Oj tak, od czasu jak wyciełam ten olbrzymi swierk to widok mam piękny
Olbrzymie są, zobacz sobie dla porównania zrobiłam zdjęcia z dwoma, jaki krasnalek jestem)
Róze też pięknie kwitną jeszcze.
Hortensje olbrzymy. Tyle kwiatów różnych, że aż nie wiadomo na co patrzeć. Widok poranny na pewno zyskał na wartości. Wyobrażam sobie jak te floksy pięknie pachną. Sprawdziłam wczoraj, że hortensja Polar Bear też pachnie. Ma taki delikatny zapach, dla mnie przyjemny.
Zostawiam zachwyt nad cudownie kwitnącymi hortensjami, nad łanami floksów, wyobrażam sobie falowanie gigantycznych traw. Nawet róże ładnie kwitną, u mnie drugie kwitnienie mocno przereklamowane. Oprócz jednej Garden of roses nie ma co pokazać.
Ciesze się, że się podoba to byl taki wyjatkowy mglisty świt i pełno pajęczyn było Też rumiane i z kazdym dniem coraz bardziej popalone echh ten upał, znowu podlewanie dzisiaj ale to niewiele daje ale trzeba ratowac te biedne roslinki.
Ale zapewne na chwile, w te upały wiecej czasu w domu bo nic sie robic nie da, za chwile bede miec wnusie starsza bo obiecałam, że bez siostry ja zabiore, idzie juz do szkoly wiec to ostatnie wolne chwile. Wiec nie bede miec czasu bo wole parki linowe, kino, basen i wiele innych atrakcji chociazby banki mydlane To są bezcenne chwile.
Floksów mam bardzo dużo i w róznych miejscach, długo kwitną, pachną i są bez problemowe. A wiesz, że poszłam powąchać u mnie i faktycznie tak delikatnie bo Tardiva to bardzo intensywnie pachnie.
Ciesze się, że się podoba ale z kazdym dniem ten upał, piekące słonce daje popalić rośliną, ogród coraz bardziej umęczony, liście opadają, niektóre już barwy zmieniają Czytam dziś, że upały mają być do pazdziernika.
Cynie co z sadzonek miałam to marne bardzo ale te co posiałam to są bardzo ładne więc na drugi rok tylko już będe siać.
U mnie róże niektóre plamistośc mają i nie wiem czy w taki gorąc można oprysk robić?? azalie niektóre też mi zaatakowała. U mnie nowo posadzona róża Angela kwitnie cały czas i ciągle nowe pędy puszcza, jest zdrowa.
Danusiu, czy liście floksów nie łapią Ci grzyba? Bo u mnie łapią i nie wiem jak to zwalczać, albo zapobiegać. Może coś doradzisz. Bo u Ciebie takie piękne i dorodne.