Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

JoannA 22:01, 07 maj 2013

Ewo, podziwiam Twoją pracowitość, podglądam na bieżąco.
Pozdrawiam
kitek81 22:45, 07 maj 2013

tak jak obiecała napiszę o tym duecie do róży
posprawdzaj sobie najwyżej w googlach co i jak wygląda, może coś dobierzesz ja napiszę o tych odmianach co w gazecie, bo z doświadczenia niestety nic nie doradzę
- róża krzaczasta "Benita" i purpurowa odmiana jarzmianki większej "Ruby Wedding";
-róża krzaczasta "Belvedere" i czerwona dzielżana "Waltraud";
- większe zestawienie: biała ostróżka, przywrotnik, fioletowy bodziszek wspaniały, róża"Charles Austin" i jasnoróżowa piwonia;
- kozłówka "Phuopsis tylosa" i ostrogowiec i róża krzaczasta;
-ciemne żurawki z różowymi oraz białymi różami;
-przewrotnik jako osłona dolnych części róż "Constance Spry", "Gertrude Jekyll";
- większe zestawienie: dzwonek "Blauranke", bodziszek "Brookside", róża krzaczasta "Blossom-time", ostnica trzcinowata, szałwia omszona "Ostfriesland", Przywrotnik "Alchemilla erythropoda", dzwonek brzoskwiniolistny "Alba"

o teraz przemyśl, pooglądaj i wybieraj-ciekawa jestem na co się zdecydujesz ?!

pozdrawiam
Ewa4 22:46, 07 maj 2013

Maria667
Marysiu staram się coś robić bo ogrodem to tylko ja się zajmuję mój M jeszcze w tym roku łopaty nie trzymał w dłoni ale za to chwali jak coś zrobię dobre i to.

JoannA
Asiu ja jestem chora jak nie pracuję w ogrodzie ale daleko mi do pięknego ogrodu jak u Ciebie ale dążę powoli aby i mój był zadbany.

Dziś kupiłam szałwię fiolet i wyblakły fiolet a mniałam już nic nie kupowac ale jak zawsze muszę coś do domu przywieść a jak że .
Ewa4 23:06, 07 maj 2013

Kitek 81
Kaśka dzięki że znalazłas no róże tam są różne i może dam szałwię na obrzeża bo dziś dostałam ale narazie 6 szt może do jesieni objadę cały ten owal a w środek dam iglaki żeby było zimozielono Nieszka mi pisała co tam można ale już mi nazwa wyleciała a jutro poszukam i zapiszę bo dziś jeszcze kilka fotek jak sie uda wstawię i zmykam.Pozdrawiam
Ewa4 23:11, 07 maj 2013

A tak sobie tulipanki żeby nie było wszyscy pokazują to ja też a co tam.
Sasanka ma cos w sobie bo bardzo mi się podoba mam białą ,fiolet i czerwień.
Ewa4 23:15, 07 maj 2013

A one to mnie zaskoczyły nie pamiętam żebym takie cudeńka kupowała ale może ...skoro są to pewnie je kupiłam

A to kawałek mojego skalniaka którego mam poprawić ale narazie tylko gadam a jeszcze palcem nie tknełam czasu brak.
Betka 23:18, 07 maj 2013

Ewuś Jak u Ciebie kolorowo A to cudeńko to jakiś narcyz? Śliczne te Twoje kwiatuszki
Pozdrawiam
JoannA 23:18, 07 maj 2013

Ewo, zakupowy szał udzielił się nam wszystkim. Z powodu braku miejsca na rosliny zakupom powiedziałam stop i twardo się tego trzymam. Masz dużą działkę więc i miejsca na nowe rośliny dużo, ale pomyśl też trochę o sobie, o odpoczynku bo widzę, że się mocno nadwyrężasz. A kręgosłup ma Ci służyć całe życie.
pozdrawiam
GorAna 23:21, 07 maj 2013

Ewuś, narcyzy nespotykane
Pozdrawiami zostawiam wieczornego tulipana

Ewa4 23:24, 07 maj 2013

Moja nowa rabata usuwana darń,peż tak wyglądała po wszystkim
Tak rozstawiłam ale posadziłam nie wiem jak bo było już ciemno a się spieszyłam bo deszcz kropił i chciałam zdążyć przed deszczem i jedyne co mnie zaskoczyło to noc bo deszcz nie padał ale już może bo roślinki posadzone
no i przy płocie ze sztachet(widzicie go prawda hihi)będą jeszcze tuje smaragd posadzone dlatego zostało mniejsce to tyle na dziś .