Pięknie wyglądają stokrotki w tych donicach. Ja chciałam kupić miniaturowe bratki, bo one długo i ładnie kwitną, ale jeszcze nigdzie ich nie widziałam.
Zajrzałam do ciebie Joasiu po długiej nieobecności i widzę u ciebie tez wiosna, chociaż my w centralnej Polsce opóźnieni jesteśmy w porównaniu do takiego np. Wrocławia...ale nawet u Małej-Mi pod Rzeszowem juz więcej wiosny niz u nas.
Poczytałam kilka stron do tyłu i widziałam twoje zakupy różane - ale bedzie pięknie... już to widzę
Stipy przezimowały jak widziałam, maja sie dobrze. Moja 1 sztuka jaka miałam też jest chyba ok, ale za twoim przykładem ubiegłorocznym idąc kupiłam nasionka, wysiałam i wzeszły - jeszcze nie pikowałam bo za małe ale musze ci sie pochwalic, tu są : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=186
Pozdrawiam i czekam razem z toba na następne symptomy wiosny w ogrodzie !
Radości dzisiaj miałam z tej słonecznej niedzieli, tylko ten paskudny szczegół wszystko psuje........ale chyba każdy dzisiaj miał udaną niedzielę
150szt po pikowaniu, to niezły wynik Joasiu gratuluję, niezła ta twoja kolekcja w doniczkach, prawdziwa szkółka u ciebie.............też jestem ciekawa twoich irysków
Już posadziłaś stokrotki do nowych donic szalejesz, ale jak nowe donice to tylko z kwiatami
Krokusiki i u mnie zakwitły, a moje czosnki wschodzą, ale nie kwitną, już któryś raz kolejny,
To jeszcze nie wszystko Agatko
Byliny (jeżówki, orliki i ostróżki) z kapersów wysadziłam do donic bo zaczęły rosnąć. Narazie zostają w garażu bo u mnie dziś rano było -6.