Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 21:30, 26 cze 2014

anna_g napisał(a)
Piękne rośliny i kolory - ależ Ci wszystko kwitnie, Kropce z ocząt patrzy figlarka a najpiękniejszy ten uśmiech - bardzo dziękuję.
Pamiętam że nasza Figa też tak gryzła - a najbardziej upodobała sobie młodszego syna - zgryzła mu nogawki spodni, skarpety, nogi, kostki - nie można sobie było poradzić i nic nie pomagało... im bardziej starało sie ją odpędzic tym bardziej była zażarta... Niby takie maleństwo a dawała popalić bo ząbki to jak szpileczki. Też już byłam wkurzona czasami Aż w końcu przeszło nie wiadomo kiedy i chyba też musisz na to poczekać
Danusiu - dzisiaj między kamieniami posadziłam karmnik ościsty

A powiedz mi Aniu jak dlugo mniej wiecej bedzie z niej taki szatan?? A z karmnikiem to jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie bo tez sie zastanawiam u mnie nad jedna sciezka tam gdzie chce tego rh przesadzic bo przeszkadza i musze usunac te powalone powojniki i obciac tą gałaz chce zmienic i uporzadkowac to miejsce i te powojniki chyba przesadze jak zrobie dziure to pomysle nad zagospodarowaniem ale moze by tam buk albo klon pasowal. Tez mam duzo do uporzadkowania i zagospodarowania ale czasu mi brak. Dzisiaj bylam w ogrodniczym, wybor duzy ale ceny z kosmosu, roze po 45zl i nic mnie nie zachwycilo i w dodatku bez nazw "roza wielokwiatowa?" i tyle, pytam sie o krwawnik a Pani mi wmawia, ze nie ma czegos takiego i pokazuje mi na krawnice... głowa boli jaki kit ludzią wciskają. Wole juz u babci na targu kupowacPozdrawiam, teraz z pracy wrociłam.
danuta_szwajcer 21:31, 26 cze 2014

Kasya napisał(a)

ale brytan i jakie duze uszy

sliczna kropeczka

Sliczna to jest Ale łobuziara niezła, no cóz musimy to przezyc
zawitka 08:23, 27 cze 2014

Dana ale busz kwiatów u Ciebie rewelacja .Czytałam że masz krwawnik a ja tak hoduję i wychodować nie mogę Jeden czerwony kupiłam słabo rośnie ale oba będą kwitły zobaczę co to bedzie choć są słabiutkie.A wydawałoby się że to lepsze zielsko ha ha Psiunio rozbójnik pocieszny
anna_g 09:24, 27 cze 2014

Danusia nie pamiętam ile psina nam dawała do wiwatu, no ale trochę tygodni to było... Śmieszne było jak braliśmy ją na spacer a ona za bramką siadała na tyłku i nie chciała zrobić kroku w żadną stronę, albo się położyła i koniec nie pójdzie... Nici ze spaceru a teraz to szaleje z radości jak wychodzi (a za sprawą teścia mojego wychodzi na spacery kilka razy dziennie bo chętnie ją każdy bierze). uwielbia też jeździć samochodem. Za to jak była mała to chętnie zwiewała każdą dziurą - więc całe ogrodzenie wokół ogrodu i bramy i bramki zabezpieczaliśmy deskami Szaleństwo - wyglądało to okropnie no ale co było robić Zjadała też kulki cisów - przy remoncie elewacji zostały usunięte - nie dało się ich zostawić - chyba ze 4 pełne czerwonych owoców - ona to jadła a potem zwracała i chorowała - więc my obieraliśmy wszystkie owoce cisów żeby się psina i odganialiśmy ją żeby nie zdążyła zjeść jak coś spadnie I pomyśleć że to wszystko dla małego kundelka Ale dzisiaj te momenty wspominam z rozrzewnieniem i przyjemnością i uśmiechem... bo dzisiaj po 3 latach Figuśka jest już bardzo stateczną pieską
Sorki Danuś - no i znowu się rozpisałam na temat "okołoogrodowe"
Karminika też jestem ciekawa - na razie nie prezentuje się zbytnio musiałam go przyciąć i mało co widać. Właśnie miałam ostatnio pytać Ciebie czy przesadziłaś tego rh - ale teraz to chyba na to nie pora.
Ach ten czas... ciągle go brak... Buziaki
GorAna 11:18, 27 cze 2014

