Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 09:56, 15 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
No to się zaczęło. Już jest pięknie ale wiem że co najlepsze jeszcze przed nami. Podziwiam że masz tyle samozaparcia by sadzic takie ilości cebulowych, za to masz ogród jakiego nikt nie ma ,cudnie. Pozdrówka.

Bogdziu, zawsze jak wykopuję je pod koniec maja, to mówię, że to ostatni raz....kiedyś stanie się to zapewne, bo przecież nie chcę wyzionąć przy nich ducha....wnerwiają mnie jednak te nowo-nabyte, bo mają choroby
GorAna 09:58, 15 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Pozdrawiam tulipanową królową

Agnieszko, odwzajemnię się.....pozdrawiam królową skarp.....jaka ze mnie królowa z "gawroszką" na głowie
GorAna 10:01, 15 kwi 2015

Zeta, witam w moim wątku....chyba goszczę Cie pierwszy raz, miło mi.....Holandia mnie natchnęła
GorAna 10:03, 15 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Witam "Tulipanową Dziewczynę". Aniu, jak zawsze masz tych odmian bez liku. Co rok to ciekawsze.
Jak tylko zaczniecie używać wodę ze studni, to jej poziom na pewno się podniesie.
Boże, ile ja się tych wiader z wodą studzienną nawyciągałam!

Basiu, myśleliśmy o nawadnianiu ogrodu wodą ze studni, ale ona ma strasznie dużo żelaza.....czytałam, że zapycha dysze.....więc pozostanie tylko hydrofor podłączyć i wężem conieco podlewać
GorAna 10:04, 15 kwi 2015

babka napisał(a)
Jaaa ciee Ile Ty ich masz !! Z niecierpliwością czekam na tulipanową symfonię Studzienka wypas, żal byłoby nie wykorzystać dobrodziejstwa natury i bardzo podoba mi się taka czysta, prosta forma.
Czytałam, że nie bardzo masz możliwość wybrać się do Niej razem ale zrozumiałe przy takiej ilości zajęć. Chociaż żałuję, miło byłoby się poznać osobiście Pewnie jeszcze znajdzie się okazja

Olka, spotkamy się zapewne w inntm terminie....mamy przecież blisko do siebie
GorAna 10:06, 15 kwi 2015

Anabell napisał(a)
Aniu - Ty zostałaś okrzyknięta specjalność w tulipanach, Bogdzia w rododendronach.
Szukajmy następnych wielbicieli hortensji, traw itp...

Muszę znaleźć czas na częste zaglądanie do Kamiennego Tulipanowa.

Haniu, w takim przypadku muszę się zabrać za naukę....bom cienka w odmianach i chorobach.....hobbystka ci ja
GorAna 10:10, 15 kwi 2015

makkasia napisał(a)

No właśnie zgniły mi te z Janiny a akurat na tej rabaciegdzie jest najbardziej sucho i najbardziej słonecznie. W pozostałych miejscach wyszły ale też nie wszystkie.
Studnia jak z żurnala i no i te Twoje tulipany !!!

Kasiu, najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że handlowcy sprzedają porażone tulipany....dla nich kasa się tylko liczy a nie rozprowadzanie zdrowego materiału.....na wiosennych targach w Poznaniu mieli wystawione do sprzedaży cebule co nie zeszły im jesienią w dodatku całe zapleśniałe.....byłaś to napewno widziałaś.
GorAna 10:11, 15 kwi 2015

BASIA8 napisał(a)
Aneczko piękna wiosna u Ciebie w ogródeczku miło się ogląda. Studnia wymiata - też taką mamy - może kiedyś dostanie drugie życie
Pozdrawiam.

Dzięki Basiu, studnia chodziła za mną od dawna, ale czekałam aż skończymy dom
GorAna 10:12, 15 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Podziwiam i to bardzo twoją studnię jest przepiękna.Brawo!!!

Aniu, dziękuję
GorAna 10:15, 15 kwi 2015

Milka napisał(a)
Aniu, woda w studni to chyba pyszna jest?

Irenko, niestety woda jest beznadziejna.....jak kupiliśmy to gospodarstwo, dawno temu, to było to jedyne dostępne źródło wody.....masakryczne miałam wtedy garnki....sam kamień i żelazo.....całe szczęście szybko zaangażowaliśmy się w budowę wodociągu