Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:22, 28 sie 2013

Mathildis napisał(a)
Lato zbliża się ku końcowi cieszę się, że pozwoliłaś mi poleżeć na trawniczku między ciurkadełkiem a ławeczką - dziękuję teraz na jesień wróce już do domu i poczekam na odsłonę nowej rabaty, uwielbiam oglądać ogrodowe aranżacje.

Niestety wszystkie dziewczyny mają rację trzeba się nieźle napracować, żeby ogród "wyglądał", ale z drugiej strony dla mnie to duuuużo lepsza rozrywka niż oglądanie seriali. A ile człowiek rzeczy może w ogrodzie przemyśleć ....
Ogłaszam DZIEŃ BEZ OGRODU DNIEM STRACONYM

Matyldo, to będzie stara rabata w nowej odsłonie, prace w toku.
Dzisiaj poszalałam na zakupach, co prawda większość ciuszkowych bo jesień zliża się szybkimi krokami, ale do ogrodu też coś kupiłam i jutro działam.
A na ogród popatrzyłam, a jakże, zlustrowałam działania małżonka (podlał ogród) więc dzień nie jest stracony.
A do ogrodu zakupiłam rozplenicę 'Moudry' i wrzosy. Wrzosy zagościły też u córci na balkonie, chyba zaczyna łapać bakcyla ogrodowego
U Ciebie w ogrodzie widze duże piękne wrzosowisko, aktualnie w szkółkach jest bardzo bogata oferta, jest w czym wybierać. I trawy, dużo traw
pozdrawiam
21:23, 28 sie 2013
Mathildis napisał(a)

Ogłaszam DZIEŃ BEZ OGRODU DNIEM STRACONYM

Co racja to racja..
kraania 21:30, 28 sie 2013

Asiu u mnie w ogóle nie ma grzybów w tym roku a czytam, że Ty maślaczki zbierasz na obiad. Ciekawa jestem tej nowej robaty co tam wymyśliłaś.
JoannA 21:40, 28 sie 2013

kraania napisał(a)
Asiu u mnie w ogóle nie ma grzybów w tym roku a czytam, że Ty maślaczki zbierasz na obiad. Ciekawa jestem tej nowej robaty co tam wymyśliłaś.

Aniu, sama jestem ciekawa jak mi wyjdzie
Muszę poprzesadzać część roślin, bukszpany i turzyca już wsadzone. Wiosną jak robiłam placyk poszerzyłam rabatę i przeniosłam obrzeża, a puste miejsca podsadziłam tymczasowo jednorocznymi. Chciałam je teraz obsadzić żurawkami, dosadzić jakieś trawki,najchętniej turzyce, jakoś to wszystko uporządkować bo teraz bałagan. No i ukorzeniane wiosną horti czekają na swoje miejsce.
A maślaczki mam już marynowane w słoiczkach. Jednak potrzebny deszcz bo w porównaniu do poprzednich lat grzybków w tym roku malutko. Czekam na te szlachetniejsze, prawdziwki i podgrzybki.
Anabell 23:12, 29 sie 2013

Brawo! Brawo! Gratulacje z zajęcia pierwszego miejsca w gminnym konkursie na Moja posesja , Moja pasja.

Wiedziałam, musicie być docenieni, w tak krótkim czasie i tak pięknie zrobione.

Muszę tu napisać, bo widać sama tym się nie pochwalisz.
JoannA 23:14, 29 sie 2013

Anabell napisał(a)
Brawo! Brawo! Gratulacje z zajęcia pierwszego miejsca w gminnym konkursie na Moja posesja , Moja pasja.

Wiedziałam, musicie być docenieni, w tak krótkim czasie i tak pięknie zrobione.

Muszę tu napisać, bo widać sama tym się nie pochwalisz.

Haniuuu
wiunia 23:20, 29 sie 2013

Super nowina - GRATULACJE !!!
JoannA 23:22, 29 sie 2013

wiunia napisał(a)
Super nowina - GRATULACJE !!!

Dziekuje Wiuniu, aż trudno mi w to uwierzyć
JoannA 07:38, 30 sie 2013

To osiągnięcie jest również zasługą Ogrodowiska, a tym samym Was wszystkich.
Dziękuję

Margarete 16:50, 30 sie 2013

Ale super ta nagroda ! Nalezy Wam sie bo ogród macie rzeczywiście sliczny, taki przemyslany, zakomponowany i zadbany. Gratulacje !
Czytam tu o nowej rabacie i ciekawośc mnie zżera jak ona bedzie
Poza tym rozplenice kupiłas - Moudry to jest ta nisak czy wyzsza bo słyszałam że sa niejako w 3 rozmiarach co do wysokości i rozłozystości.
Ja swoje plany ogrodowe musze troche zmodyfikowac ze względu na obowiązki słuzbowe - nie wiem czy zdążę z tym placykiem przed zimą ...może.
Pozdrawiam i uroczego weekendowego świetowania sukcesu ogrodowego życzę