Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Kindzia 10:01, 08 sie 2016

Danuś...no co mam powiedzieć...pięknie u Ciebie, jak zawsze zresztą! Twoje vanilki sztywniejsze od moich, muszę je krócej ciąć, może chociaż ciut lepiej będzie.
I teraz mi do głowy przyszło może masz...szukam przywrotnika i Red Barona. Może masz i to za dużo?
elka_ 10:10, 08 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Luise Odier

Piękne połączenie Louis Odier z Clematisem
Powiedz mi, jak prowadzisz LO, na podporze, czy po prostu w krzak, czy okrywasz na zimę, jak przycinasz? Dużo pytań , ale zostałam szczęśliwą posiadaczką tej róży i chcę, żeby jej u mnie było dobrze
danuta_szwajcer 14:58, 08 sie 2016

Urszulla napisał(a)

Lubię te miejscawyobrażam sobie jaki teraz szał z hortkami

Oj tak Ula teraz jest ich najpiękniejszy czas ale te z tyłu Polar Bear dopiero zakwitła a pozostałe pąki tworzą no i nowy nabytek tez dopiero w pąkach. Też lubie te miejsca Pozdrawiam
danuta_szwajcer 15:00, 08 sie 2016

eda napisał(a)

Prześlicznie Danusiu hortki takie dorodne mmmm ja swoje przesadziłam słabsze są w ten sezon może w następny się popiszą jeszcze popatrzę białe chyba najbardziej mi się podobają Buziaki zostawiam dziękuję za odwiedzinki

U mnie chyba dorodniejsze niż rok temu bo więcej deszczu, tylko ogrodówek mi tego niebieskiego koloru brakuje w tym roku. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 15:02, 08 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Ale ślicznie Danusiu. Hortki to skarb dla ogrodu.

Oj tak no i mało z nimi pracy i kłopotu a na to ostatnio bardzo zwracam uwagę bo siły nie te Pozdrawiam i musimy się w końcu umówić.
danuta_szwajcer 15:04, 08 sie 2016

Anabell napisał(a)
Danusiu - u Ciebie w każdym okresie jest szał
hortensje teraz same przemawiają jak cudownie z bielą

Moje wszystkie limki, phantomy, polary, bardzo się opóźniają w kwitnieniu.
Małe krzaczki mało rozrośnięte kwitną, a duże w pąkach.

Ciesze się, że się podoba, rosnie w tym roku bo deszcze często. Też u mnie Polarki dopiero zakwitają a z 6 hortensji to pąki zaczyna tworzyć jakos dziwnie w tym roku.
danuta_szwajcer 15:06, 08 sie 2016

Poziomka napisał(a)

Ja też nadrabiam zaległości , to nadrabianie u Ciebie jest bardzo przyjemne i kolorowe
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Ciesze się, że zajrzałaś do mnie i się podoba, Twój ogród jest dla mnie wyjątkowy i magiczny Jasiu no i Twoja wiedza, wiele się nauczyłam Pozdrawiam
danuta_szwajcer 15:13, 08 sie 2016

Alicja169 napisał(a)
Danusiu, co zrobić aby milin zakwitł?
Mam krzak bodajże 4 rok, nie kwitnie, więc się wkurzyłam i chciałam wywalić, ale poszedł na inne miejsce. Nadal nie kwitnie, choć ładnie przyrasta, jest zieloniutki.
W poprzednim miejscu gdzie rósł, z odrostów korzeniowych pozostałych w ziemi wyrosły kolejne małe krzaczki.
Co zrobić z takim krzewem, który nie chce zakwitnąć? Może masz pomysł, dlaczego tak się dzieje?
Twój ogród prześliczny

Już nie pamiętam ile ale chyba trzy lata czekałam od posadzenia aż mi zakwitnie. Najważniejsze gdzie go kupiłaś czy szczepiony czy siewka bo jak siewka to i 10 lat możesz czekać. Lubi dużo słonca i osłonięte miejsce no i bardzo silne podpory. Znajomi z uwagi na to, że nie chcieli by się tak rozrastał to mocno co chwile cieli no i ucinali pączki zarazem. U mnie to dwa kolosy wysokie jak dom i nawet go nie podlewam, na wiosne tylko sypnę zawsze trochę obornika w granulkach. W tym rou na wiosne nawet za bardzo go nie przycinałam bo miałm wrażenie, że wymarzł albo susza go wykończyła no i widać... rok temu też były takie.
pozdrawiam
danuta_szwajcer 15:16, 08 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tytuł wątku powinien być Liliowo, kolorowo i hortensjowo bo cudne masz hortensje

hahaha no tak, to jeszcze i różany, dziewczyny jak były u mnie dwa tygodnie temu z O to stwierdziły, że ja wiele miejsc, krzewow, iglaków i kwiatow nie pokazuje no i tak jest
danuta_szwajcer 15:19, 08 sie 2016

Kasya napisał(a)

ale hortki...i te miliny...zachwycajace

Dziękuje Pozdrawiam Cieszą pochwały tym bardziej, że ostatnio mam wiele wątpliwości czy cos dalej robic z tym ogrodem echhh....no i idzie jesien, wrzosy kwitna i astry nawet marcinki zaczynają już