Anula bylinowa zaczyna w końcu jakoś wyglądać to i mam co pokazać.
Len rośnie gdzieś do kolan lub ciut wyżej. Ma taki fontannowy pokrój bo kwiatki się lekko zwieszają tzn. pąki pod kwiatkami. Sama kępa stoi ładnie na baczność. W zeszłym roku były w ciasnocie to inne je podpierały. Po przesadzeniu rośnie jeszcze w luzie i się nie kładzie.
Trawka przy szałwiach to stipa- niedawno wysadzana na rabaty. W przyszłym roku posieje jej chyba 100 doniczek bo mi brakło.
Kruszywo na ścieżkach to właśnie ten kliniec z tej dostawy. Z bliska nie jest wcale taki drobny ale generalnie miał taki być i się po czasie ubić. Chciałam ciut cieplejszy odcień ale ten szary pasuje do tej części rabat. Gdy jest mokry to całkiem czarny, fajnie to wygląda. Całego kamyka nie zużyliśmy-zostało na podjazd, ale to kwestia przyszłości.
Ciebie też odwiedzam gdy pojawiają się posty. To że nie piszę to nic nie znaczy

, wszystkie zaznaczone wątki podglądam.
To forum nie działa na zasadzie "post za post". Nie chcę pisać, tylko żeby nabijać strony, zwłaszcza, że ostatnio coraz więcej miejsca na serwerach pochłaniamy (-a to są koszty-) co widać po problemach technicznych. Punkt 5 regulaminu się kłania.
Cieszę się, że czytasz co piszę, bo nieraz musiałam po kilka razy odpowiadać na jedno pytanie bo ktoś tylko ogląda zdjęcia. Dorośli jesteśmy a czasem jak dzieci..
A przez brak czasu i ćwiczenie cierpliwości mam zaznaczonych tylko kilka wątków. Więcej nie da się ogarnąć.
Donia spokojnie. Kosmosy u mnie dopiero startują. Te co kwitną kupiłam już takie. Przetacznik pagórkowaty kwitnie wcześniej- kłosowe u mnie też jeszcze mają czas. Rabaty kwiatowe mam na "patelni" co też trochę przyspiesza ale i pali i przyspiesza
przekwitanie. Maki wschodnie Royal Wedding kwitły jeden dzień..
Oglądając wątki na forum to tam już prawie lato- u nas wszystko w powijakach.
Agatko materacyk na leżankę się tworzy. Materiał już mam tylko siąść i uszyć. Też będę tam gnić ile się da

Bylinowe rabaty mnie bardzo cieszą. Cudeńka tak działają, że się człowiek uśmiecha