Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Milka 13:32, 14 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

tu też same piękności, ten dwukolorowy floks zachwycający
Danusiu pozdrawiam
danuta_szwajcer 19:53, 15 lip 2014

Kindzia napisał(a)
U mnie w porządku Danusiu

U Ciebie szara pleśń, u mnie mączniak się rozgościł na dobre na marcinkach (mimo oprysku), musiałam go ciachnąć do ziemi. Jutro jeszcze raz opryskam te pozostałości, zobaczymy. Teraz w złym miejscu go mam, mały ruch powietrza, a marcinki podatne...kompletnie nie mam koncepcji gdzie bym go mogła przesadzić...

Macham

Na marcinkach nigdy nie miałm a mam ich duzo, ale mam nawet na berberysach w tym roku a codziennie pod wieczor burzowo i nie ma kiedy zrobic opryskow. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 19:55, 15 lip 2014

Agania napisał(a)
Danusiu, podziwiam twoje liliowce, masz wiele odmian i kolorków, bardzo mi się podoba, ten pełny, cudny jest

Bardzo ciekawe sa te liliowce, takie inne od wszystkich, ktore mam
danuta_szwajcer 19:57, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Wyobraziłam sobie " bijatykę " o garnek ... Noo garnek to dla Kobitki musi być .. Zaraz go lecę zobaczyć , no ciekawa jestem ,że hoho

Edit : garnek znalazłam wreszcie .. Bossski .. Nie oddawaj eMusiowi ńie oddawaj
Buziaki

No bitwe Elu wygrałm i nie oddałam) Tyle okazji mialam nie takie garnki i inne graty przytachac z roznych strychow a jakos po 25 latach teraz dopiero zaczelam na to zwracac uwage
danuta_szwajcer 19:58, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ja nie wiem , jak to jest ,ale Ania zawsze wyrazi pięknie to ca mi w duszy gra ..ja nie umie tak pięknie napisać , choć myśle dokładnie to samo

Ania bardzo pięknie pisze Tak jak i piekne zdjecia robi)
danuta_szwajcer 20:00, 15 lip 2014

anna_g napisał(a)

Mówisz??? że ja taka kompatybilna z Twoimi myślami jezdem? To super i siem cieszem
A garnek jest faktycznie super i nie wiem dlaczego wcześniej zapomniałam o tym napisać. Danusiu pozdrawiam - u mnie naprzemiennie - jeden dzień leje, jeden słońce świeci, - dzisiaj akurat mamy deszcz Naprawdę trudno sobie poradzić "z tym latem", ani nic zaplanować, ani wykonać W ogrodzie też trudno już robić cokolwiek bo jak nie upał to deszcz a jak pogoda spoko to komary szaleją Wczoraj udało mi się skończyć jedną część rabatki przed domem - tą naprostszą czyli funkie pod świerkiem - spróbowałam - zobaczym co będzie - ale trochę je oodaliłam. I posadziłam Bobo... obsadziałam go maleńkimi buksikami i trzmieliną - to moje sadzonki ale przechowalnik likwiduję i musiałam to gdzieś upchnąć - w przyszłym roku to zmienię ale w tym to już kończę ze zmianami
Miłego dzionka

Ogladałam u Ciebie Twoje rabaty nowe i podoba mi sie, ciekawe ile zaplacilas za tą Bobo bo moja za 18zl jest duzo wieksza No i podziwiam , ze masz swoje sadzonki Pozdrawiam Aniu
danuta_szwajcer 20:01, 15 lip 2014

eliza3 napisał(a)
Danusiu, ależ Ty masz piękne liliowce, zawsze sobie obiecuję , że kupę i na tym się kończy, a to takie śliczne kwiaty.

Elu piekne kwiaty chodz tylko jeden dzien ale wyjatkowej urody Pozdrawiam
danuta_szwajcer 20:03, 15 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agania wyłowiła liliowca którym ja też zachwycona jestem Buziaczki

To jeden z pierwszych liliowcow jakie miałam i ez zawsze czekam az zakwitna bo sa wyjatkowe Pozdrawiam
danuta_szwajcer 20:04, 15 lip 2014

ewsyg napisał(a)
Danusiu, szkoda, że lato trwa tak krótko. Dobrze, że te piękne kwiaty można uwiecznić na zdjęciach

Oj za krotko i w dodatku to lato w tym roku wyjatkowo zmienne i kaprysne.
danuta_szwajcer 20:05, 15 lip 2014

GorAna napisał(a)

Ależ cudności pokazujesz
pozdrawiam

Musimy nacieszyc sie tym latem bo juz wrzosy u mnie zakwitły a one mi sie kojarza juz z jesienia...