Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 12:55, 14 mar 2013

zawitka napisał(a)
Witaj ale się uśmiałm bo Ci zal że nie byłaś w ogrodniczym -----postanowienia ha ha ja też teraz w ogrodniczym to trawy zbieram >pozdrawiam gorąco i tak trzymać

czekam aż szkółki otworza bo już tyle tych cebul nakupowałam a zawsze coś w oko wpadnie ale muszę być stanowacza przeciez ja nawet o ogrodniczym nie myślę nie no gdzie ...
Ewa4 13:11, 14 mar 2013

Keri napisał(a)
Czekamy na hortensje Ewuś, wiesz właśnie najwazniejsze jest powiedzieć sobie co chcę zrobić w danym sezonie i trzymać się tego noi zrobić to najlepiej jak można. Czyli mówisz że najpierw przód? a powiedz będziesz kupować jakieś większe roślinki czy raczej planujesz mniejsze sadzić (mówię głównie o iglakach)?

Wiesz Aguś chcieć nie zawsze znaczy móc . będę kupowac małe iglaki mi do samego ogrodzenia brak 120 szt (tyle samo posadziłam w zeszłym roku w tym zamierzam dokończyć) a są 60 cm to za 5 lat będą metrowe jak bym miała 3 ary to pewnie kupowałabym duuuże ale Aguś przy naszych arach to kolosalne kwoty wychodza co tu dużo gadac mniejsze też urosną kiedyś...a i wolę patrzeć jak coś mi rośnie to tak cieszy
Ewa4 13:16, 14 mar 2013

grazyna napisał(a)
Ewa, koniecznie pokaż (jak dotrą) nowe nabytki z tego sklepu. A jaka jakość to taka reklama, sama "chodzę" po tym sklepie netowym za hortensjami właśnie Niezmiernie ciekawa jestem sadzonek

Grazynko jak przyjdą to napewno pokaże jak będą ładne będzie radość jak kiepskie to nawet dla przestrogi wam pokażę ale dreptam już od komputera do telefonu i do okna a tu jeszcze nic pewnie jutro dotrą
Keri 13:53, 14 mar 2013

No faktycznie masz dużo iglaków, ciekawa jestem w jakiej cenie są u Ciebie w takiej wysokości. Sadziłaś szmaragdy?
Ewa4 14:57, 14 mar 2013

Tak szmaragdy i na przemian z żywotnikiem zachodnim z żółtą barwą łusek żeby było kolorowo szmaragd po 10 zł a żywotnik po 9 zł a w tym roku to nie wiem oby nie podrożały
Roberto 17:51, 14 mar 2013

Witaj Ewo, co będziesz wiosną sypała pod tuje, specjalny nawóz do iglastych czy może ogólnego stosowania rolniczy, bo ja mam do zasilenia ok. 70 większych tujek żywopłotowych i zastanawiam się jak tu ograniczyć koszta w nawożeniu tuj, bo specjalistyczny do iglastych wychodzi dość drogo, ale nie wiem czy to dobry pomysł z rolniczym choć są dużo tańsze, skład też w miarę dobry.
danuta_szwajcer 18:56, 14 mar 2013

Ewuś zobaczysz jak szybko Ci urosną i za chwilę będziesz przycinac a mniejsze to i wszystko Ci sie przyjma bez problemu i jak jeszcze Ci te wszystkie cebule i byliny zakwitna pięknie bedziesz miała juz latem) pozdrawiam
Ewa4 19:23, 14 mar 2013

Roberto napisał(a)
Witaj Ewo, co będziesz wiosną sypała pod tuje, specjalny nawóz do iglastych czy może ogólnego stosowania rolniczy, bo ja mam do zasilenia ok. 70 większych tujek żywopłotowych i zastanawiam się jak tu ograniczyć koszta w nawożeniu tuj, bo specjalistyczny do iglastych wychodzi dość drogo, ale nie wiem czy to dobry pomysł z rolniczym choć są dużo tańsze, skład też w miarę dobry.

pod te co mam zawsze sypię florovit do iglaków i też na wszelki wypadek podsypuję przeciw brązowieniu igieł z innymi nawozami nie ryzykuję bo przy moich zdolnościach to pewnie bym je spaliła a pod specjalne iglaki czyli te nieco droższe to w szkółce kupuję i mieszam z ziemią takie granulki wolno działające a tak to nie znam się na nawozach ale jak masz inne pomysły i tańsze to daj skorzystam może byc na prv.Pozdrawiam
Ewa4 19:49, 14 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ewuś zobaczysz jak szybko Ci urosną i za chwilę będziesz przycinac a mniejsze to i wszystko Ci sie przyjma bez problemu i jak jeszcze Ci te wszystkie cebule i byliny zakwitna pięknie bedziesz miała juz latem) pozdrawiam

Witaj Danusiu .
Całkowicie się z tobą zgadzam ale miło że wspierasz mnie i utwierdzasz w przekonaniu że dobrze robię a dla pięknych lili jeszcze rabata nie przygotowana ale jest plan i cierpliwie czeka na odmarznięcie ziemi .Pozdrawiam
Marta7 23:17, 14 mar 2013

Ewuś pozdrawiam Cię serdecznie, żeby tylko ta ziemia odmarzła i pozwolila nam zacząć dzialać