Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Debra 20:58, 04 maj 2013

Mam nadzieję, że padało, bo jak nie podlejesz, nawóz spali Ci trawę.

U nas wreszcie ciepło, ale deszcz juz sobie poszedł.
Ewa4 23:02, 04 maj 2013

RENATAMAMA3
Renatko u mnie dziś było pięknie ale trochę deszczu by się przydało bo mi się kurzy jak grabię skopaną ziemię nawet glina sucha się zrobiła .

KITEK81
Kasiu może być przyszły weekend bo my 19 maja mamy komunię.A i do tego czasu trochę ogarnę ogród.

DEBORA_ABC
Dziękuję i również pozdrawiam.

MARGARETE
Małgosiu przestrzennie to u mnie jest to fakt ale ogarnąć to wszystko to już gożej zanim z koszeniem trawnika dojdę do końca działki to juz początek brak kosić ale jak już zagospodaruję rabaty będzie łatwiej.
Ewa4 23:09, 04 maj 2013

MARTA7
Powoli się zapełnia ale portfel chudnie.

DEBRA
Nie padało ale trawa rośnie jak szalona.Dziś też mniałam ciepeło fajnie się pracowało .
Ewa4 23:20, 04 maj 2013

To moja wczorajsza praca rabata różana narazie za bardzo nie widać ale coś mi jeszcze na nią brak dosadzić może ktoś ma pomysł ?
Nad tym pracowałam dziś jest bukszpan(będzie przycinany aby wszystkie się wyrównały )żórawka i trawa a z prawej rododendron ,hosta,i trawa no i zabrakło żwirku ale nie bawem będzie.
anna_g 00:07, 05 maj 2013

Ewa pozdrawiam - nadrobiłam Twój wątek praca wre U mnie trzy dni padało i zimno i mokro było - dzisiaj też tak mokro że chociaż po południu się rozpogodziło to i tak nici z pracy w ogrodzie chociaż i tak udało mi sie posadzic niezapominajki i hortnensję - ale kiepska to była praca w błocku...
Do róż mówią że pasuje lawenda zresztą widziała i faktycznie pięknie to wygląda. Można by zrobić obwódke z lawendy na rabacie różanej - no ale to znowu wydatki
A przy domu - po lewej (na zdjęciu po lewej) to są 4 buksiki czy ile ? Bo jakoś tak nie mogę się rozeznać do końca - aż takiego oka nie mam bo jeśli 4 to może nie trzeba ich wyrównywac... tylko przyciąć w stożki i kuleczki - niekoniecznie jednej wielkości
Ale - przypominam - ja się nie znam... tylko tak mi się pomyślało jak patrzyłam na zdjęcia
Betka 00:46, 05 maj 2013

Ewa no no pod domem stworzyłaś bardzo fajną kompozycję podoba mi się! A jak dodasz żwiru to już całkiem będzie super. Napracowałaś się na pewno, ja dzisiaj też z rana wzięłam się do pracy . Zrobiłam zdjęcia i są u mnie .Wiesz dzisiaj M z brygadą zrobili mostek. Ale fajny co prawda nie ma jeszcze barierek i wymaga jeszcze " mini poprawek" ale i tak mi się podoba
Pozdrawiam
Edi00 01:09, 05 maj 2013

Ewciu, zaglądam i pozdrawiam
renatamama3 08:43, 05 maj 2013

Hej ,Ewuś do róż pasuje lawenda , szałwia omszona ja tak posadziłam ,widziałam też gdzieś z przewrotnikiem,a u Kapiasów z trawami pozdrawiam
Ewa4 09:24, 05 maj 2013

ANNA_G
Aniu masz rację dosadzę lawendę bo tak jakoś pusto jest na tej rabacie różanej.U mnie chyba od tygodnia deszczu niema i już nawet glina sucha się robi a hortensje też wczoraj sadziłam.Tak po lewej mam 4 bukszpany 2 dostałam już duże a 2 są małe robię rabatę z tego co mam i co dostaję bo te kwiaty to mnie do bankructwa doprowadzą .No i też tak myślę że tego największego może w stożek zrobię a reszta w kulki ale bardziej mi się tak z bukszpanami podoba niż jak były róże i żwirek zdobi a wcześniej była kora .
Ewa4 09:37, 05 maj 2013

Betka

Zaraz idę do Ciebie na kontrolę hihi.

Edi00

Pozdrawiam i dziękuję że zaglądasz ja to na ogr.biegiem przelatuję wątki żeby być choć trochę na bierząco ale czasu mało a każdy coś robi i zawsze gdzieś wsiąknę na dłużej.

Renatamama3

Renatko tak posadzę lawendę bo to u mnie w szkółce jest a szałwi omszonej to ja u nas jeszcze nie spotkałam chociaż z trawami też byłoby ładnie muszę przemyśleć jeszcze.Byłam u Ciebie i pięknie się dzieje .