Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

AgnieszkaW 19:27, 13 kwi 2013

Joasiu, jak dzisiejsze prace w ogrodzie? Ja zrobiłam co nieco, w dodatku dzisiaj po burzy zobaczyłam pierwszą w tym roku tęcze, co od razu nastroiło mnie pozytywnie. Pozdrawiam
JoannA 19:45, 13 kwi 2013

Bociuś, te bukszpany z Auchan a kulka Ikea, mam nadzieję że nie padną. A w OBI nic nie kupuję! Rośliny na noc oczywiście wędrują do garażu.
JoannA 19:57, 13 kwi 2013

Agnieszko, najpierw był wypad na zakupy, bratki, nasiona trawy. Pogoda była piękna,słoneczko, ziemia już ładnie obeschła więc zabrałam się za grabienie trawnika, a M się przyglądał Po godzinie stwierdził, że mi pomoże więc wzięłam się za cięcie, w rusz poszedł sekator, przycięłam tawuły, wierzby, clematisy, horti.
A o 17 przyszła burza, grad i deszcz, była też tęcza i popsuła mi robotę.
Ale mam już wygrabione połowę trawnika
Pewnie był jeszcze siedziała w ogrodzie ale mokro,
Czuję kręgosłup, jutro się pewnie ruszę
A psica po całym dniu szleństwa na działce śpi u mnie w nogach i chrapie jak niedźwiedź
Pozdrawiam cieplutko
Gabrysia_ 21:15, 13 kwi 2013

bociek napisał(a)
Bukszpany z OBI odradzam - doswiadczenie z zeszlego roku - wygladaly slicznie, ale nie przezyly Ale juz chyba po herbacie... A jesli chodzi o hartowanie, mysle, ze mozna wystawiac na dzien jak jest cieplo, ale na noc jeszcze chowac... Co nie znaczy, ze mam racje

Moja mama ma bukszpany właśnie z zeszłego roku z Obi nic im nie jest,dziewczyny z forum też mają i też nie narzekają
Moje były ze szkółki i kilka sztuk padło,chyba nie ma reguły!
JoannA 21:53, 13 kwi 2013

Gabrysiu, ja też myślę że nie ma reguły. Przy zakupach zawsze oceniam zdrowotność rośliny, kondycję, system korzeniowy. Nie lubię roślin ,swieżo przesadzanych a często takie się spotyka, byle jak wciśnięte w doniczkę i do marketu. Z bukszpanami dopiero zaczynam, zobaczę co wyjdzie.
Pozdrawiam cieplutko
Gabrysia_ 22:18, 13 kwi 2013

Asiu...a gdzie ty swoje bukszpany kupiłaś?
JoannA 22:22, 13 kwi 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Asiu...a gdzie ty swoje bukszpany kupiłaś?

Te małe w Auchan, 2 większe z Biedro, a kullkę z Ikea - prezent od córci
Gabrysia_ 21:02, 15 kwi 2013

A co tu tak cicho?

JoannA 21:15, 15 kwi 2013

Gabrysiu, zmęczona jestem, Wpadłam po pracy do domu, spacer z psem i do roboty Ale jestem zadowolona bo skonczyłam trawnik, wysiałam dolomit bo wcześniej się nie dało, Pochowałam roslinki do garazu, A w domu też trochę krzątaniny, późny obiadek dla męża bo w tym tygodniu kończy pracę o 18,00. I jeszcze tyle sadzonek do podlania ięc biegam z koneweczką. Ale od jutra mam 2 dni urlopu to na spokojnie wezmę się za sadzenie róż, trawy na sadzenie czekają od ubiegłego roku, były zadołowane w donicach, Muszę oczyścić żurawki i część przenieść w nowe miejsce. A w środę planuję skosić trawnik, zrobić areację, Oby tylko pogoda nie pokrzyżowała planów. A co tam teraz porabiasz Gabrysiu?
Gabrysia_ 21:17, 15 kwi 2013

Asiu...na ja dalej przenoszę,przerabiam i kombinuję