Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 17:41, 21 lis 2015

Toszka napisał(a)
Z wiśni szukaj starych odmian, tzw. sokówek. Przy tych wiśniach te wszystkie nowe odmiany, tzw. deserowe mogą się schować. Głęboko schować. Sokówki mają mniejsze owoce, niemal czarne, pestka bardzo ładnie się dryluje, sok jest gęsty, treściwy. Łatwo nie będzie znaleźć, ale warto szukać. Podobnie jak z jabłonkami - tzw. must have to Renety, Antonówki. Sztuką jest tylko nabyć

Toszka - wiśnia łutówka stara jest, jabłka golden również A ta Nana.. zobaczymy jak się sprawdzi Na swojej liście z wiśni miałam DEBRECZYN, GUBEŃSKĄ i GLAZĘ. Niestety żadnej nie było A Renety i Antonówki to chyba bardziej na przetwory, niż do bezpośredniego spożycia. Pozdrawiam jesiennie, brązowo-trawkowo

jolka 17:49, 21 lis 2015

Wykorzystując dzisiejszy dzień bezdeszczowy i bezśnieżny, wsadziłam ostatnie tulipany, posprzątałam trochę liści. Pojechałam z zamiarem powiązania traw, ale tak się wdzięcznie przewieszały nad kulkami, że szkoda mi ich było wiązać jeszcze. Ciemierniki też niezmordowane, nowe pąki już pomalutku wychodzą, a stare liście wciąż w formie. Nie obcinam ich przed zimą.

jolka 17:54, 21 lis 2015

Ale królowe mojego dzisiejszego ogrodu to rozplenice. Mam tylko trzy, w przyszłym roku będzie co najmniej trzydzieści!! Są urocze o tej porze roku.

Kawa 19:07, 21 lis 2015

Joluś ja też zakochałam się w rozplenicach ale u mnie póxno wsadzone i malutkie mam nadzieję że na wiosnę się obudzą i będą w przyszłym roku ładne
ślicznie masz ale to wiesz
iwka 20:30, 21 lis 2015

oj jakie rozplenice piękne, moje już zupełnie suche i szare, ale może na drugi rok będą ładniejsze pozdrawiam Joluś
jolka 17:33, 22 lis 2015

Kawa napisał(a)
Joluś ja też zakochałam się w rozplenicach ale u mnie późno wsadzone i malutkie mam nadzieję że na wiosnę się obudzą i będą w przyszłym roku ładne ślicznie masz ale to wiesz

Na pewno wiosną ruszą z kopyta Ja się muszę przyjrzeć, czy z tych moich nie dałoby się nasion zebrać, bo bardzo mi się ta odmiana podoba, cokolwiek to jest A chciałabym wiosną posadzić ich cały rząd od południowej strony, na linii skarpy i trawnika.

Pozdrawiam z choinką ... jako klimat przedświąteczny
jolka 17:36, 22 lis 2015

iwka napisał(a)
oj jakie rozplenice piękne, moje już zupełnie suche i szare, ale może na drugi rok będą ładniejsze pozdrawiam Joluś

Iwcia ja Cię również pozdrawiam Niezmordowana Kobieto Cały czas patrzę i z podziwu wyjść nie mogę, jak majstrujesz betonowe ozdóbki A rozplenice na pewno będą piękne, jak i cały Twój ogród

Gardener27 17:39, 22 lis 2015

Trawy nawet o tej porze zaschnięte są piękne
Podziel sobie te duże kępy rozplenicy Ona bardzo szybko się rozrasta Za dwa lata będziesz mieć z podziału takie duże jak mateczna sadzonka
Kawa 09:52, 23 lis 2015

macham
jolka 17:46, 23 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Trawy nawet o tej porze zaschnięte są piękne
Podziel sobie te duże kępy rozplenicy Ona bardzo szybko się rozrasta Za dwa lata będziesz mieć z podziału takie duże jak mateczna sadzonka

Przemek, podzielę wiosną. Mam nadzieję, że jej nie ukatrupię(!!) przy okazji.
Pozdrawiam Cię ... i dzięki, że czasem zaglądasz