Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 14:32, 27 maj 2016

ryska napisał(a)
A ja o bukietach zapomniałam ale za to poczułam się jakbym dostała prezent, bo nie dość, że tu zawsze piękne zdjęcia, ciekawe dekoracje, ręczne cacuszka to jeszcze urocze bukieciki będą Pozdrawiam

Ostatnio kupuję rośliny takie, które mogę wykorzystać w bukietach..będzie ich pewnie sporo w tym sezonie. Jest kogo obdarowywać a i dla siebie lubię.
u Ciebie też widziałam piękne łąki.

To jeszcze jedno ujęcie tych stokrotek z pozdrowieniami!

mira 14:44, 27 maj 2016

Uwielbiam bukiety tez obdarowywuje. Orliki puste w bukietach cudne takie nasialam.
Pozdrawiam
AgataBC 15:09, 27 maj 2016

Anda napisał(a)
Agciu, piękne foty, dech zapierają

To mam kolejne łączki do pokazania, w zasadzie jedną roślinkę na tle stawu..
Z wczorajszej wycieczki krajoznawczej.

AgataBC 15:19, 27 maj 2016

Sylwia u Ciebie to dopiero kwiecia.. podglądam na bieżąco.

Donia u Ciebie świeże zdjęcia orlików też widziałam.. i apropo mody ogrodowej to też kiedyś wywalałam to co dziś kupuję. Jednak trzeba określić swój styl a nie iść za tłumem. To taniej wychodzi i jest się zadowolonym

Justyna ten fenkuł właśnie kupiłam w Poznaniu-był taaki czerwony.. a te purpurowe u mnie w ogrodzie są zielono-brązowe. Ciekawa jestem czy to ta sama odmiana. Aminki mi chyba padły.. eh.. może uda Ci się zebrać nasionka swoich. U Ciebie takie duże już te sadzonki. Czekam już na ich kwitnienie i u siebie i u Ciebie.

Ewa teraz to trzeba na łąki wyleź i podziwiać u Ciebie też wylew kwiecia widziałam

Pozdrawiam dziewczyny

Donia72 15:28, 27 maj 2016

Agcia, u mnie po prostu na potęgę się wysiewały i opanowały całą rabatę. Byłaś może w Kraśnicy? co mają ciekawego?
AgataBC 15:33, 27 maj 2016

mira napisał(a)
Uwielbiam bukiety tez obdarowywuje. Orliki puste w bukietach cudne takie nasialam.
Pozdrawiam

Eh ten maj.. orliki na północnej jakoś wyglądają ale te na słońcu już nie.. u mnie tak gorąco.. trzeba pomyśleć o wyższym piętrze bo rabaty będą popalone.

u Ciebie tak soczyście.. brakuje mi tego na bylinowej.

Dzisiaj przyjedzie kliniec na ścieżki. I przydałoby się coś na ściółkowanie rabat.
Kupiłam też ostatnio bez 'Black Lace', dwie brzozy pożyteczne z tych co padły i troszkę jednorocznych na rabaty.

Robiłam już dwa razy eko oprysk na mszyce. Ciągle wracają ale są też biedronki i złotooki więc nie jestem w tej walce sama.
Pierwsza beczka i wiadro gnojówki już rozlane. Od noszenia konewki nie mogłam ruszyć barkiem na drugi dzień. Byłam też z mamą na łąkach i zaroślach i zbierałyśmy w worki zielsko. Tym sposobem mam nastawioną gnojówkę z wrotycza, glistnika, mixa mleczu-skrzypu-pokrzywy. Jeszcze trochę i będą gotowe.

AgataBC 15:41, 27 maj 2016

Donia72 napisał(a)
Agcia, u mnie po prostu na potęgę się wysiewały i opanowały całą rabatę. Byłaś może w Kraśnicy? co mają ciekawego?

Fajnie masz, u mnie też się nasiało wszystkiego, nie tylko orliki
Tak, byłam. Przywiozłam sobie knautię, bo moje po zimie takie słabe. Mieli ładne róże-jak co roku. Z bylin było trochę nowości ale nie pamiętam co dokładnie. Ja mam wszystko już zapełnione więc nie zwracałam tak uwagi.

Za to na łąki oczy mi skręcają

Donia72 16:45, 27 maj 2016

Knautia???co to takiego?
AgataBC 17:14, 27 maj 2016

Świerzbnica macedońska, a dokładnie odmiana 'Melton Pastels'.
Bylina, ładnie kwitnie. Jak będę miała nowe zdjęcia to wstawię.

Donia72 17:23, 27 maj 2016

Agcia napisał(a)
Świerzbnica macedońska, a dokładnie odmiana 'Melton Pastels'.
Bylina, ładnie kwitnie. Jak będę miała nowe zdjęcia to wstawię.

No to nigdy o niej nie słyszałam, zaraz wpiszę sobie i zobaczę co to za jedna