Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 17:46, 20 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Danusia podziwiam Twoje budleję i hibiskusa błotnego ktorego pierwszy raz widzę-jest piękny ! !
Zakupy w moim typie -bardzo lubię gipsowki,też kupilam sobie różową,już mi ładnie rośnie w doniczce
Pozdrawiam serdecznie

Hibiskus błotny Martuś to takie piekne olbrzymie kwiaty az nie wierzylam , ze uda mi sie to przezimowac no i o dziwo nie wymarzlo i zakwitlo ponownie
danuta_szwajcer 18:12, 20 mar 2013

Jak na wiosne przystało witam Was wiosennie)tymi pieknymi kwiatkami, w koncu doczekamy sie i takich widoczkow za oknem w ogrodzie czego wszystkim zycze

Welka 18:32, 20 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

jak kupie wczesniej to zawsze chowam do zimnego miejsca i potem sadze zaraz do gruntu nawet jak troche sie "puszcza" i jest ok, wazne jezeli sa w woreczkach zeby nie trzymac w tej foli bo zaplesnieja.

Dzięki, woreczki już wcześniej rozerwałam, więc pozostaje tylko czekanie aż śnieg zniknie i powsadzam od razu do ziemi
Pozdrawiam
AgnieszkaW 19:10, 20 mar 2013

A gdzie fotki bratków? Czytałam u Irenki, że już wsadziłaś, coby wiosnę wywołać...
danuta_szwajcer 19:36, 20 mar 2013

Zrobie Agnieszko jutro bo zanim sie ogarnęlam w domu po powrocie z pracy to ciemno sie zrobiło
boguslawa_ma... 21:54, 20 mar 2013

Danusiu dziś miałam tyle zajęc ,że nawet wiosny nie zauważyłam
grazyna 22:00, 20 mar 2013

Witaj Danusiu, Twoim zwyczajem przywołuję ciepło

A gdzie te czosnki w doniczce ? Ja też chętnie kupiłabym Wprawdzie sadziłam przed poprzednią zimą cebulki, ale nie wyszły Tej jesieni już nie kupowałam A bardzo mam na nie chęć
mira 22:50, 20 mar 2013

witaj Danusiu - czytałam że kupiłas bratki - ja doczekac się nie mogę tej chwili - byłam dziś na rynku - zawsze o tej porze straganyuginały się - dziś nikogo - pytalam co jets -zimno i jeszcze trzymają w szklarniach - w przyszłym tygodniu duże mrozy zapowiadają więc uważaj na swoje - pozdrawiam
danuta_szwajcer 07:18, 21 mar 2013

Grażynko wczoraj u nas na targu mial jeden pan różne w donicach w wiekszosci tulipy ale tez i cesarskie korony i czosnki. Tez sadziłam cebule kiedys i nie wyszly i rozmawiałam wczoraj z tym panem i stwierdził, ze to zalezy skad te cebule byly i gdzie je kupowałam jak w markiecie to jest to możiwe, taką uslyszałam odpowiedz. Bardzo sie ucieszyłam z tych czosnków: Za wiosną, słoneczkiem też tak bardzo tęsknie

Mirka wczoraj na targu ku mojemu zreszta zaskoczeniu szkolkarze byli i sprzedawali nawet jaskry były Mrozy co zapowiadaja to jakis pogodowy koszmar a z bratkami w koszu bede uciekac do przedsionka.

[
grazyna 08:58, 21 mar 2013

quote=danuta_szwajcer napisał(a)]Tez sadziłam cebule kiedys i nie wyszly i rozmawiałam wczoraj z tym panem i stwierdził, ze to zalezy skad te cebule byly i gdzie je kupowałam jak w markiecie to jest to możiwe,

Tak, kupowałam w markecie A tak mi się podobają, więc co, trzeba "polować" na sadzonki ?
Nie cebule ! Wiedzy nigdy dość, Danusiu