Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

giza 08:30, 07 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
To moja wczorajsza praca rabata różana narazie za bardzo nie widać ale coś mi jeszcze na nią brak dosadzić może ktoś ma pomysł ?
Nad tym pracowałam dziś jest bukszpan(będzie przycinany aby wszystkie się wyrównały )żórawka i trawa a z prawej rododendron ,hosta,i trawa no i zabrakło żwirku ale nie bawem będzie.

Hej, hej
Tawułę ( to pomrańczowe pod oknem na rogu) poproszę ... w kuleczkę ciachnąć
Ewa4 08:51, 07 maj 2013

giza napisał(a)

Hej, hej
Tawułę ( to pomrańczowe pod oknem na rozgu) poproszę ... w kuleczkę ciachnąć

Masz rację tak zrobię bo nie przesadzałam jej bo ten róg byłby pusty a i od obrzeży cement tam jest to i tak że ona tam rośnie ale przytnę tak jak radzisz.Dzięki i pozdrawiam
Ewa4 09:09, 07 maj 2013

Powiedzcie mi Kochani bo trzeba mnie troszkę oświecić czy zamiast kory wzdłóż mojego sporego ogrodzenia przy iglakach mogę dac kamyki odsiane ze żwiru bo kolega ma żwirownie i tak sobie myślę że by mi tych kamyków wiatr nie wywiewał a dostęp do kamyków mam tylko czy to nie będzie iglakom przeszkadzać czy ma ktoś tak zrobione wydaje mi się że praktyczne ,estetyczne by to było i na lata co o tym sądzicie?
GorAna 09:28, 07 maj 2013

Nie mam doświadczenia z kamykami
Pozdrawiam
Ewa4 09:39, 07 maj 2013

GorAna

Aniu dzięki że zaglądasz może odezwie się ktoś kto tak robił bo ja tak widzę przed Urzędami czasem mają właśnie rabata z kamyka polnego i iglaki bardzo ładnie to wygląda .
Debra 11:45, 07 maj 2013

Ja ostatnio zdjęłam kamienie polne spod berberysów, ale to dlatego, że jak dla mnie wszystko razem wyglądało za bogato. Poza tym przeraziła mnie perspektywa wybierania liści jesienia. Pod iglakami nie ma liści, są jednakowo zielone (berberys, każdy niemal innego koloru), pięknie będa się odcinać od białych kamyków. Tylko nie kładź maty pod nie. Chwasty i tak będą.
yolka 14:31, 07 maj 2013

zaglądam, pozdrawiam
Ewa4 16:52, 07 maj 2013

Debra z kory też ciężko liście wybrać a chyba jednak kamień to na mój przewiew chyba najleprzy pomysł a maty nie dam bo już wydzierałam ją z niektórych mniejsc jak chwasty w to wrosły to wydrzec nie mogłam a pamiętam Twoje kamyki i bez lepiej się prezentuje rabata zaglądam do Ciebie zaglądam
Debra 19:24, 07 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Debra z kory też ciężko liście wybrać a chyba jednak kamień to na mój przewiew chyba najleprzy pomysł a maty nie dam bo już wydzierałam ją z niektórych mniejsc jak chwasty w to wrosły to wydrzec nie mogłam a pamiętam Twoje kamyki i bez lepiej się prezentuje rabata zaglądam do Ciebie zaglądam

Wiem że zaglądasz i bardzo mnie to cieszy. Dziekuję i zapraszam. Tez uważam, że akurat ta moja rabata bez kamieni wygląda duzo lepiej. Ale juz ta gdzie jest tylko niedźwiedzie futro wygląda z kamykami super.
Syp kamień, tylko sporo i do samych korzeni. Ja juz poprawiłam u siebie, bo zostawiłam puste miejsca pod korzeniami, a to też źle wygląda.
Maria667 21:59, 07 maj 2013

Ewusia!
Nadrabiam zaległości.
Pracujesz jak mrówka , roślin przybywa.
Pozdrawiam serdecznie!