Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:47, 09 mar 2014

bociek napisał(a)
Joasiu, takie mroziki w nocy o tej porze roku to nic dziwnego, u mnie o 6 odnotowalam -5, ale za to potem jak bylo cudnie. Ja juz lawende scielam, zaczela puszczac mlode listki, nie bylo rady

To mówisz Bociusiu żeby ciąć. Boję się, mam ją pierwszy rok w ogrodzie i zero doświadczenia.
bociek 20:50, 09 mar 2014

Nie ma co sie bac, ale jesli masz watpliwosci to poczekaj jeszcze chwile i przytnij delikatnie na pierwszy raz i zobaczysz jak bedzie. Ja swoja tne radykalnie, wiem, ze odrosnie gestsza i bardziej zwarta
JoannA 20:51, 09 mar 2014

bociek napisał(a)
Nie ma co sie bac, ale jesli masz watpliwosci to poczekaj jeszcze chwile i przytnij delikatnie na pierwszy raz i zobaczysz jak bedzie. Ja swoja tne radykalnie, wiem, ze odrosnie gestsza i bardziej zwarta

W sobotę się za nia wezmę.
Dzięki Bociusiu
bogumila 16:15, 10 mar 2014

150 doniczek??? Niesamowite!!! Gdzie będziesz je trzymać?
JoannA 18:43, 10 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
150 doniczek??? Niesamowite!!! Gdzie będziesz je trzymać?

Na szczęście Bogusiu mam dużo parapetów w domu. Ale powoli robi się coraz ciasniej, a nie wszystko jeszcze wypikowałam. Na szczęście nie wyrzucałam najmniejszych doniczek, trochę dostałam od koleżanek i tak kombinuję żeby to wszystko zmieścić.
Skula 22:01, 10 mar 2014

Dzisiaj walczylem z betonem przy schodach przy nowej rabacie i za nic juz nie mialem czasu na siew ale jutro nadrobie
Pol taczki gruzu sie uzbieralo po niechlujnych robotnikach - a tak im sie beton wylal....
renatamama3 19:40, 11 mar 2014

Asiu,jak tam pogoda ? u mnie słoneczko dzisiaj i wyobraź sobie motylek a nawet 2 zawitały do mnie w gości pozdrawiam
JoannA 19:51, 11 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Asiu,jak tam pogoda ? u mnie słoneczko dzisiaj i wyobraź sobie motylek a nawet 2 zawitały do mnie w gości pozdrawiam

Renatko, dzisiaj też było pięknie, słoneczko mocno grzało i na 2 godzinki wpadłam do ogrodu. Dzisiaj udało mi si dokończyć cięcie hortek, poleciało pare trawek i hakuro. Zrobiło sie tak przejrzyście na rabatach aż miło. Wybieram liście których niestety trochę nawiało na rabaty, ech te orzechy włoskie sąsiada.
Nocki Renatko bardzo chłodne, to już 3 dzień z temperatrą w nocy -6, dzisiaj będzie jeszcze więcej bo zapowiadają u mnie -4 ale te prognozy kiepsko się sprawdzają, u mnie zawsze o 2-3 stop. mniej. Dlatego też odciągam jak najdłużej się uda cięcie lawendy, a róże nadal okopczykowane siedzą.
renatamama3 19:58, 11 mar 2014

U mnie ,rano koło siódmej -3 ,róże i lawenda obcięta .M mi właśnie mówił ,że śnieg na niedzielę zapowiadają .
Moje hakuro ,może jutro ciachnę .pozdrawiam
AgnieszkaW 20:04, 11 mar 2014

Spore ochłodzenie zapowiadają, u mnie noca -6, a co będzie podczas ochłodzenia??? Strach się bać. Joasiu, powoli rusza wysiana stipa od Ciebie, ale pojedyncze igiełki dopiero