Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 09:01, 02 sie 2016

Urszulla napisał(a)

Danusiu po 10zł, ale małe i drobne sadzonki. Rozrośnięte były po 20zł. Hortki muszą mieć dużo traw jak widzęa Zebrinusowi pięknie z niebieskim towarzystwem u Ciebie

Ale te niskie hortki bo te moje giganty niektóre to lepiej im samym, Zebrinus w tym roku ma mokro a on to lubi co widaćTrawy tez ładnie z jeżówkami się komponują Dam znac jakie trawy i po ile bo dziś chce pojechać do szkółki.
danuta_szwajcer 09:08, 02 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Ale Ci hortule porosły Danuś! Pięknie wyglądają!!! U mnie też wichura VF połamała w części, szkoda mi ich bardzo. W zeszłym roku vanilek nie było widać, bo je trawy zdominowały. Jak trawy przesadziłam, to wichura...dobrze, że trochę zostało, chcę ich bordo w końcu zobaczyć

Oj bardzo porosły chociaż tnę bardzo mocno. Po ulewie i silnym wietrze to nawet nie chciałam iść strat oglądac do ogrodu ale o dziwo, dwie gałązki "wanilki" tylko połamało a reszta jak wiatr wysuszył kwiaty to znowu "stoją" i cieszą oko Wanilki są piękne ale to ich wada niestety , że są kruche, przed deszczem je powiązałam może też to pomogło ale one z wiekiem też nie są mocniejsze to tak jak z anabelkami. U mnie już dziś zauważyłam, ze czerwienieje
ewsyg 09:30, 02 sie 2016

Danusiu, ja już wracam do zdrowia. Twój ogród jest taki cudny. Masz bardzo dorodne roślinki. Zaskoczył mnie zwłaszcza milin a właściwie miliny. Pozdrawiam Danusiu i zdrówka życzę
Urszulla 16:23, 02 sie 2016

Macham pod Vanilkę też miałam dać podpórkę i kupuję już ponad miesiąc.
danuta_szwajcer 15:59, 05 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Macham pod Vanilkę też miałam dać podpórkę i kupuję już ponad miesiąc.

Nie wiem już jakie podpory u mnie dać chyba w końcu może mi Marek pospawa coś? Innego pomysłu nie mam, do anabelek widziałam zdjęcia z siatką ale jakoś mi to pasuje. Jak dziś będzie burza a tak zapowiadają to może te wanilki połamać niestety A w szkółce Ula to szkoda mojej drogi Bida z nędzą to mało powiedziane.
danuta_szwajcer 16:01, 05 sie 2016

ewsyg napisał(a)
Danusiu, ja już wracam do zdrowia. Twój ogród jest taki cudny. Masz bardzo dorodne roślinki. Zaskoczył mnie zwłaszcza milin a właściwie miliny. Pozdrawiam Danusiu i zdrówka życzę

Dobrze, że zdrowie wraca bo to najważniejsze) Miliny u mnie to giganty, w prawym rogu na dole to drzwi z garażu
danuta_szwajcer 16:14, 05 sie 2016

Moje hakone w końcu zaczęło rosnąć No i udało mi się dwa nowe dokupić posadziłam pomiędzy bukszpan bo tam mi trawa wygniła czy wymarzła. Więcej niż dwie sztuki nie mieli. Przy kamieniach smagliczka tak szaleje, że zagłusza mi to hakone, wyrywam już. Ale jeszcze małe te kępy wiec w puste miejsce pomiędzy posadziłam smagliczke, carexy, kwitną ostatnie lilie
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/121/1219875/original.JPG[/img]
danuta_szwajcer 16:22, 05 sie 2016

Zakwitły już wrzosy i jak dla mnie to oznacza, że wkrótce koniec lata

[/img]
danuta_szwajcer 16:41, 05 sie 2016

danuta_szwajcer 16:50, 05 sie 2016

[img size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/121/1219916/original.