Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Agania 17:22, 15 mar 2014

Ślę ci donieść, że moje stipy, są słabe, nie nadają się do pikowania i mają nadal po jednym ździebełku, wysiałam jeszcze ostróżki, też wzeszły , ale są jeszcze mało stabilne, werbenka i rozplenica rubra jeszcze nie wzeszły nadal czekam, czy coś jest nie tak, jak myślisz, chodzi mi o stipy, wiesz wzeszły tydzień przed moim wyjazdem w Dolomity, czyli po 15 lutym, rosną ale powoli...czy tak ma być...bo nie które mi sie urywają tak jak bym je zalała
Agania 17:25, 15 mar 2014

Nigdy nie siałam niczego
JoannA 17:31, 15 mar 2014

Agania napisał(a)
Ślę ci donieść, że moje stipy, są słabe, nie nadają się do pikowania i mają nadal po jednym ździebełku, wysiałam jeszcze ostróżki, też wzeszły , ale są jeszcze mało stabilne, werbenka i rozplenica rubra jeszcze nie wzeszły nadal czekam, czy coś jest nie tak, jak myślisz, chodzi mi o stipy, wiesz wzeszły tydzień przed moim wyjazdem w Dolomity, czyli po 15 lutym, rosną ale powoli...czy tak ma być...bo nie które mi sie urywają tak jak bym je zalała

Aganiu, całkiem możliwe że stipy zostały zalane, może też za mało słoneczka mają. Przepikuj je do nowej ziemi to może coś się uratuje. Wiem że małe i delikatne ale się uda, ostróżki też przepikuj.
Werbena wschodzi długo więc spokojnie czekaj.
Rozplenica Rubrum, nie wiem czy powschodzi bo ja swoją zgubiłam i nie mam porównania.

JoannA 17:31, 15 mar 2014

Agania napisał(a)
Nigdy nie siałam niczego

To tym bardziej Agatko warto o nie powalczyć
buziaki
JoannA 17:33, 15 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Pszczolko gdzie sie zgubiłas

Kondziu,
wczoraj widziałam ją u mnie w krokusach ale dzisiaj ptzy takiej pogodzie to pewnie w cieplutkim ulu
Kondzio 17:35, 15 mar 2014

Ojej pomyliłem wątki hi hi hi przepraszam hi hi hi
JoannA 17:40, 15 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Ojej pomyliłem wątki hi hi hi przepraszam hi hi hi

Tak myślałam Kondziu ale nic sie nie stało
Miło Cię widzieć
Kondzio 17:42, 15 mar 2014

JoannA napisał(a)

Tak myślałam Kondziu ale nic sie nie stało
Miło Cię widzieć
ja do was zaglądam ale nie zostawiam czasami śladu hi hi hi
JoannA 17:44, 15 mar 2014

Kondzio napisał(a)
ja do was zaglądam ale nie zostawiam czasami śladu hi hi hi

Rozumiem Kondziu, że przy takim zaangażowaniu w ogrodzie to i czasu na wpisy brakuje. Ale czuję Twoją obecność
buziaki
Tess 17:45, 15 mar 2014

JoannA napisał(a)

Cisy w Obiku widziałam, ładne sadzonki ale były bezcenne
Wogóle ogólnie panował jakiś nieład, chyba sie jeszcze na dobre nie rozkręcili i trudno bło wypatrzeć co tam mają, najgorsze że większość roślin bez cen.

"Bezcenność" roślinek do widać cecha tej sieci Ale nie ze mną te numery
Nie dałam za wygraną, o każdą cenę pytałam pracownicę sklepu . Nie powiem, nieco ją to w końcu zirytowało.