Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Kondzio 20:07, 11 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Spore ochłodzenie zapowiadają, u mnie noca -6, a co będzie podczas ochłodzenia??? Strach się bać. Joasiu, powoli rusza wysiana stipa od Ciebie, ale pojedyncze igiełki dopiero
metamorfozy masz chyba zła prognozę pogody bo w Krakowie ma być do tygodnia piękna pogoda dodatnia
JoannA 20:13, 11 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Spore ochłodzenie zapowiadają, u mnie noca -6, a co będzie podczas ochłodzenia??? Strach się bać. Joasiu, powoli rusza wysiana stipa od Ciebie, ale pojedyncze igiełki dopiero

Agnieszko, przy tym ochłodzeniu ma padać deszcz ze śniegiem to może mrozik sobie odpuści, ale niepokój i u mnie zagościł.
Bardzo się cieszę z tej stipy, na słoneczku szybciutko nadgoni, werbena wschodzi znacznie dłużej, trzeba do niej cierpliwości.
I ja się pochwalę, moje patyczki hortensji Phantom wypuściły korzonki w wodzie, a dzisiaj wstawiłam do wody Vanille Fraise i Pinki Winki. Jak się uda to będzie hortensjowo
JoannA 20:21, 11 mar 2014

Kondzio napisał(a)
metamorfozy masz chyba zła prognozę pogody bo w Krakowie ma być do tygodnia piękna pogoda dodatnia

Kondziu, o pięknej pogodzie wszyscy tutaj marzą ale z tym ochłodzeniem to nie żarty. Weekend jednak zapowiada się nieciekawie. Oby meteorolodzy sie mylili
renatamama3 20:56, 11 mar 2014

Asiu ,moje limki ,tzw patyki też w wodzie i też wypuszczają listki ,ciekawe czy się uda i jeśli tak to gdzie to wsadzę?
JoannA 20:58, 11 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Asiu ,moje limki ,tzw patyki też w wodzie i też wypuszczają listki ,ciekawe czy się uda i jeśli tak to gdzie to wsadzę?

Renatko, lepiej żeby wypuszczały korzonki, nie widać na tej części w wodzie białych kropeczek?
A dla limek miejsce zawsze znajdziesz
Skula 18:00, 14 mar 2014

halo ! co tutaj taka cisza?
weekend się zaczął !
Gabrysia_ 20:58, 14 mar 2014

A gdzie fotki zakupów?
JoannA 21:02, 14 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
A gdzie fotki zakupów?

Nie ma fotek, brak czasu
Ale buksiki naprawdę śliczne, jak je w domu obejrzałam to żałuję że wzięłam tylko jeden 6-pak. M się trochę wkurza że za dużo kasy wydaję. Kupiłam rozdrabniacz do gałęzi i wąż z wózkiem to z kasą skąpo się zrobiło.
pozdrawiam Gabrysiu
kraania 09:00, 15 mar 2014

Asiu jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi rozdrabniacz do gałęzi. Napisz o tym koniecznie
JoannA 09:04, 15 mar 2014

kraania napisał(a)
Asiu jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi rozdrabniacz do gałęzi. Napisz o tym koniecznie

Aniu,
rozdrabniacz już wypróbowany bo ja z tych niecierpliwych
Ładnie tnie gałązki, próbowałam ciąć trawy ale niestety okręcają się i zatykają rozdrabniacz. Może takie grubsze żdzbła potnie ale u mnie takich jeszcze nie ma, trawki malutkie.
Do gałęzi idealny, pocięte wrzuciłam do kompostownika i problem rozwiązany. Trochę cięcia było w ogrodzie i uzbierał się niezły stosik gałązek.