Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ewsyg 23:08, 19 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Dziekuje, tak tez myslałam, ale ta roza lubi pólcien? Jestes z niej zadowolona jezeli chcesz kupic nastepną? Juz wczesniej o niej tez czytałam i mysle, ze dobry zakup no i kolor cudny Pozdrawiam

Kupiła ją w tym roku. Póki co cały czas kwitnie,chociaż kwiat raczej krótko utrzymuje się na krzewie. Ja mojej zrobiłam podporę w postaci wigwamu. Kiedy się przeprowadzę to dam jej ładny obelisk. Kupie drugą bo mam taka aranżację ala lustrzane odbicie
malgorzata_s... 23:09, 19 lip 2014

Danusiu cuda pokazujesz a ta wielka hortka to mnie powaliła na kolana Czy Ty ją tniesz ?.
Buziaczki
danuta_szwajcer 23:12, 19 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu cuda pokazujesz a ta wielka hortka to mnie powaliła na kolana Czy Ty ją tniesz ?.
Buziaczki

Tak tne) No i mam jeszcze wieksze od niej Musze poprosic Marka by zrobil mi zdjecia z nimi to bedzie widac jakie one giganty
Kasya 07:11, 20 lip 2014

Jestem pod wrażeniem ogromnych hortensji.
Czy to może grandiflora ?
danuta_szwajcer 09:28, 20 lip 2014

Kasya napisał(a)
Jestem pod wrażeniem ogromnych hortensji.
Czy to może grandiflora ?

Nie, Grandiflora u mnie jest bardziej w polcieniu i zaczyna swoj spektakl kwitnienia dopiero a to jest Vanille Freise, w sloncu jest i za chwile zacznie sie przebarwiac ale kwiaty jeszcze jej rosną jest cudna. Najwieksza mam Tardive, jest najstarsza i była u mnie jako pierwsza i ma ok.3m wysokosci i szer.Pozdrawiam
danuta_szwajcer 09:29, 20 lip 2014

Dorota123 napisał(a)
A u Ciebie jak zwykle pięknie

Ciesze sie, ze sie podoba Pozdrawiam
Kasya 09:33, 20 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Nie, Grandiflora u mnie jest bardziej w polcieniu i zaczyna swoj spektakl kwitnienia dopiero a to jest Vanille Freise, w sloncu jest i za chwile zacznie sie przebarwiac ale kwiaty jeszcze jej rosną jest cudna. Najwieksza mam Tardive, jest najstarsza i była u mnie jako pierwsza i ma ok.3m wysokosci i szer.Pozdrawiam

A pokazesz zdjęcia wszystkich wymienionych ?
Jak długo rosną do takich rozmiarów ?
danuta_szwajcer 09:47, 20 lip 2014

Kasya napisał(a)

A pokazesz zdjęcia wszystkich wymienionych ?
Jak długo rosną do takich rozmiarów ?

Pokaze wszystkie, postaram sie dzis zrobic zdjecia tych co juz bardziej rozbite sa, jak dla mnie piekna jest tez Phantom ale jeszcze pare dni potrzebuje, Pinki Winhy jest u mnie najmniejsza. Limka tez jest ogromna.
Vanille Freise jest u mnie 3 lato. Mam tez i inne odmiany
Urszulla 09:49, 20 lip 2014

Danusiu, rzeczywiście bardzo wysoko prowadzone i aż dziw bierze że bez podpórek je masz Szefowa przywiązuje gałązki do bambusów. Vanilia Freise mnie też zachwyca i myślę o niej, a Grandiflora jest boska tylko lubi się wykładać, nie wiem jakie Ty masz z nią doświadczenia.
Koniecznie zrób zdjęcie sobie z hortensjami na pamiątkę.

A Rapsody jest ciekawa, w sam raz kolorystycznie do Liliowego
poniżej masz blog Ani różanej z O., możesz o tej róży poczytać
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/search/label/Rhapsody%20in%20Blue

danuta_szwajcer 10:02, 20 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Danusiu, rzeczywiście bardzo wysoko prowadzone i aż dziw bierze że bez podpórek je masz Szefowa przywiązuje gałązki do bambusów. Vanilia Freise mnie też zachwyca i myślę o niej, a Grandiflora jest boska tylko lubi się wykładać, nie wiem jakie Ty masz z nią doświadczenia.
Koniecznie zrób zdjęcie sobie z hortensjami na pamiątkę.

A Rapsody jest ciekawa, w sam raz kolorystycznie do Liliowego
poniżej masz blog Ani różanej z O., możesz o tej róży poczytać
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/search/label/Rhapsody%20in%20Blue

Ula tam sa takie zielone podporki, takie kręgi,Same galazki z kwiatami poki co sa sztywne, gorzej bedzie jak przyjdzie ulewa Grandiflora mi sie nie pokłada ma sztywne pedy poki co. Mocno tne zawsze na wiosne to pedy sa sztywne. A strone, bloga Ani znam od dawna i czesto czytam tak cenne doswiadczenia Dziekuje Ula. Tylko teraz musze odpowiednie miejsce miec dla tej rozy bo lubi polcien wlasnie a ja roze sadze w sloncu. Z hortensjami to i Tobie Ula zrobie zdjecia zeby tylko deszcze i grady mnie ominely. Pozdrawiam