Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

Pszczelarnia 15:07, 13 lis 2013

GorAna napisał(a)
To nie jest szmaragd...i bardzo dobrze znosi przycinanie...nie tnij od razu mocno to on się usztywni i zagęści

Troszkę jak okno gotyckie mogłoby być. I widok mi się podoba z tego okna.
GorAna 18:52, 13 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)

ja też się tak bawię, wszystkie jednoroczne, kwitnące i nie tylko zaczynam od nasionka, dla mnie ta ogromna satysfakcja , co roku powtarzam sobie, że to ostatni raz bo całe parapety i gdzie tylko się da to stoją paletki i małe doniczki

To syndrom Zosi samosi....też go mam
GorAna 18:55, 13 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dziewczyny jesteście niesamowite z tym wysiewaniem i pikowaniem. Ja nie mam cierpca do tego.

Małgosiu, mnie też już cierliwości zaczyna brakować....ale czymś te puste miejsca po tulipanach trzeba zapchać...jak przestanę sadzić tulipany to i jednorocznych kwiatów będzie mniej...albo nie będzie ich wcale, bo zabraknie miejsca na rabatach.....myślę, że w moim ogrodzie na razie to mi nie grozi
GorAna 18:58, 13 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Tajemnicze przejście nieustannie zachwyca a szałwie u ciebie wyjątkowe, może dlatego, ze sama wysiewasz

Irenko, to taka jakaś wyjątkowao duża odmiana szałwi.....w ubiegłym roku była o połowę niższa

GorAna 19:01, 13 lis 2013

ewa004 napisał(a)
Ja też czasami coś wysieję ,ale rzadko udaje mi się aby to przeżyło albo zasuszę albo przeleje ,albo zapomnę gdzie wsadziłam

Ewuś mnie też się to zdarza....ale przy takiej ilości coś mi zawsze zostanie
elzbieta_g 19:02, 13 lis 2013

moją szałwie prawie całą ślimaki zeżarły
GorAna 19:02, 13 lis 2013

zawitka napisał(a)
Ana Te szałwie powalające a jak jeszcze byś powiedziała czym je zasilasz ha ha .Zawsze jak chce nakarmić wzrok kolorem to do Twojego ogrodu lecę i humor mi się poprawia ha ha Macham i lecę budkę postawić ;D

Halinko, co to za budka?...lecę zobaczyć do Ciebie...a grządki mają podsypywany kompost
GorAna 19:06, 13 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
moją szałwie prawie całą ślimaki zeżarły

Moich jakoś w tym roku nie jadły...nawet oszczędziły aksamitki....bo zawsze po posadzeniu, zjadały młode roślinki i musiałam ciągle dosadzać...na początku myślałam, że to jakieś ptaszki ucinają mi je przy samej ziemi....aż pewnego wczesnego poranka przyłapałam ślimaki na gorącym uczynku....potem chodziłam po zachodzie słonka, albo wczesnym rankiem i je zbierałam
GorAna 19:11, 13 lis 2013

BASIA8 napisał(a)
Hej Aneczko.
Dłuuuugo Mnie nie było u Ciebie w ogródeczku, a Tu widzę że sama Szefowa zawitała do Ciebie - super Nieźle oszroniony ogród miałaś, u Nas takiego przymrozku nie było. Fajnie ogląda się metamorfozy powstające na przełomie lat - zmiany na lepsze zawsze cieszą
Buziaki,

Basiu, cieszy mnie, że nie tylko mi się podobają moje matemorfozy...muszę wejść na dach garażu i zrobić zdjęcia, będzie co potem porównywać
GorAna 19:12, 13 lis 2013

ANIA napisał(a)

Jesteś mistrzynią sekatora.

A może miałam być fryzjerem....teraz wyżywam się na krzewach