Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:42, 09 sie 2018

marba napisał(a)
Danusiu, czy liście floksów nie łapią Ci grzyba? Bo u mnie łapią i nie wiem jak to zwalczać, albo zapobiegać. Może coś doradzisz. Bo u Ciebie takie piękne i dorodne.

Basiu mam ich w kilku miejscach i w wiekszosci w pełnym słoncu i nie mam z tym problemu, zauważyłam tylko w jednym miejscu ale tam jest cienia dużo. Nie lubia też podlewania po lisciach, Daje wieczorem wąż na ziemie by uniknąć polania po lisciach. Nie stosuje u siebie oprysków bo nie chce ani tego wdychac ani niszczyc robaczkow pożytecznych no i psiunia moja. Ale w tym roku kupiłam jakis preparat no i czeka bo sie obawiam w taki upał ale z mysla o rozach bo w jednym miejscu mi sie ten grzyb rozprzestrzenia. zaatakowalo mi też mój ukochany wiąz(( Nie wiem czy sie odratuje a byl taka ozdoba i ma juz kilka lat.

Dokupiłam kolejne kolory, super takimi plamami się reprezentują
Gosialuk 20:55, 09 sie 2018

Pięknie. Pokochałam floksy i będę rozmnażać, aby i u mnie takie okazałe Kępy się zrobiły.
greg66 20:59, 09 sie 2018

Floksy piękne a że też je lubię to też je mam
Pozdrawiam słonecznie
Urszulla 21:57, 09 sie 2018

Wyrosły Ci hortusie Ty je też wysoko tniesz, prawda? Masz kwitnąco jak zawsze nie widać strat z poprzednich lat ale Ty wiesz co ubyło. A świerka dobrze że wycięliście, to dopiero praca.
danuta_szwajcer 04:15, 10 sie 2018

Gosialuk napisał(a)
Pięknie. Pokochałam floksy i będę rozmnażać, aby i u mnie takie okazałe Kępy się zrobiły.

Mysle, że warto, zapach, kolor, długo kwitną i cieszą oko już z oddali Pozdrawiam
danuta_szwajcer 04:16, 10 sie 2018

greg66 napisał(a)
Floksy piękne a że też je lubię to też je mam
Pozdrawiam słonecznie

zaraz zajrze do Ciebie bo dawno nie byłam Pozdrawiam
danuta_szwajcer 04:19, 10 sie 2018

Urszulla napisał(a)
Wyrosły Ci hortusie Ty je też wysoko tniesz, prawda? Masz kwitnąco jak zawsze nie widać strat z poprzednich lat ale Ty wiesz co ubyło. A świerka dobrze że wycięliście, to dopiero praca.

No nie za bardzo, tne nisko, niektore stopniuje, dużo wyrasta od samego dołu mocne długie pędy nawet na 1,5m i więcejGorzej jak przyjdzie jakas ulewa to mi je poniszczy, niektóre i tak już są popalone. Susza i duchota okropna.
Urszulla 20:52, 10 sie 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

No nie za bardzo, tne nisko, niektore stopniuje, dużo wyrasta od samego dołu mocne długie pędy nawet na 1,5m i więcejGorzej jak przyjdzie jakas ulewa to mi je poniszczy, niektóre i tak już są popalone. Susza i duchota okropna.

Wreszcie oddychamy my i roślinki i zwierzęta
Bogdzia 21:00, 10 sie 2018

Dziewczynki w ogrodzie cudnie wyglądaja, uwielbiam takie zdjecia.
danuta_szwajcer 11:15, 11 sie 2018

Urszulla napisał(a)

Wreszcie oddychamy my i roślinki i zwierzęta

Oj tak Ula, bo wczoraj to już myślałam, że umre Kropka tez jest chora ostatnio wiec dopiero problem w te upały. Dziś w koncu da się żyć i coś w domu porobie bo narazie zaczęło padac troche a chciałam coś pokosić zanim się da. Pozdrawiam Cieszmy się chwilą bo za dwa dni od nowa