Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 13:52, 09 mar 2014

I jeszcze pokaże moje parapetowe uprawy - na razie wzeszły tylko stipy (ostnice) - poznałam je idzięki O. i zakochałam sie w nich na amen, w ogrodzie mam jedną jedyną sztuke kupioną w ubiegłym roku (była ostatnią sztuką w szkółce więc nie mogłam ich miec więcej a szkoda) - przezimowała bo lekka zima była ale bede co roku siać zima i potem sadzic bo są urocze.

Na razie tylko tyle ale za moment pojawią sie kolejne nasadzenia, mam w planach jeszcze do wysiania jeżówki i wiele innych

popcorn 17:17, 09 mar 2014

Ostnice wypasione Poszukam nasion, bo to dobry pomysł żeby je posiać Chociaż wyglądają jak chude pory, na razie
Kupiłaś nasionka gdzieś u nas?
Jak zdrówko?
Buziaki!!
JoannA 18:04, 09 mar 2014

Margarete napisał(a)
I jeszcze pokaże moje parapetowe uprawy - na razie wzeszły tylko stipy (ostnice) - poznałam je idzięki O. i zakochałam sie w nich na amen, w ogrodzie mam jedną jedyną sztuke kupioną w ubiegłym roku (była ostatnią sztuką w szkółce więc nie mogłam ich miec więcej a szkoda) - przezimowała bo lekka zima była ale bede co roku siać zima i potem sadzic bo są urocze.

Na razie tylko tyle ale za moment pojawią sie kolejne nasadzenia, mam w planach jeszcze do wysiania jeżówki i wiele innych

Zaglądam z rewizytą, choroba w najmniej dogodnym czasie, zdrowiej jak najszybciej Małgosiu bo wiosnę mamy na całego. Dzisiaj było tak pięknie, słonecznie ale ja dzisiaj w garażu. Pikowałam stię i kostrzewę siną. Oj co ja się nadłubałam, wyszło mi 150 roślinek. Przesadziłam też domowe bo się dusiły w doniczkach.
Małgoś, swoją stipę już pikuj, wzmocni się i nie będzie tak ciągnęła do światła. Gratuluję pięknych wschodów!
buziaki
Margarete 18:09, 09 mar 2014

JoannA napisał(a)

Zaglądam z rewizytą, choroba w najmniej dogodnym czasie, zdrowiej jak najszybciej Małgosiu bo wiosnę mamy na całego. Dzisiaj było tak pięknie, słonecznie ale ja dzisiaj w garażu. Pikowałam stię i kostrzewę siną. Oj co ja się nadłubałam, wyszło mi 150 roślinek. Przesadziłam też domowe bo się dusiły w doniczkach.
Małgoś, swoją stipę już pikuj, wzmocni się i nie będzie tak ciągnęła do światła. Gratuluję pięknych wschodów!
buziaki

Dzięki Joasiu, to za twoją radą ta stipa wysiana.
M.ówisz żeby juz pikować, ok jutro to zrobię, też mi wyjdzie ładnych kilkadziesiąt doniczek, tylko podłoża musze dokupic bo mam resztkę w domu.
Pozdrawiam !
Margarete 18:11, 09 mar 2014

popcarol napisał(a)
Ostnice wypasione Poszukam nasion, bo to dobry pomysł żeby je posiać Chociaż wyglądają jak chude pory, na razie
Kupiłaś nasionka gdzieś u nas?
Jak zdrówko?
Buziaki!!

Kupiłam na all od dystrybutora nasion firmy Legutko , nie były drogie.........
Jak chcesz to ci kilka dam gdy juz popikuje, obiecałam koleżankom w pracy tez ale i dla ciebie wytarczy - tak mysle
Zdrówko bez zmian, dzieki.
JoannA 18:12, 09 mar 2014

Margarete napisał(a)

Dzięki Joasiu, to za twoją radą ta stipa wysiana.
M.ówisz żeby juz pikować, ok jutro to zrobię, też mi wyjdzie ładnych kilkadziesiąt doniczek, tylko podłoża musze dokupic bo mam resztkę w domu.
Pozdrawiam !

Czuję się matką chrzesną Twoich stip Małgosiu
Fajnie że wstawiłaś te zdjęcia bo byłam ogromnie ciekawa jak rosną.
pozdrawiam
Margarete 18:13, 09 mar 2014

JoannA napisał(a)

Czuję się matką hrzesną Twoich stip Małgosiu
Fajnie że wstawiłaś te zdjęcia bo byłam ogromnie ciekawa jak rosną.
pozdrawiam

Krys 20:27, 09 mar 2014

Małgosiu piekne zakupy a w jakiej cenie były te kuliki bukszpanowe ? zdrówka zycze
Margarete 23:35, 09 mar 2014

Krys napisał(a)
Małgosiu piekne zakupy a w jakiej cenie były te kuliki bukszpanowe ? zdrówka zycze

Dzieki,
Odpowiedziałam na pryw.
Bogdzia 08:16, 10 mar 2014

Pięknie ci trawka rosnie ale pikowania nie zazdroszczę choc potem w ogrodzie bedzie na co popatrzec. Zdrowsza jestes? Miłego dnia.