Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 09:30, 25 lut 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przepiękne te jajeczka. Pozostaję w podziwie dla Twej cierpliwości i precyzji.
Zakątek z ławeczką- och! ach! Oby jak najszybciej można było tam przysiąść.
Pozdrawiam

Dziękuję Haniu
Zakończyłam już akcję jajeczka bo jak za dużo to i cierpliwość się kończy.
Teraz akcja nasionka bo wiosna tuż tuż. Podobno od 3 marca ma się ocieplać to do ogrodu zacznie mnie ciągnąć.
Sekatory nowe już zakupione i czekają w pogotowiu.
Ale Ci zazdroszczę Haniu, że masz już ogród przygotowany do wiosny, a u mnie tyle cięcia będzie. Na ławeczce to pewnie latem przysiądę
inka74 09:55, 25 lut 2018

Jaja śliczne. Zdolna jesteś kobieto. W ubiegłym roku na migdałku wywiesiłam plastikowe kolorowe jajka i bardzo mi się taki klimat na wejściu do domu podobał.
Niskie budleje są z serii Buzz. Dorastają do ok. 60-100 cm. Mam 2 odmiony. Ubiegłą zimę przetrwały ale mocno przemarzają.
Urszulla 10:59, 25 lut 2018

JoannA napisał(a)

Młodziutka to i niska Ale za to zobacz jakie ma kwiatostany. Jak ją zobaczyłam w szkółce to nie mogłam się oprzeć.

Też zachwyt nad tą budleją mnie opanował. Mam ciemno fioletową, wysoką ale kwiatostany nie były nawet połową twojej.
Urszulla 11:02, 25 lut 2018

JoannA napisał(a)

Jakie tu masz odmiany hortek?
Urszulla 11:06, 25 lut 2018

JoannA napisał(a)
Dziękuję Aniu
Twoje marzenie o pieknym ogrodzie przy Twoim zapale do pracy spełni się bardzo szybko.
Pozdrawiam

Wszystkie róże cudowne. Możesz podać nazwy? Ciekawi mnie ta druga jest wyjątkowa a przetaczniki odkryłam w zeszłym roku, fantastyczne ale takiego koloru nie mam.
Rozpisałam sie ale chętnie na szaberek bym się wprosiła. Niestety odległość Cię uchroni
JoannA 13:07, 25 lut 2018

inka74 napisał(a)
Jaja śliczne. Zdolna jesteś kobieto. W ubiegłym roku na migdałku wywiesiłam plastikowe kolorowe jajka i bardzo mi się taki klimat na wejściu do domu podobał.
Niskie budleje są z serii Buzz. Dorastają do ok. 60-100 cm. Mam 2 odmiony. Ubiegłą zimę przetrwały ale mocno przemarzają.

Zima długa Iwonko to musiałam czymś ręce zająć. Moje jajca też planuję wywiesić ale na brzozowych gałązkach w wazonie. Mam jeszcze małe zdobione ornamentami i jeszcze ich nie pokazywałam bo ciągle nad nimi pracuję i jak skończę to może pokażę.
Moje budleje też przemarzają i muszę je mocno ciąć. Na szczęście kwitną na jednorocznych pędach więc lamentu nie ma.
Pozdrawiam Iwonko
JoannA 13:08, 25 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Też zachwyt nad tą budleją mnie opanował. Mam ciemno fioletową, wysoką ale kwiatostany nie były nawet połową twojej.

Ta odmiana też mnie zachwyciła Urszulo. Zobaczę co nowo zamówione pokażą.
JoannA 13:14, 25 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Jakie tu masz odmiany hortek?

To Vanille Fraise, jesienią przebarwiają się na bordowo.
Jak chcesz to patyczki mogę podesłać.

JoannA 13:18, 25 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Wszystkie róże cudowne. Możesz podać nazwy? Ciekawi mnie ta druga jest wyjątkowa a przetaczniki odkryłam w zeszłym roku, fantastyczne ale takiego koloru nie mam.
Rozpisałam sie ale chętnie na szaberek bym się wprosiła. Niestety odległość Cię uchroni

Ta druga i ostatnia fotka to Abraham Darby, pierwsza nn, a trzecia to miała być Maria Curie, ale podobno nią nie jest
Na rabunek zapraszam, a może uda mi się coś podesłać. Co Cię interesuje z roślinek?
JoannA 22:08, 26 lut 2018

Raport pogodowy. Jest 19 na minusie