Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

lojalna_ 16:38, 05 mar 2017

Cudnie ...a foty zawodowe ))
roma2 16:52, 05 mar 2017

Cudowności pokazujesz. Jak sobie przypomnę, że takimi mieszczuchami była cała moja rodzina, że żurawi, które wylądowały nieopadal nie umieliśmy rozpoznać, to, aż mi wstyd. Od trzech lat staramy się rozpoznawać ptaki, małe i te olbrzymie. Trudna sztuka!
Justyna 19:01, 05 mar 2017

Ojej żurawie - boskie! Nie wystraszyły się? Sądziłam, że są płochliwe.
Nieznajomy ptak to zięba
Katkak 19:16, 05 mar 2017

Agcia napisał(a)
Widziałam wiosnę u Ciebie, cieszyłam się na nowe zdjęcia bo ostatnio u Ciebie wątek gna ale co miałam do nadrobienia to same dialogi
Zima była brzydka i bura i sama niewiele zdjęć zrobiłam.. tylko te ptaszyny.. pięknie zwiastują wiosnę, wczoraj jakieś nowe przyleciały i coraz więcej dźwięków się niesie.

Tego ptaka nie znam choć był u nas przez zimę, najczęściej zbierał coś z ziemi

Agatko to zięba. U mnie też są. Za to gili się nie doczekałam - nacieszę oczy u Ciebie. A żurawie to już bajka. Kocham Twoje foty . Buziaki .
AgataBC 19:54, 05 mar 2017

Iza
Jola dzięki, że zajrzałaś dawno nie byłam u Ciebie..
Roma widziałam kiedyś stado setek żurawi i nie wiedziałam, że to one.. dopiero tutaj patrzę nie tylko pod nogi..
Kasia dziękuję, muszę zapamiętać

AgataBC 20:02, 05 mar 2017

Justyna napisał(a)
Ojej żurawie - boskie! Nie wystraszyły się? Sądziłam, że są płochliwe.
Nieznajomy ptak to zięba

Pewnie się zdziwisz ale te zdjęcia robiłam z tego miejsca:
(w kółeczku zaznaczyłam tę parkę)

Potem podeszliśmy trochę bliżej wzdłuż krzaków, żeby się w oczy nie rzucać ale one się oddalały i nie dało się zrobić zdjęć z bliska. Są tam cały czas, codziennie je słyszymy lub widzimy. Kilka par jest też na okolicznych łąkach- i są bliżej ale nie mam wtedy aparatu..

Zana 21:16, 05 mar 2017

Agciu, dziękuję za info w sprawie sporobolusa. Jeszcze go dzisiaj oszczędziłam i nie ciachnęłam.
Ptaszki masz cudowne, ale żurawie to naj, naj, naj. Ja gile też miałam okazję tej zimy poobserwować, przylatywały do mnie do pracy i objadały owoce z krzewów zimą. Wiele lat ich na żywo nie widziałam.
AgataBC 21:22, 05 mar 2017

Ja gile pierwszy raz w życiu widziałam..(nie licząc tych z nosa ), mam nadzieję, że Twój ogród po zimie jest w niezłej kondycji i że dziś się nie przepracowałaś
sylwia_slomc... 21:22, 05 mar 2017

Cudne te żurawie Piękną masz okolicę
Basilikum 21:26, 05 mar 2017

a Gili to ja jeszcze w zyciu nie widzialam. Za to byl u nie w zeszlym tygodniu dzieciol zielony i teraz wiem kto tak sie drze w lesie i dzis pierwszy raz po zimie widzialam wrobla.