Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

AgnieszkaW 16:19, 09 mar 2014

Pięknie wyglądają stokrotki w tych donicach. Ja chciałam kupić miniaturowe bratki, bo one długo i ładnie kwitną, ale jeszcze nigdzie ich nie widziałam.
JoannA 16:23, 09 mar 2014

Jestem ciekawa jak zakwitną irysy

Popikowałam trawki (stipa, kostrzewa sina) , trochę było zabawy bo sporo ich wyszło. Mam ponad 150 trawek
JoannA 16:28, 09 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie wyglądają stokrotki w tych donicach. Ja chciałam kupić miniaturowe bratki, bo one długo i ładnie kwitną, ale jeszcze nigdzie ich nie widziałam.

Dziękuję Agnieszko.
U mnie bratków miniaturowych też jeszcze nie widać. Ale na działce kwitną samosiejki granatowe
Ewa4 16:41, 09 mar 2014

Fajne skrzyneczki ze stokrotkami.
Skula 17:33, 09 mar 2014

Wiosna na całego ! aż miło popatrzeć

tylko jest jeden paskudny szczegół ....jutro poniedziałek !
Margarete 17:57, 09 mar 2014

Zajrzałam do ciebie Joasiu po długiej nieobecności i widzę u ciebie tez wiosna, chociaż my w centralnej Polsce opóźnieni jesteśmy w porównaniu do takiego np. Wrocławia...ale nawet u Małej-Mi pod Rzeszowem juz więcej wiosny niz u nas.
Poczytałam kilka stron do tyłu i widziałam twoje zakupy różane - ale bedzie pięknie... już to widzę
Stipy przezimowały jak widziałam, maja sie dobrze. Moja 1 sztuka jaka miałam też jest chyba ok, ale za twoim przykładem ubiegłorocznym idąc kupiłam nasionka, wysiałam i wzeszły - jeszcze nie pikowałam bo za małe ale musze ci sie pochwalic, tu są :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=186

Pozdrawiam i czekam razem z toba na następne symptomy wiosny w ogrodzie !
Agania 18:43, 09 mar 2014

Skula napisał(a)
Wiosna na całego ! aż miło popatrzeć

tylko jest jeden paskudny szczegół ....jutro poniedziałek !

Radości dzisiaj miałam z tej słonecznej niedzieli, tylko ten paskudny szczegół wszystko psuje........ale chyba każdy dzisiaj miał udaną niedzielę

150szt po pikowaniu, to niezły wynik Joasiu gratuluję, niezła ta twoja kolekcja w doniczkach, prawdziwa szkółka u ciebie.............też jestem ciekawa twoich irysków

Już posadziłaś stokrotki do nowych donic szalejesz, ale jak nowe donice to tylko z kwiatami

Krokusiki i u mnie zakwitły, a moje czosnki wschodzą, ale nie kwitną, już któryś raz kolejny,

życzę ci, aby twoje zakwitły
JoannA 18:49, 09 mar 2014

Agania napisał(a)

Radości dzisiaj miałam z tej słonecznej niedzieli, tylko ten paskudny szczegół wszystko psuje........ale chyba każdy dzisiaj miał udaną niedzielę

150szt po pikowaniu, to niezły wynik Joasiu gratuluję, niezła ta twoja kolekcja w doniczkach, prawdziwa szkółka u ciebie.............też jestem ciekawa twoich irysków

To jeszcze nie wszystko Agatko
Byliny (jeżówki, orliki i ostróżki) z kapersów wysadziłam do donic bo zaczęły rosnąć. Narazie zostają w garażu bo u mnie dziś rano było -6.
Agania 18:50, 09 mar 2014

Ale masz przedszkole
Skula 18:50, 09 mar 2014

Agania napisał(a)

150szt po pikowaniu, to niezły wynik Joasiu gratuluję, niezła ta twoja kolekcja w doniczkach, prawdziwa szkółka u ciebie......)

no - prawdziwa szkółka - zakładaj sklepik a ja już się ustawiam w kolejce po trawki