Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 16:20, 15 mar 2025

Joku napisał(a)
Forum toczy się raz wolniej, raz żwawiej ale wciąż działa ku radości uczestników i czytających. Ogrodniczki i ogrodnicy się zmieniają, jedni zapadają w sen, inni pourządzali swoje ogrody i teraz w nich odpoczywają , przybywają nowi.
Jedno jest pewne, ogrody na Ogrodowisku coraz piękniejsze . Dopisuję się do prośby Moni . Pokaż ogród .

No tak, są różne etapy urządzania ogrodu (i życia), i w związku z tym - różne zaangażowanie na forum.
Na pewno ogrody coraz piękniejsze, muszę sobie trochę popatrzyć do Was

W ogrodzie teraz za bardzo nie ma co pokazywać,
ale podrzucam dzisiejsze kulki trzmielinowe wraz z pozdrowieniami

jolka 16:23, 15 mar 2025

Magara napisał(a)
Ależ niespodzianka I ja jestem ciekawa, jak Twój ogród teraz wygląda

veva napisał(a)
Witaj Jolu.
Bardzo się cieszę, że wróciłaś na ogrodowisko . Twój ogród zawsze mi się podobał, też jestem ciekawa jak się pozmieniał.

Dziewczyny, dziś ogród cały w śniegu, i taki załączam.
Zdjęć z lata mam mało. Nie był to dla mnie dobry rok i nie miałam nawet ochoty robić zdjęć.
Ale wiosna idzie.. idzie nowy czas.. i trzeba się nim cieszyć.. bo innego nie będzie.

Buziaki dla Was
jolka 16:34, 15 mar 2025

Kasia1980 napisał(a)
Ogród mistrzowski . Jolu Sama to wszystko skomponowałaś czy projekt kupiłaś ?

Dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że się ogród podoba.
Wszystko robiliśmy sami, z zeszytem w kratkę na którym było rozrysowane gdzie co ma być
Chyba nawet gdzieś na początku wątku są jeszcze takie kartki
jolka 16:45, 15 mar 2025

No a plan na najbliższy tydzień jest taki:
- ściąć (w końcu - do końca!!) hortensje, róże, jeżówki,
- przyciąć lawendy,
- sypnąć mocznik na trawnik w drugiej części tygodnia,
- ogarnąć "po wiosennemu" donice przed wejściem, chyba klasycznie - bratki wrzucę.
No i tyle, jak mi się uda wszystko zrealizować to będę zadowolona

Pozdrowienia dla Wszystkich zaglądających i miłego weekendu
Odpoczywajcie !!

ajka 19:20, 15 mar 2025

A ja się zastanawiałam dlaczego tego ogrodu nie poznaje, a tu widzę, ostatnio rzadko bywane było. Pozdrawiam Jolu, może jednak się rozkręcisz na nowo
Joku 19:33, 15 mar 2025

Życzę żeby ten rok był pomyślniejszy. Przeczytałam kiedyś twój wątek w całości, była to bardzo ciekawa lektura. W pamięć najbardziej zapadły mi starannie wytyczone szpalery z drzewkami owocowymi i jagodnik oraz biały zakątek z brzozami.
Ja z drugiego końca Polski, zima też o nas sobie przypomniała ale już dzisiaj po śniegu.
Margo2 22:49, 24 mar 2025

Jolu, bardzo liczę, że w tym roku nie będziesz skąpiła nam zdjęć.
Masz przepiękny ogród, szkoda by było go nie pokazywać.
Jestem ciekawa jakie zmiany w nim zaszły.
nicol21 20:31, 28 mar 2025

Cześć Jolu. Miło mi że mogę znów Cię tu zobaczyć aktywną. Przykro mi że życie Cię źle doświadczyło, ale czasem jak piszesz, trzbea sie z tego cieeszyć co jest, bo lepszego może nie być.

Z ogromną przyjemnością popatrzę na ogród, nadal mając w pamięci łany róż okrywowych. NO i te brzozy! Ciekawa jestem rozwoju sadu - bo to już pare lat minęło mu!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 19:17, 13 kwi 2025

A_gawa napisał(a)
Dzień dobry. ☺️Kiedyś pytałam Cię o odmianę róży, którą masz posadzoną w Rabacie brzozowej. Czy zechciałabyś przypomnieć mi jej imię? Posadziłam u siebie i jest zdrowa, zadowolona z życia i po prostu idealna. ❤️❤️❤️

Dokładnie tak, Alba Meidiland pod brzozami