Danusiu, ale pięknie, kwietnie u Ciebie....Kropka też niczego sobie
Pozdrawiam i zmykam do obowiązków
Marta7 12:06, 27 cze 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Danusia jestem po "nocce"i spacer po Twoim ogrodzie od razu budzi mnie do życia,jest tak pięknie!A powiedz mi jak się nazywają te pomarańczowe kwiatuszki,właśnie wczoraj je kupiłam od takiej pani na bazarku i już zapomniałam nazwę,może coś więcej wiesz na ich temat,narazie posadziłam je do doniczki bo i tak nie mam gdzie ich wcisnąć
Hortensja boska,trawka Red Baron u mnie nie jest wogóle czerwona
Psiunia urocza,widać zawadiacki błysk w jej oczach,oj czekają Cię problemy-bo to dopiero szczenięce lata,a gdzie wiek dorastania! a jak zacznie Ci się puszczać!
No ale musisz to przeżyć!
Pozdrawiam serdecznie
Urszulla 16:49, 27 cze 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

zdjęcia są po prostu rewelacyjne, a ja ciekawa jestem czy trawa Red Baron woli bardziej wilgotne czy suche miejsca. Sama nie pamiętam gdzie Ty ją masz.
danuta_szwajcer 19:58, 27 cze 2014

zawitka napisał(a)
Dana ale busz kwiatów u Ciebie rewelacja .Czytałam że masz krwawnik a ja tak hoduję i wychodować nie mogę Jeden czerwony kupiłam słabo rośnie ale oba będą kwitły zobaczę co to bedzie choć są słabiutkie.A wydawałoby się że to lepsze zielsko ha ha Psiunio rozbójnik pocieszny

U mnie kwawnik zawsze byl i byl traktowany jako zielsko i wyrywany a teraz tak mi sie podoba Mam biały, podoba mi sie różowy ale poki co nie umie go kupic. Moze te kolorowe to gorzej rosną? A psiunia niezla rozbojniczka kochana Pozdrawiam
danuta_szwajcer 20:02, 27 cze 2014

anna_g napisał(a)
Danusia nie pamiętam ile psina nam dawała do wiwatu, no ale trochę tygodni to było... Śmieszne było jak braliśmy ją na spacer a ona za bramką siadała na tyłku i nie chciała zrobić kroku w żadną stronę, albo się położyła i koniec nie pójdzie... Nici ze spaceru a teraz to szaleje z radości jak wychodzi (a za sprawą teścia mojego wychodzi na spacery kilka razy dziennie bo chętnie ją każdy bierze). uwielbia też jeździć samochodem. Za to jak była mała to chętnie zwiewała każdą dziurą - więc całe ogrodzenie wokół ogrodu i bramy i bramki zabezpieczaliśmy deskami Szaleństwo - wyglądało to okropnie no ale co było robić Zjadała też kulki cisów - przy remoncie elewacji zostały usunięte - nie dało się ich zostawić - chyba ze 4 pełne czerwonych owoców - ona to jadła a potem zwracała i chorowała - więc my obieraliśmy wszystkie owoce cisów żeby się psina i odganialiśmy ją żeby nie zdążyła zjeść jak coś spadnie I pomyśleć że to wszystko dla małego kundelka Ale dzisiaj te momenty wspominam z rozrzewnieniem i przyjemnością i uśmiechem... bo dzisiaj po 3 latach Figuśka jest już bardzo stateczną pieską
Sorki Danuś - no i znowu się rozpisałam na temat "okołoogrodowe"
Karminika też jestem ciekawa - na razie nie prezentuje się zbytnio musiałam go przyciąć i mało co widać. Właśnie miałam ostatnio pytać Ciebie czy przesadziłaś tego rh - ale teraz to chyba na to nie pora.
Ach ten czas... ciągle go brak... Buziaki

No u nas tez Aniu dom podporzadkowany jej moj M to generalnie bałaganiarz niezly to mu to nie przeszkadza no chyba jak mu ksiązki zjada A on i ksiazki to tak jak kwiatki No coz musimy to przeżyc, gorzej bedzie jak mała zacznie raczkowac to juz istny dom wariatów No rh przesadze w sierpniu dopiero bo teraz nie jego pora do przesadzania bo przyristy ma i pąki tworzy Pozdrawiam Buziole
danuta_szwajcer 20:03, 27 cze 2014

GorAna napisał(a)
Danusiu, ale pięknie, kwietnie u Ciebie....Kropka też niczego sobie
Pozdrawiam i zmykam do obowiązków

Ach te obowiazki ale takie jest zycie Pozdrawiam serdecznie