Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 15:59, 27 lut 2016

Tu będzie dereń biały i pięciornik krzewiasty
Ewa4 16:00, 27 lut 2016

To tyle reszta będzie w trakcie prac pokazana .ale mam co robić
bogumila 16:07, 27 lut 2016

Będzie pięknie...przesyłam serdeczne pozdrowienia.
Ewa4 16:09, 27 lut 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Będzie pięknie...przesyłam serdeczne pozdrowienia.

Dzięki Bogusi za mile słowa no zobaczymy narazie trzeba posprzatac i przygotować ziemie od nowa aby moc sadzić rośliny .pracy dużo ale powoli będę realizować plan.
kitek81 17:58, 27 lut 2016

No zapowiada się interesująco! pewnie łapki już zacierasz teraz czas na przygotowanie,a potem realizację oj będzie się tu działo! tylko nie zapominaj na bieżąco chwalic się postępami
pozdrawiam:*
Marga 19:45, 27 lut 2016

Witaj Ewo
Zaglądałam, zaglądałam czy masz już projekt i się doczekałam Piękny będziesz miała ogród, a co najważniejsze odchodzi Ci teraz stres "co i gdzie posadzić". Na luzaka będziesz sobie jechała do szkółki z karteczką w ręce i po powolutku, po kolei obsadzała rabaty Też mam dużą działkę i projekt od czerwca zeszłego roku. Żałuję tylko,że tak późno zdecydowałam się poprosić o pomoc, bo już bym miała piękny busz.
Życzę Ci dużo radości przy zakładaniu wymarzonego ogrodu i oczywiście pięknej pogody
Będę podglądać efekty Twojej pracy
Pozdrawiam
Ewa4 11:07, 28 lut 2016

kitek81 napisał(a)
No zapowiada się interesująco! pewnie łapki już zacierasz teraz czas na przygotowanie,a potem realizację oj będzie się tu działo! tylko nie zapominaj na bieżąco chwalic się postępami
pozdrawiam:*

Kasiu chodze od okna do okna i oczami już widzę to co w projekcie czyli duże pasy lawendy ,bukszpanu ech ...troszkę zmienie niektóre trawy z projektu na trawy z ogrodowiska hehe relacja z metamorfozą będzie bez tego się nie da .
Ewa4 11:16, 28 lut 2016

Witaj Marga.zgadzam się z Tobą odnośnie projektu to jest super sprawa.Żałuje że odrazu go nie mnialam bo wydałam już dużo kasy na rośliny które teraz mi do niczego nie pasują i będę musiała rozdać dobrym ludziom bo co z tym,to co mogę będzie wykorzystane ale te pojedyncze sztuki się nie przydadza.ogród będzie w kolorach : bieli,odcienie różu i fioletu no i różne odcienie zieleni.
renatamama3 13:03, 28 lut 2016

Ewuś ,widzę że doczekałaś się projektu ,ciekawa jestem efektu ,jedno co ci powiem to pięciornik ,to średnio atrakcyjna roślina ,jedynie chwilę ,jak kwitnie ,a potem to byle jaki krzak ,u mnie kupiłam jednego na próbę i wylatuje ,już lepsze ,azalie ,trzmieliny .pozdrawiam
Marga 13:32, 28 lut 2016

Ewa4 napisał(a)
będzie w kolorach : bieli,odcienie różu i fioletu no i różne odcienie zieleni.

Pięknie będziesz miała, moje kolory
Roślinki jak chcesz to rozdaj, ale możesz też zrobić sobie przechowalnik, a potem stare rośliny odsprzedawać lub wymieniać na inne, albo tak jak mówisz ponownie wykorzystać na nowych rabatach. Ja to tak nie do końca w 100 procentach działam zgodnie z projektem. Dostałam kilka roślin w prezencie i szkoda było wyrzucić. A czasami po prostu źle mi sie pomierzy i jest dziura na rabacie

Edit: Pięciorniki były u mnie w zeszłym roku najdłużej kwitnącymi roślinami. Może nie są takie eleganckie jak azalie, ale małe kwiatuszki mają swój urok Ja mam odmianę Lovely Pink posadzoną jako obwódkę trawnika.