Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

polinka 09:26, 15 mar 2014

Moje limki w wodzie też już puszczają korzonki, z sianiem stipy się zgapiłam,ale w następnym roku już nie zapomnę moje parapety tez zastawione doniczkami,choć w tamtym roku obiecywałam sobie, że tylko kilka surfiń popikuję. Na werbenę czekam, nie chcę wyjść Ale czytałam, że ona z tych bardzo cierpliwych to spokojnie czekam
Skula 10:46, 15 mar 2014

a gdzie byłaś na zakupach ?
korci mnie pojechać po rośliny , ale jakoś wydaje mi się że ciągle za wcześnie
JoannA 11:33, 15 mar 2014

Skula napisał(a)
a gdzie byłaś na zakupach ?
korci mnie pojechać po rośliny , ale jakoś wydaje mi się że ciągle za wcześnie

Zakupy robiłam w Obiku. A zakupy roślinne można już powoli robić, zależy tylko co chcesz kupić.
kraania 14:10, 15 mar 2014

JoannA napisał(a)

Aniu,
rozdrabniacz już wypróbowany bo ja z tych niecierpliwych
Ładnie tnie gałązki, próbowałam ciąć trawy ale niestety okręcają się i zatykają rozdrabniacz. Może takie grubsze żdzbła potnie ale u mnie takich jeszcze nie ma, trawki malutkie.
Do gałęzi idealny, pocięte wrzuciłam do kompostownika i problem rozwiązany. Trochę cięcia było w ogrodzie i uzbierał się niezły stosik gałązek.

Aaaaa widzisz Kiedyś przymierzałam się do zakupu, ale funduszy zabrakło. Teraz znowu mi chodzi po głowie, bo gałęzi po cięciu będę miałą masę.
JoannA 14:17, 15 mar 2014

kraania napisał(a)

Aaaaa widzisz Kiedyś przymierzałam się do zakupu, ale funduszy zabrakło. Teraz znowu mi chodzi po głowie, bo gałęzi po cięciu będę miałą masę.

Tak to już jest z tymi funduszami, mus wybierać co w pierwszej kolejności zakupić.
buziaki
Skula 14:18, 15 mar 2014

JoannA napisał(a)

Zakupy robiłam w Obiku. A zakupy roślinne można już powoli robić, zależy tylko co chcesz kupić.

chciałem kupić miłorząb , kilka płożących i okrywowych jałowców , berberysy , może cisy lub graby lub buki na strzyżony parawan ( ostatnio chodzą mi po głowie różne wersje - i nie mogę się zdecydować )
bo na trawy trzeba poczekać do czerwca - lipca
JoannA 14:26, 15 mar 2014

Skula napisał(a)

chciałem kupić miłorząb , kilka płożących i okrywowych jałowców , berberysy , może cisy lub graby lub buki na strzyżony parawan ( ostatnio chodzą mi po głowie różne wersje - i nie mogę się zdecydować )
bo na trawy trzeba poczekać do czerwca - lipca

Cisy w Obiku widziałam, ładne sadzonki ale były bezcenne
Wogóle ogólnie panował jakiś nieład, chyba sie jeszcze na dobre nie rozkręcili i trudno bło wypatrzeć co tam mają, najgorsze że większość roślin bez cen.
Spory wybór magnolii, jakieś rośliny szczepione na pniu, midgałek i wiąz mi się w oczy rzucił, jałowce płożące też widziałam. Berberysów nie zauważyłam.
Sporo kwitnących, bratki, hiacynty i wrzośce ale niektóre w opłakanym stanie, szczególnie bratki.
Madzenka 15:23, 15 mar 2014

Szał zakupwy zaczynamy, wiosna nadchodzi, będziemy cierpieć na notoryczny brak funduszy
JoannA 15:38, 15 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Szał zakupwy zaczynamy, wiosna nadchodzi, będziemy cierpieć na notoryczny brak funduszy

Dokładnie Marzenko
I te ciągłe rozterki co w pierwszej kolejności kupić.
pozdrawiam Marzenko
Kondzio 17:14, 15 mar 2014

Pszczolko gdzie sie zgubiłas