swoich. U Ciebie takie duże już te sadzonki. Czekam już na ich kwitnienie i u siebie i u Ciebie.
Ewa teraz to trzeba na łąki wyleź i podziwiać u Ciebie też wylew kwiecia widziałam
Eh ten maj.. orliki na północnej jakoś wyglądają ale te na słońcu już nie.. u mnie tak gorąco.. trzeba pomyśleć o wyższym piętrze bo rabaty będą popalone.
u Ciebie tak soczyście.. brakuje mi tego na bylinowej.
Dzisiaj przyjedzie kliniec na ścieżki. I przydałoby się coś na ściółkowanie rabat.
Kupiłam też ostatnio bez 'Black Lace', dwie brzozy pożyteczne z tych co padły i troszkę jednorocznych na rabaty.
Robiłam już dwa razy eko oprysk na mszyce. Ciągle wracają ale są też biedronki i złotooki więc nie jestem w tej walce sama.
Pierwsza beczka i wiadro gnojówki już rozlane. Od noszenia konewki nie mogłam ruszyć barkiem na drugi dzień. Byłam też z mamą na łąkach i zaroślach i zbierałyśmy w worki zielsko. Tym sposobem mam nastawioną gnojówkę z wrotycza, glistnika, mixa mleczu-skrzypu-pokrzywy. Jeszcze trochę i będą gotowe.
Fajnie masz, u mnie też się nasiało wszystkiego, nie tylko orliki
Tak, byłam. Przywiozłam sobie knautię, bo moje po zimie takie słabe. Mieli ładne róże-jak co roku. Z bylin było trochę nowości ale nie pamiętam co dokładnie. Ja mam wszystko już zapełnione więc nie zwracałam tak uwagi.