Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 18:30, 27 maj 2018

Urszulla napisał(a)

W tym zarośnięciu jest właśnie wyjątkowy klimat wiesz że to uwielbiamy, masz wszystko czego można pragnąć U Ciebie nawet chwastów nie ma albo nie widać.

Ula chwasty są, na rabaty juz problem wejsc, wyrywam te co widac od gory, pokrzyw mi pełno rośnie, no i przy krzewach tez musze powyrywac bo znowu zaroslo ale w taki upał to trudno mi się robi, poskubałam dziś rodki i podlałam, jutro musze kosic i podkaszac no i tak wkoło... Przetacznik Ula ten niski już kwitnie.
Dziś tak siedziałam z Markiem w pergoli i już kombinowałam, że jednak bardziej by się widok przydał z przodu...cos chyba przytne a może w koncu bonzaj z tego jałowca??

Igły kleopatry no i trawy szaleją już

Jarzmianki

danuta_szwajcer 18:37, 27 maj 2018

Urszulla napisał(a)
U mnie hortensje w maju do pasa, jeszcze tak nie było. Traw w tym roku nie zdążyłam podzielić. A rozplenicę którą dzieliłam chyba pójdzie na zmarnowanie

Hortensje już pączki mają u mnie
Żylistki mają piękny kolor i kwiaty

Dorota123 21:19, 27 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Też lubie ten kolor w ogrodzie, mam kilka roślin i perukowca w takim kolorze
1645328/original.JPG[/img]

Pięknie, różnorodnie i bardzo kolorowo - czyli tak jak lubię. To ujęcie wiele mówi o Twoim dojrzałym ogrodzie.
marba 11:15, 28 maj 2018

Cudowne widoki, Danusiu. Chyba wproszę się na kawę, żeby zobaczyć te cudowności na żywo.
Urszulla 15:43, 28 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Ula chwasty są, na rabaty juz problem wejsc, wyrywam te co widac od gory, pokrzyw mi pełno rośnie, no i przy krzewach tez musze powyrywac bo znowu zaroslo ale w taki upał to trudno mi się robi, poskubałam dziś rodki i podlałam, jutro musze kosic i podkaszac no i tak wkoło... Przetacznik Ula ten niski już kwitnie.
Dziś tak siedziałam z Markiem w pergoli i już kombinowałam, że jednak bardziej by się widok przydał z przodu...cos chyba przytne a może w koncu bonzaj z tego jałowca??

Igły kleopatry no i trawy szaleją już

Jarzmianki

To ten niebieski, najlepiej to w realu porównywać. Możesz gałązkę przygiąć do ziemi na małą sadzonkę? Jeszcze oprócz przetaczników są duże przetacznikowce.

A jak po burzy.
Dorota123 21:52, 28 maj 2018

Stuk, puk, a gdzie krzak do cięcia?
Ja wstawiam u siebie zdjęcia mojego.
Kindzia 09:39, 29 maj 2018

Pięknie, kolorowo, bujnie!

Miałaś burzę???
danuta_szwajcer 11:05, 29 maj 2018

marba napisał(a)
Cudowne widoki, Danusiu. Chyba wproszę się na kawę, żeby zobaczyć te cudowności na żywo.

Bardzo chętnie, jak tylko będe mieć czas to jakoś się umówimy bo teraz to i wnusie będą potem wyjazd urlopowy a ten czas tak zapiernicza w dodatku tak szybko wszystko kwitnie i co chwile nowa odsłona w ogrodzie a teraz jeszcze takie upały.
O poranku, tyle róż w pąkach za pare dni będzie ten widok bardzo kolorowy

danuta_szwajcer 11:13, 29 maj 2018

Urszulla napisał(a)

To ten niebieski, najlepiej to w realu porównywać. Możesz gałązkę przygiąć do ziemi na małą sadzonkę? Jeszcze oprócz przetaczników są duże przetacznikowce.

A jak po burzy.

Jakos musimy sie umowic ale takie tępo w tym ogrodzie, taki upał. Burza była grad niezły ale całe szczęście, że mocno z ukosa od południa a tam mam wysokie drzewa i ochroniły, kilka dziur w hostach tylko.
Te są przetaczniki wysokie Ula ale niebieskie bo różowe za chwile i są niższe.

Popatrz ile pąków to ta róża co tak lubisz u mnie Ta z tyłu

danuta_szwajcer 11:20, 29 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Stuk, puk, a gdzie krzak do cięcia?
Ja wstawiam u siebie zdjęcia mojego.

Juz daje, wczoraj zawodowo byłam zajęta a dziś walczyłam w ogrodzie od rana, kosiłam by zdążyc przed upałem, jeszcze wieczorem troche pokosze i podkosze.

Tak to wygląda taki widok mam siedziąc w pergoli i kombinuje żeby to przyciąc i odsłonić widok na ogród. Da się z tego coś zrobić? Ula już mi raz chciała ciąc to się bałam

Pech chciał, że baterie mi się rozładowały i więcej zdjęc nie zrobiłam

Jeszcze takie zdjecie znalazłam z drugiej strony jakby...On jest taki żółty te pierwsze zdjęcie robione bardzo wczesnie rano.