a To kupione czosnki w donicach mam nadzieje, ze nic im nie bedzie? i daja rade poczekac? trzymam w chlodnym pomieszczeniu
a to moja pierwsza w życiu wysiana werbena patagońska mysle, że dobrze wygląda ?
Bratki urocze, czosnki w jakim kolorze? Werbena - zazdroszczę troszkę, bo ja nie mam. Będziesz miała śliczną rabatkę z tą werbeną, dołóż jeszcze traw i bedzie super. Serdecznie pozdrawiam
Czosnki kupilam niebieskie dwa ten olbrzymi, mniejszy niebieski i biały a z trawami to ciagle sie obawiam , ze u mnie wymrozi mi te trawy a Ty Agnieszko masz doświadczenie moze mi cos polecisz? juz jedną mam zapisaną ,miskant zembrinus, u Marysi ma się dobrze, podobają mi się rozplenice.
Ja mam rozplenice i nic im sie nie dzieje, poza suszą, która często u mnie występuje latem (brak nawadniania), nie przykrywam ich na zimę niczym i żyją. Miskanta zebrinusa mam, ale w zacisznym miejscu, mam też miskanta morning light, tylko ten wymaga u mnie podlewania od czasu do czasu. Tak naprawdę trawy będę kupowała w tym roku, ale jeszcze nie wiem, które, cały czas myślę nad kompozycją. Pozdrawiam cieplutko
U nas dziś piękne słonko świeci ale przy mrozie prawie -10C i sniegu tyle co nic to tylko koszmar dla ogrodu( wczoraj słuchałam naukowca od pogody i niestety nie będzie ciepło u nas, z powodu lodu, który jest nad nami i musi się stopic, a to może byc aż do konca kwietnia. Pomimo wszystkiego miłej soboty życze) Nic nie zmienimy tylko musimy cierpliwie czekac az przyjdzie w maju lato