Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 17:51, 15 mar 2014

Tess napisał(a)

"Bezcenność" roślinek do widać cecha tej sieci Ale nie ze mną te numery
Nie dałam za wygraną, o każdą cenę pytałam pracownicę sklepu . Nie powiem, nieco ją to w końcu zirytowało.

Tessiu, pani sprawdzała nam cenę węża z wózkiem, a później przy kasie okazało się że cena inna. Czekaliśmy dość długo na pracownika z ogrodu. Zdecydowanie wolę jednak zakupy w innych sieciówkach, ale raz w roku lubię też zajrzeć do Obika żeby luknąć czym dysponują i szkoda z pustą ręką wychodzić. Tym razem trafiły się całkiem ładne 6-paki bukszpanów.
buziaki
renatamama3 18:33, 15 mar 2014

Ach ,te fundusze .Mnie ostatnio w Obiku wkurzyli totalnie ,i to już drugi raz ,pierwszy jak kupowałam folię ,korę ,M coś tam do węży ogrodowych ,wsadziłam do wózka jeszcze 8 trzmielin ,cena na stoisku 5,99 a przy kasie 6.99 zł niby złotówka ale mówię pani , że na ogrodzie jest inna cena ,przyszedł pracownik ,przyszła kierowniczka i Mi mówi dobrze sprzedamy pani po tej cenie co niby tam jest ,zero przepraszam ,dla zasady ,wypakowałam z koszyka i kazałam wycofać .Dziś tam byłam ,bo M zamówił w poniedziałek wąż do centralnego odkurzacza miał być do 3 dni czyli najpóźniej w czwartek ,przyjeżdżamy ,pan mówi ,że koleżanka zapomniała zamówić ,wnerwili mnie totalnie ,miałam nawozy w wózku ,zostawiłam i pojechaliśmy do Auchana .Sprawdziłam cenę trzmielin ,cena na stoisku 5.99 ,ciekawe jak wchodzi przy kasie .pozdrawiam
JoannA 18:44, 15 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Ach ,te fundusze .Mnie ostatnio w Obiku wkurzyli totalnie ,i to już drugi raz ,pierwszy jak kupowałam folię ,korę ,M coś tam do węży ogrodowych ,wsadziłam do wózka jeszcze 8 trzmielin ,cena na stoisku 5,99 a przy kasie 6.99 zł niby złotówka ale mówię pani , że na ogrodzie jest inna cena ,przyszedł pracownik ,przyszła kierowniczka i Mi mówi dobrze sprzedamy pani po tej cenie co niby tam jest ,zero przepraszam ,dla zasady ,wypakowałam z koszyka i kazałam wycofać .Dziś tam byłam ,bo M zamówił w poniedziałek wąż do centralnego odkurzacza miał być do 3 dni czyli najpóźniej w czwartek ,przyjeżdżamy ,pan mówi ,że koleżanka zapomniała zamówić ,wnerwili mnie totalnie ,miałam nawozy w wózku ,zostawiłam i pojechaliśmy do Auchana .Sprawdziłam cenę trzmielin ,cena na stoisku 5.99 ,ciekawe jak wchodzi przy kasie .pozdrawiam

Ale się rozpisałam i wszystko mi wcięło więc teraz krótko.
Nie tylko Obik stosuje takie praktyki z cenami, spotkałam się z tym też w innych sieciówkach. Dlatego powinno się na to reagować to może mniej tych "pomyłek" będzie.
pozdrawiam
Anabell 18:53, 15 mar 2014

Jak jesteśmy przy Obi, zwracam zawsze uwagę na ceny po obu stronach stołu, już kilka razy wołałam obsługujących, z jednej ]strony cena mniejsza z drugiej większa. Zastanawia mnie to czy nie specjalna robota. Kto nie zwraca uwagi zapłaci więcej.
JoannA 18:55, 15 mar 2014

Anabell napisał(a)
Jak jesteśmy przy Obi, zwracam zawsze uwagę na ceny po obu stronach stołu, już kilka razy wołałam obsługujących, z jednej ]strony cena mniejsza z drugiej większa. Zastanawia mnie to czy nie specjalna robota. Kto nie zwraca uwagi zapłaci więcej.

Bo to na tym polega Haniu, jak klient nie zauważy to zapłaci więcej.
bogumila 18:58, 15 mar 2014

...miałam podobnie w tej sieci z rh...w ubiegłym roku.
renatamama3 18:58, 15 mar 2014

Asiu,masz rację trzeba reagować ,wiem ,że wszędzie podobnie działają ,nawet u mnie w lewiatanie , sprawdzam paragon ,bo np .kupowałam ziemniaki a pani nabiła ,kod z brokuła ,ziemniaki 1,40 a brokuł w tedy był po 3,99 ,a kupowałam 2 kg ziemniaków razy 3.99 ,drogo te ziemniaki by mnie wyszły.
JoannA 19:34, 15 mar 2014

Bogusiu, Renatko,
jedyne co można zrobic w takich przypadkach to zwracanie baczniejszej uwagi na to ile zostawiamy przy kasie.
Pozdrawiam Was obie serdecznie
bogumila 19:52, 15 mar 2014

JoannA napisał(a)
Bogusiu, Renatko,
jedyne co można zrobic w takich przypadkach to zwracanie baczniejszej uwagi na to ile zostawiamy przy kasie.
Pozdrawiam Was obie serdecznie
rh zostawiłam przy kasie...cena była dwukrotnie wyższa.
JoannA 20:04, 15 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
rh zostawiłam przy kasie...cena była dwukrotnie wyższa.

Aż trudno w to wierzyć, smutne to