Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

yolka 17:20, 13 kwi 2015

Studnia piękna, bałagan niedługo sie skończy, choć pewnie jest wykańczający nerwowo, ale przynajmniej masz czas do zastanowienia nad ostatecznym wyglądem Kamiennego. Ola(babka) wybiera się pod koniec kwietnia po byliny do Pakości, może razem się przytaszczycie? to 12 km ode mnie, zapraszam na kawusię, oprócz tej planowanej na koniec maja wizyty oczywiście. Ja w Pakości byłam w sobotę przejazdem i zachaczyłam o szkółke, mają już sporo, jak będzie ciepło to na przełomie maja i czerwca będzie w czym wybierać
GorAna 20:10, 13 kwi 2015

Joku napisał(a)
Pomimo pobudowlanego bałaganu (w twoim przypadku to określenie na wyrost, bo bałaganu nie widać ) masz co pokazywać. Wydaje mi się że fajnie jest tworzyć coś na nowo.
PS! Studnia bardzo starannie wykończona.
Jolu, bo ja walczyłam jak lwica, żeby mi fachowcy rabatek nie niszczyli
GorAna 20:12, 13 kwi 2015

grazyna_olszewska napisał(a)
Studnia spod reki mistrza dokładność w każdym calu
a ta ilość tulipanów to mnie powaliła
Grażko, tulipanki mnie samą też cieszą....gorzej jest jak przychodzi pora wykopywania
GorAna 20:15, 13 kwi 2015

Milka napisał(a)
Aniu...padłam, to rekord!! i podziwiam te tez mam zdecydowałąm się na zmianę, będą tylko botaniczne, żonkile i narcyzy, no i hiacynty jednak tulipany trzeba wykopywac aby były cały czas ładne pozdrawiam

Ireno, rekord padł w 2012 roku, było ich ponad 4000.....ale mroźna zima 2013 i budowa domu, trochę ich wymiotła.....trzeba przyznać, że tulipanki lubią częste przesadzanie, bo inaczej giną......ciekawe na jak długo starczy mi sił i cierpliwości do tulipanowego bzika?
GorAna 20:18, 13 kwi 2015

kosolka napisał(a)

[/url]
o ja pierdzielę!!!!!

Olka, chyba naprawdę jesteś pod wrażeniem
GorAna 20:23, 13 kwi 2015

yolka napisał(a)
Studnia piękna, bałagan niedługo sie skończy, choć pewnie jest wykańczający nerwowo, ale przynajmniej masz czas do zastanowienia nad ostatecznym wyglądem Kamiennego. Ola(babka) wybiera się pod koniec kwietnia po byliny do Pakości, może razem się przytaszczycie? to 12 km ode mnie, zapraszam na kawusię, oprócz tej planowanej na koniec maja wizyty oczywiście. Ja w Pakości byłam w sobotę przejazdem i zachaczyłam o szkółke, mają już sporo, jak będzie ciepło to na przełomie maja i czerwca będzie w czym wybierać

Joluś, ja mam teraz organizacyjne obowiązki związane z rodzinnymi uroczystościami......nie ma mowy o oddalaniu się od domostwa.....maj jest lepszy, ale przed 26, bo potem wybywam
GorAna 20:26, 13 kwi 2015

Studnia oddana do użytku

yolka 20:32, 13 kwi 2015

ojej, pamiątam jak sie wodę wyciągało ze studni. W domu była woda jak miałam 12 lat, a wcześniej z takiej studni czerpało sie wodę
GorAna 20:35, 13 kwi 2015

yolka napisał(a)
ojej, pamiątam jak sie wodę wyciągało ze studni. W domu była woda jak miałam 12 lat, a wcześniej z takiej studni czerpało sie wodę

Do lustra wody jest 11,5 m a wody tylko 1,30.....za długo była nieczynna.....ale szkoda było zasypać
yolka 20:37, 13 kwi 2015

GorAna napisał(a)

Do lustra wody jest 11,5 m a wody tylko 1,30.....za długo była nieczynna.....ale szkoda było zasypać

A ja myslałam, że to tylko atrapa, super, takie pamiątki warto zachować