Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

nieszka 19:46, 09 mar 2013

Tak bym zrobiła tą rabatę pod domem. To zdjęcie z ogrodu Danusi.

Tylko bym dała chyba więcej tej żółtej turzycy ( aurea) żeby troszkę ożywić to Twoje miejsce pod domem.

Ewa4 20:14, 09 mar 2013

Aguś śmieję się z fotki bo ją sobie skopiowałam dawno i chcę odejrzeć i zrobić to mniejsce od wiazdu do domu po prawej stronie chyba na 3 str mam pokazany wjazd i do połowy są iglaki niskie kulki a dalej było posadzone co mniałam pod ręką i tak jakoś może uda mi się to upożądkować w tym roku i właśnie coś w stylu Danusi zrobić będę się tym wzorować napewno a dziś skopałam skarpę za domem od tarasu i też muszę u Danusi poszperać bo w końcu z zakupami "co mi się podoba "mówię STOP także fotka jak najbardziej na tak utwierdziłaś mnie że w dobrym kierunku zmierzam i powoli myślę po Ogrodowiskowemu narazie kopię przygotowuję a jak szkółki otworzą ruszam na zakupy.
nieszka 20:27, 09 mar 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=140

A ten ogród i skarpę widziałaś???
Ewa4 20:35, 09 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Może jakieś rośliny okrywowe żeby się ziemia nie zsuwała-może trzmielina okrywowa
pozdrawiam

A z kąd wiesz ze trzmielinę tam posadzę ?Tak będzie trzmielina bo mam jej mnóstwo i blisko tarasu i będzie kolorowo i zasłoni ładnie skarpę jak kopałam to już o tym myślałam bo muszę te moje roślinki zebrać te same do siebie a nie jak do nie dawna byle gdzie i bez efektu to co jest pujdzie gdzieś indziej .Tylko nie wiem bo mam 3 rodzaje trzmieliny Fortunea,biało-zielona ,i taka zielona ale nazwy nie znam ma trochę białego tez na liściach i nie wiem jak je posadzić czy w takie ala trujkąty z każdej odmiany porobić czy rzędami ale to chyba jak wykopię to będę je ustawiac i przestawiać i wymyślę coś .Jak masz pomysł to będę wdzięczna .Pozdrawiam
Ewa4 20:38, 09 mar 2013

nieszka napisał(a)
To Ty miałaś takie słońce i bez śniegu dziś??
Matko!
U mnie od wczoraj napadało z 10cm śniegu...

Tak u mnie nawet wiatru mocnego nie było a słonko grzało no +4 st.ale jak kopałam to itak było za gorąco.wachałam się czy pisać o pogodzie bo czytałam że u niektórych śnieg a nie zamierzam nikogo drażnic .
JoannA 20:47, 09 mar 2013

A u mnie i śnieg i wiatr
Ewa4 20:48, 09 mar 2013

nieszka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=140

natknełam sie u kogoś co pisał o białym domu ale nie byłam w temacie- nie tego nie widziałm no to mam lekturę na dzis wieczór jak dzieci mi zasną .
barbara_kraj... 23:59, 09 mar 2013

Ewo, witam
Ogromne wyzwanie przed Tobą, aby zagospodarować tak duży ogród. Będę kiobicować
Ewa4 12:26, 10 mar 2013

nieszka napisał(a)

Kochana ale mi dałas lekturę 8 godzin czytałam szczegółowo bo nic nie mogłam tam opuścić i nazbierałam pomysłów że hoho już wiem po co kopałam skarpę będzie tam kopia Danusi skarpy ciski i trzmielina no i wreszcie się odnalazłam mam sprecyzowane plany dzięki że podrzuciłaś link.Pozdrawiam
Ewa4 12:42, 10 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, witam
Ogromne wyzwanie przed Tobą, aby zagospodarować tak duży ogród. Będę kiobicować

Basiu powoli a dam radę ,właśnie zakończyłam spacer po ogrodzie z projektu Danusi przu białym domu i nazbierałam sporo pomysłow teraz tylko pozostała realizacja ale będę pokazywać i jak najbardziej zaglądaj i krytykuj jak coś będzie nie tak a przypadkowym zakupom mówię stop obym wytrzymała hehe.Pozdrawiam