Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Mirka 21:58, 08 lip 2014

Dzięki Joanna za ocenę trawki wszystkie tak wyglądają więc się przyjęły w niedzielę dostały papu i czekam aż włoski zaczną rosnąć.Odmiany boróweczki zapisałam i skoro sprawdzona u ciebie to będę szukać sadzonek
Donia72 22:15, 08 lip 2014

Joasiu, macham i pozdrawiam Będę tutaj dopiero za m-c. Pa
JoannA 22:20, 08 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, macham i pozdrawiam Będę tutaj dopiero za m-c. Pa

Trzymaj się ciepło Doniu
I uważaj na siebie!

AgnieszkaW 22:33, 08 lip 2014

Joasiu, odwiedzam Twój ogrod z wielką przyjemnością, choć niestety często brak czasu, by odwiedzić wszystkie bliskie mi ogrody na forum.
BusyBee 22:37, 08 lip 2014

Witaj Asiu
Jestem dopiero drugi dzień po 2- tygodniowym urlopie i próbuję wszystko nadrobić- a tu tyle nowości i tyle do przeczytania we wszystkich wątkach! Internet miałam tylko w telefonie- więc nie wiedziałam co u Ciebie słychać. Cudne zdjęcia wstawiłaś- borówki miód malina! I wszystko wygląda wspaniale. Teraz już będę na forum- wyjazdy tylko weekendowe...
Buziaki Asiu
JoannA 22:41, 08 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Witaj Asiu
Jestem dopiero drugi dzień po 2- tygodniowym urlopie i próbuję wszystko nadrobić- a tu tyle nowości i tyle do przeczytania we wszystkich wątkach! Internet miałam tylko w telefonie- więc nie wiedziałam co u Ciebie słychać. Cudne zdjęcia wstawiłaś- borówki miód malina! I wszystko wygląda wspaniale. Teraz już będę na forum- wyjazdy tylko weekendowe...
Buziaki Asiu

Witaj Kasiu
Jak miło Cie widzieć po urlopie wypoczętą, tryskającą energią.
Boróweczki pychotka i w tym roku bardzo dużo. Widziałaś jakie im warunki do życia przygotowałam więc się odwdzięczają
Zapraszam na degustację
JoannA 22:44, 08 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, odwiedzam Twój ogrod z wielką przyjemnością, choć niestety często brak czasu, by odwiedzić wszystkie bliskie mi ogrody na forum.

Dziękuję Agnieszko
Ja u Ciebie regularnie, na dzień dobry i na dobranoc. I zawsze oczarowana ogrodem i pięknymi widokami.
BusyBee 22:53, 08 lip 2014

JoannA napisał(a)

Witaj Kasiu
Jak miło Cie widzieć po urlopie wypoczętą, tryskającą energią.
Boróweczki pychotka i w tym roku bardzo dużo. Widziałaś jakie im warunki do życia przygotowałam więc się odwdzięczają
Zapraszam na degustację

Chętnie ale na razie nie da rady...
Asiu na jaką głębokość dałaś tą ściółkę leśną przy borówkach- będę u siebie trochę poprawiać. Były tylko kółka wkoło krzaczków- dziś M zdjął darń tak, że 6 krzaczków borówek rośnie w prostokącie bez trawy. Zechcę pomiędzy nimi wybrać trochę ziemi i dać im coś lepszego Nie wiem na jaką głębokość....
JoannA 23:08, 08 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Chętnie ale na razie nie da rady...
Asiu na jaką głębokość dałaś tą ściółkę leśną przy borówkach- będę u siebie trochę poprawiać. Były tylko kółka wkoło krzaczków- dziś M zdjął darń tak, że 6 krzaczków borówek rośnie w prostokącie bez trawy. Zechcę pomiędzy nimi wybrać trochę ziemi i dać im coś lepszego Nie wiem na jaką głębokość....

Kasiu, my wybraliśmy całą ziemię na głębokości 60 cm.
Kasiu, kora i igliwie sosnowe przekompostuj.
My sadziliśmy w mieszaninę torfu kwaśnego, rodzimej ziemi (bez gliny)i przekompostowanej kory. Przekompostowaną korą i igliwiem ściółkujemy borówkę 2 razy w roku, wiosną i jesienią.
GorAna 23:11, 08 lip 2014

Joasiu ależ masz borówki, aż ślinka leci
Pozdrawiam