Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 17:42, 09 lip 2014

Milka napisał(a)
Danusiu, masz ogromną kolekcję lilii i liliowców! wszystkie piękne
Pozdrawiam, upalnie, ale coś chyba popada, bo jakoś tak chmurzasto, deszcz mile widziany, bo studni nadal nie mam; a jak w twojej, woda juz jest?

U nas upaly byly okropne, duchota ale wczoraj niezla nawalnica byla chodz ogrod moj ominela, w centrum niezle nawyrabiało. Dzis tez caly dzien pada. Wody dalej Irenko nie ma w studni, deszcz musialby chyba ze dwa tygodnie intensywnie padac. Tez mi sie nie chce tych wezy wyjmowac i podłaczac, napelniam beczki by miec do podlewania doniczek a reszta jakos sobie radzi.U sasiadki dwie studnie głebonowe i tez pierwszy rok co wody nie ma.
danuta_szwajcer 17:43, 09 lip 2014

kitek81 napisał(a)
cudna kolekcja lilii i liliowców
pozdrawiam

Daleko mi do kolekcji, cieszy mnie kazdy kwiat, wiec tak ciagle dokupuje Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:44, 09 lip 2014

Urszulla napisał(a)
W optymistycznym klimacie tęczowo

Dziekuje Ci Ula bardzo)) Zaraz mi lepiej i tęczowo
danuta_szwajcer 17:46, 09 lip 2014

grazyna napisał(a)
Danusiu, u Ciebie tak pięknie wszystko kwitnie, co Ty dajesz swoim roślinkom ? Oprócz miłości naturalnie

Pozdrawiam ciepło Danusiu

Grazynko rozmawiam z nimi) Granulowany obornik na wiosne, super Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:49, 09 lip 2014

Bea napisał(a)

Jak tam Danusiu u Ciebie. Podobno ulewa u Was przeszła.

Ciąle coś się dzieje, jak nie upały to ulewy.

Oj przeszla Beatko, w centrum niezle powyrabialo Ale u mnie w ogrodzie jakos spokojnie, gorzej bylo ostatnio po gradzie. Dzis tez caly dzien pada, momentami bardzo ulewnie. Upaly to nic zrobic nie idzie w ogrodzie a teraz deszcz. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:51, 09 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziole zostawiam

Buziole Malgosiu Ciagle mam tyły, teraz mame mam w szpitalu niby powinnam miec lzej i wiecej czasu to wiecej leniuchuje by nabrac oddechu i sil przed tym co mnie czeka.
danuta_szwajcer 17:53, 09 lip 2014

EPODLAS napisał(a)
Danusiu, cała paleta barw w twoim ogrodzie. Jak to wszystko zmieścisz? Liliowiec różowy, duży bardzo ładne. Ile te liliowce mają kolorów!! Ja nie mam tyle. Pozdrówka

Dzialka jest duza wiec miejsca troche jest chociaz juz coraz mniej Liliowce to kwiaty wyjąkowej urodyPozdrawiam
malgorzata_s... 17:54, 09 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Buziole Malgosiu Ciagle mam tyły, teraz mame mam w szpitalu niby powinnam miec lzej i wiecej czasu to wiecej leniuchuje by nabrac oddechu i sil przed tym co mnie czeka.

No i słusznie robisz. Odpoczywaj Jesteś wspaniała i zasługujesz na oddech
danuta_szwajcer 18:07, 09 lip 2014

anna_g napisał(a)
Danusia - kolorowy zawrót głowy Muszę Ci powiedzieć, choć być może już mówiłam, ale wiesz starość nie radość i pamięć już nie ta że wizyta w Twoim ogrodzie była dla mnie w pewnym sensie przełomowa... Zmieniło się moje podejście do mojego własnego ogrodu chociaz mam go calkiem inny... Odpuściłam mu... U Ciebie było tak urokliwie, kolorowo, gęsto, przeplatająco się, niekoniecznie wszystko pod linijkę i sznurek i nawet niekoniecznie wszystko wyplewione na cacy ( i to jest KOMPLEMENT!!! żeby nie było), czułam się tam jak w raju Odpuściłam swojemu ogródkowi - nie musi być pod linijkę i sznurek - ale kocham go bardziej po wizycie u Ciebie niż przed Dzięki Danusiu. jesteś moją inspiracją - Ty i Twój ogród. Jak sobie w nim pracuję - myślę o Twoim ogrodzie i - trudno to wytłumaczyć - wtedy lepiej rozumiem ideę cieszenia się ogrodniczowaniem. Łoj sie mi nafilozofowało Buziaki

Az sie wzruszyłam bo tak pięknie napisałas, dziękuje Ci Aniu Ciesze sie bardzo, ze moj ogród jest dla Ciebie inspiracją tym bardziej, ze jest tak inny od mojego. Moja kochana ciocia Wandzia gdy ja do siebie zabierałam prawie co sobote przez całe lato, zawsze mowiła o tym miejscu to " moja oaza i raj na ziemi" Dla mnie to tez cudowne miejsce, kocham w nim kazdy kwiatek, nie musze go miec pod linijkę, nie musi być idealny. Dla mnie ogrod ma miec dusze, klimat by kazdy znalazł w nim miejsce dla siebie. Tak jak i pszczólki, ptaszki, motylki i ważne by umiec to dostrzec i docenić Kazdego dnia ciesze sie z kazdego rozbitego kwiatka a moj M zawsze sie smieje i pyta a "policzylas wszystkie kwiatki?")) Wiec tym bardziej sie ciesze, ze i komus tez podoba sie ten moj kolorowy misz-masz Buziaki Aniu
danuta_szwajcer 18:14, 09 lip 2014