Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 11:27, 21 sie 2013

Betka napisał(a)

Fajnie że możesz jeszcze działać u mnie troszeczkę popadało na szczęście szkoda że tak mało .

Działam gimnastyka potrzebna a że z łopatą ale czemu nie .U mnie też popadało wczoraj i dziś w nocy ale na glinię to za mało tego deszczu ciężko się kopie ale mam siłę za dwie osoby przecież więc daję radę.Też mi się wydaje że chyba jednak tą rabatę muszę poszeżyć ale zerknij na tą fotkę co za moment wstawię dołożę berberyski i nawet mi się podoba ale jak najbardziej czekam na opinie.Pozdrawiam
Debra 11:35, 21 sie 2013

Ewa4 napisał(a)

Działam gimnastyka potrzebna a że z łopatą ale czemu nie .U mnie też popadało wczoraj i dziś w nocy ale na glinię to za mało tego deszczu ciężko się kopie ale mam siłę za dwie osoby przecież więc daję radę.Też mi się wydaje że chyba jednak tą rabatę muszę poszeżyć ale zerknij na tą fotkę co za moment wstawię dołożę berberyski i nawet mi się podoba ale jak najbardziej czekam na opinie.Pozdrawiam

Pewna Pani Minister powiedziała z trybuny sejmowej: 'ciąża to nie choroba' , a chodziło jej o to, że pracowała bardzo intensywnie nawet pod koniec 9-tego miesiąca.
Podoba mi sie takie podejście, oczywiście nie zawsze można, ale jak można, to i z łopata gimnastyka tylko dla zdrowia

Miłego sadzenia, wrócę pooglądać efekty
JoannA 11:38, 21 sie 2013

Ewa4 napisał(a)

Aśka hortensje kupiłam anabel 3 szt ,tej drugiej to nazwy nie było i nie znam ale ma piękne duże różowe kwiaty a liście jesienią przebarwiają się na czerwono też 3 szt,a trawki 3 szt Panicum.Tak ułożyłam rabatę z anabel 3 szt i trawa panicum 3 szt i na obwódkę dam berberys thunbergii Admiration 4 szt bo to ostatnie szt.trafiłam ale może jeszcze dołożę te cało zielone bo były w szkółce ale zobaczę mam nową fotkę tej rabaty więc wstawię to może ktoś się wypowie czy dobrze planuję .Dzięki za miłe słowa dopóki mogę to robię chociaz troszkę ciężko ale gimnastyka wskazana hihi.Pozdrawiam

Ewo, gimnastyka wskazana ale ciężka praca to już raczej mniej
To ustawienie fajne ale odsunęłabym troszkę te rośliny od rosnących tuj tak jak radzi Kasia. Anabelki i tuje się rozrosną i może być ciut za ciasno. A na etykiecie tych traw było tylko panicum czy coś jeszcze. Ciekawe jak wysokie one rosną?
Obwódka może być z bukszpanów, żurawek, może jakieś niskie trawki, a berberyski bym wykorzystała na skarpie. Ale to już Ewo do Ciebie decyzja należy.
Ewa4 11:42, 21 sie 2013

pierwsz rabata bez berberysa

druga z berberysem i chyba lepiej tylko zmienię ustawienie i jeden przekopię bo mam gdzieś na działce a jak za mało to może zielony też taki niski dołożę .
Debra 11:45, 21 sie 2013

Koniecznie z berberysem i dołóż zielony niski
Ewa4 11:47, 21 sie 2013

Debro.
Zgadzam się z Tobą całkowicie to nie choroba a ja jak robię to lepiej się czuję i bez pracy żyć nie mogę taka juz jestem .No i świerze powietrze wskazane to nic tylko praca w ogrodzie.
Ewa4 11:58, 21 sie 2013

JoannA napisał(a)

Ewo, gimnastyka wskazana ale ciężka praca to już raczej mniej
To ustawienie fajne ale odsunęłabym troszkę te rośliny od rosnących tuj tak jak radzi Kasia. Anabelki i tuje się rozrosną i może być ciut za ciasno. A na etykiecie tych traw było tylko panicum czy coś jeszcze. Ciekawe jak wysokie one rosną?
Obwódka może być z bukszpanów, żurawek, może jakieś niskie trawki, a berberyski bym wykorzystała na skarpie. Ale to już Ewo do Ciebie decyzja należy.

Aśka co do nazwy tej trawy to cieszę się że chociaz coś napisali bo pasuje mi to na trawę proso rózgowe ale muszę się jeszcze dokładnie przyjrzeć Chyba masz rację odsunę troszke bo może być za jakis czas za ciasno .No i zobaczę jak będzie wyglądac rabata z obwódką z bukszpanu bo też kupiłam to pobiegam z donicami coś dopasuję i pokażę.
Ewa4 12:01, 21 sie 2013

Debra napisał(a)
Koniecznie z berberysem i dołóż zielony niski

No coś pokombinuję i wieczorkiem może już będzie gotowe trochę poszerzę rabatę i zobaczymy.
JoannA 12:06, 21 sie 2013

Ewo, wrzucę fotkę penicum virgatum, zobacz jak pięknie wygląda w zestawieniu z różową hortensją. Może zamiast Anabell daj tę drugą. I do tego te berberysy mi bardzo pasują
Zdjęcie wyrzucę jak obejrzysz żeby Ci nie zaśmiecać.
JoannA 12:12, 21 sie 2013

Ewo, a postaw te 3 anabell obok siebie, dalej 3 trawy też obok, pod trawy daj te admiration.
Masz w ogrodzie kostrzewę siną? Może daj ją pod anabell i pomiędzy berberysy.
Popróbuj różnych wersji
Zajrzyj do ogrodu Boćka może Cię zainspiruje.