Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

renatamama3 12:51, 10 wrz 2013

Asiu,no właśnie ,fajnie się wrzuca do koszyka ,tylko to sadzenie,ale mamy jeszcze troszkę czasu.Ja wczoraj ,malowałam z M naszą przyszłą sypialnię.
Sonka 12:54, 10 wrz 2013

Joasiu, gratuluję nagrody a przede wszystkim uznania i docenienie włożonej pracy, wydatków, koncepcji, bo to chyba najbardziej cieszy. Recz jasna,że podkaszarka się a przyda książka nie mniej. Ogród masz piękny a że wymyślony i wypracowany własnymi rękoma i to jest najpiękniejsze, pozdrawiam
Sonka 12:57, 10 wrz 2013

Joasiu, muszę Cię zapytać o grzyby, to jest coś cudownego, czy dawałaś grzybnię i czy masz na działce drzewa liściaste? Ile lat czekałaś na pierwsze grzybki?
JoannA 13:01, 10 wrz 2013

Sonka napisał(a)
Joasiu, gratuluję nagrody a przede wszystkim uznania i docenienie włożonej pracy, wydatków, koncepcji, bo to chyba najbardziej cieszy. Recz jasna,że podkaszarka się a przyda książka nie mniej. Ogród masz piękny a że wymyślony i wypracowany własnymi rękoma i to jest najpiękniejsze, pozdrawiam

Dziękuję Krysiu, ta nagroda jest dla mnie bardzo budująca i mobilizuje do dalszej działań na polu ogrodowym. Cieszę się że wśród wielu ogrodów doceniono ten mój najmłodszy i nie do końca doskonały.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
JoannA 13:07, 10 wrz 2013

Sonka napisał(a)
Joasiu, muszę Cię zapytać o grzyby, to jest coś cudownego, czy dawałaś grzybnię i czy masz na działce drzewa liściaste? Ile lat czekałaś na pierwsze grzybki?

Krysiu, te grzybki nie rosną na działce tylko w pobliskim lesie który mam na wyciągnięcie ręki. A las młodziutki bo to nieużytki rolne i same samosiejki, drzewa liściaste i mieszane. Ja jestem zapalonym grzybiarzem więc prawie codziennie zaglądam do lasu spacerując z sunią.
A jeśli chodzi o grzybnie którą można spotkać w sprzedaży to moja siostra zasadziła ją na działce ale od 2 lat nic oprócz muchomorków jej nie wyrosło.
JoannA 13:18, 10 wrz 2013

renatamama3 napisał(a)
Asiu,no właśnie ,fajnie się wrzuca do koszyka ,tylko to sadzenie,ale mamy jeszcze troszkę czasu.Ja wczoraj ,malowałam z M naszą przyszłą sypialnię.

Renatko, nakupowałam już tych cebulek jak szalona i muszę to wszystko przed wyjazdem wsadzić. Mam tez skrzynkę swoich wykopanych cebul ale czosnki mi się zamarzyły.
Milka 13:32, 10 wrz 2013

Wielkie gratulacje na 30 rocznicę i gratuluję córci, wspaniały prezent wymyśliła
JoannA 13:43, 10 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Wielkie gratulacje na 30 rocznicę i gratuluję córci, wspaniały prezent wymyśliła

Dziękuję Irenko
A córcia ma zawsze wspaniałe pomysły. Razem z mężem była już w Rzymie więc uznała, że teraz pora na mamę
Córcia żałuje że nie może razem z nami pojechać ale ktoś musi zadbać o dom i sunię.
Chciałabym przed wyjazdem wysłać Ci tego jasnego rozchodnika więc jeśli można namiary na priv to poproszę.
pozdrawiam serdecznie
Milka 13:48, 10 wrz 2013

Juz podałam, baw się dobrze, Rzym o tej porze jest piękny
Agania 17:18, 10 wrz 2013

Witaj Joasiu i Andrzeju, przybiegłam z rewizytą i poczytałam Wasz wątek. Podziwiam zapał i kunszt za całokształt ogrodu. Ogród młody, ale jaki wymuskany, nie dziwię się, że macie już pierwsze sukcesy Gratuluję, piękny dyplom, teraz tylko będzie więcej i gęściej i rośliny na pewno dostaną kopa i będą rosły jak głupie. Zobaczycie jak ogród się zmieni za kilka lat. Nie brakuje Wam pomysłów i prawdziwe perełki
u Was rosną